HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Holografikus okos kijelző az online vásárlás ellen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Holografikus okos kijelző az online vásárlás ellen Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:04

Intelligens reklámtáblákat dolgozott ki az Intel és a Microsoft, amelyek célja, hogy mérhet?vé és interaktívvá váljanak a bolti és köztereken lév? kampányok. Mindez hatalmas versenyképességi tényez? lehet az offline üzletek és reklámhordozók kezében.
http://www.hwsw.hu/h...tt-valosag.html

#2 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:04

ez a termék egy PR-lufi.
free élettér service for addicts

#3 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:14

@Bőle György: lehet, de ezek a cuccok néhány éven belül teljesen szokványosak lesznek. már most elkezdték a plázákban az érintőképernyős kioszkokat telepíteni. az arénában néha egy robot köröz.

#4 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 18:51

Egyik szemszögből egy pr-lufi, másik szemszögből pedig halálosan le vagyunk maradva korunk technikai színvonala nyújtotta lehetőségekhez képest. Filmekben ilyesmi már 20 évvel ezelőtt is volt, minden eszköz megvan ezekhez már egy évtizede biztosan. Kivéve a holo-displayt persze.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 21:13

Azt hiszem ebbol ugyanaz lesz, mint anno a postaladaba dobalt szines ujsagokkal. Amikor ujdonsag volt, mindenki boszen nezegette, ma viszont automatikusan megy a kukaba. A reklam az reklam, celja hogy azt vedd meg amit a kereskedo akar. Azutan az informaciotomeg zuditasbol gyorsan elege van az embernek.
Az élet szép. Vagy nem.

#6 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 00:33

ahha, és ez hol veszi fel a versenyt az "olcsón szerezni"-vel?
ez is max annyit fog érni, mint a surface, jól lehet demózni konferenciákon.

#7 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 02:25

Évekkel ezelőtt volt a screeno, magyar cucc, jóféle, nem mentek vele semmire. 2.3-as kijező, i7 procis? Vidékországban párat lőnek, mert kurva nagy hype, idehaza kültéri média most kezd terjedni, miközben a 20 éve Londonban a Picadillyn ott virít a Sanyo/TDK klasszikus, vagy NY Time Square, szintem minden filmből ismerős. Ott talán.

Idehaza az érintőképernyős kioskok ár jó 10 éves múltra tekintenek vissza, de még mindig nyögvenyelős a terjedésük. Ott az MSnek a touchscreenes basza, ami szintén van vagy 2 éves. Egyáltalán láttunk idehaza? Tömegcikk abból sem lesz. Érdekes dolgokat híreztek le, de igazából gyakran a nesze semmi fogd meg jól kategória, mert vidékországban is csak fikció az egész.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#8 Felhasználó inaktív   VKP 

• Vér István
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 02:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 3:25

Évekkel ezelőtt volt a screeno, magyar cucc, jóféle, nem mentek vele semmire. 2.3-as kijező, i7 procis? Vidékországban párat lőnek, mert kurva nagy hype, idehaza kültéri média most kezd terjedni, miközben a 20 éve Londonban a Picadillyn ott virít a Sanyo/TDK klasszikus, vagy NY Time Square, szintem minden filmből ismerős. Ott talán.

Idehaza az érintőképernyős kioskok ár jó 10 éves múltra tekintenek vissza, de még mindig nyögvenyelős a terjedésük. Ott az MSnek a touchscreenes basza, ami szintén van vagy 2 éves. Egyáltalán láttunk idehaza? Tömegcikk abból sem lesz. Érdekes dolgokat híreztek le, de igazából gyakran a nesze semmi fogd meg jól kategória, mert vidékországban is csak fikció az egész.

Westendben láttam múltkor egy csomó ilyen vackot, infopultként üzemelnek.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#9 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 02:36

Idézet: VKP - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 2:32

Westendben láttam múltkor egy csomó ilyen vackot, infopultként üzemelnek.

Már ideje, annó a MATÁvnak volt a Lurdyban netezős terminálja, de Szegedről az állomásról küldött fotó sosem érkezett meg a mailcímre. Ezek teljesen jók. 10 éve én is pályáztam hasonló dolgokra, de mivel kevesen adták be, így elmaradt a dolog. Kár volt érte.

Déliben volt Elvirás, meg lassan kezdenek gyűlni, csak nem olyan jellemző, mint vidékországban. 10 éve viszont Gyulán is volt falba beépített, azt tudom, mert meglestem hol az orvosi ügyelet és küldtem képeslapot :-)

#10 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 02:36

Idézet: special - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 18:14

az arénában néha egy robot köröz.

Az milyen az?

#11 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 3:25

... idehaza kültéri média most kezd terjedni, miközben a 20 éve Londonban a Picadillyn ott virít a Sanyo/TDK klasszikus, vagy NY Time Square, szintem minden filmből ismerős. ...

Nem is mertem leírni, hogy filmekben már mikor láttunk ilyesmiket... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#12 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:12

@dark100: pont ez a lényege az ilyen törekvéseknek, hogy ne olyan reklámot kapjál amit a kukába dobsz, hanem ami érdekel

#13 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 10:21

Idézet: Ytse - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 10:12

@dark100: pont ez a lényege az ilyen törekvéseknek, hogy ne olyan reklámot kapjál amit a kukába dobsz, hanem ami érdekel

Csakhogy ez örök macsa-egér harc, ugyanis lehetetlen megvalósítani ebben a formában. A finom egyensúly - ami a kínálat és kereslet találkozása mentén kialakul, s mindkét fél részéről pozitív megnyilvánulásban ill. hozzáállásban jelentkezik - egyszerűen nem létezik. Folyamatosan változik mind a kínálat, mind a kereslet.
De a törekvés jó szó.  :smoker:

#14 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 10:25

A boltba azért megy, valaki, hogy vásároljon. Megpróbálni neki a boltban célzott akciót tolni nem hiszem, hogy az ördögtől való volna kár még a reklámfóbiások számára sem.

#15 Felhasználó inaktív   Dunstan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 10:32

Nagyon jó, az azonosító csipes rendszerek elterjedését a felmerült személyiségi jogi aggodalmak késleltetik, tehát feltalálnak egy arcfelismerős rendszert (tudom, egyenlőre csak etnikai, de ez bármikor továbbfejleszthető!), ami majd a neveden fog szólítani a bolt előtt, és mivel az adatbázisokból, blgokból kiolvassa, milyen a családi és egészségi állapotod, mik a kedvteléseid, be fog csábítani az üzletbe, hogy vegyél ezt meg azt.

#16 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 11:10

Idézet: special - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 11:25

A boltba azért megy, valaki, hogy vásároljon. Megpróbálni neki a boltban célzott akciót tolni nem hiszem, hogy az ördögtől való volna kár még a reklámfóbiások számára sem.

Ha már bemegy a boltba. De ha csak bóklászik, könnyen borulhat az a finom egyensúly, s azt mondhatja: engem nem érdekel más téma, csak nézelődöm. Nem vagyok marketing-szakértő, de nagyon nehéz eltalálni, mi kell az embereknek, mert biza más iránt nem fognak annyira érdeklődni, sőt, kimondottan zaklatónak, ill. semmitmondónak is találhatják majd a nyilvános reklámokat.

Tehát a bolti megoldásokkal nincs gond, ott max pár mondat, kép megtekintése, stb. Az utcán haladva nyilvános display-ek, már más kategória, ott akármit sugározhatnak. S a bolt közelében, ha kap egy SMS-t, nem tudom, szerintem sokan ignorálnák ezt még most.

Szóval ahhoz, hogy a reklám-stratégia "működjön", megfelelő hozzáállású vevői oldal is szükségeltetik, nálunk az meg nincs, vagy csak nyomokban - mogyorót tartalmaz.

#17 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 16:49

@Bizó Dániel: A boltba valoban azert mesz. De ugyanakkor van elkepzelesed is. Az ilyen raklam izek meg betippelnek valaminek es elkezdik rad zuditani az "ajanlatokat". Ezt vedd meg, azt vedd meg, nezd mar ez milyen olcso, nezd mar ez milyen szep. En is gondolkoztam mar azon milyenjo lenne, ha az ember benez egy boltba, ott lat egy privat terminalt maga elott, beuti hogy mit keres es kapasbol odairanyitja a rendszer. Csakhogy az ontudatos vasarlo a kereskedo remalma, az olyan kell akire ra lehet tukmalni a szemetet. Erre viszont a mai reklamozasi strategiak is jok.
Az élet szép. Vagy nem.

#18 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 18:05

Idézet: dark100 - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 16:49

De ugyanakkor van elkepzelesed is. Az ilyen raklam izek meg betippelnek valaminek es elkezdik rad zuditani az "ajanlatokat".

Itt Andrássy úton az Armaniban pld. kurva jól néz ki a beépített LCD, oszt gondolom nem is volt olyan drága. Ugyanígy vanna projektoros dolgok, ami feltűnő, cserébe olcsó.

Vizuáltechnikábal is van ezerféle megoldás, világosban is vetíthető, meg hátulról, esetleg a bolt üvegére vetíthető dolgok, de nagyon nem jellemző, hogy ezzel lenne tele minden.

Eseti jelleggel okés, 1-1 nagyobb bulira világ faszát is bevetik, de meglátjuk, hogy kint ez hol, milyen formában fog elterjedni, aztán okoskodjunk.

A villamos mellett is volt az a BT-s hirdetés, az csúnyán bedőlt, közben láttam benne fantáziát, én speciel vártam is az új tartalmat, de hamar annyiban maardt, valamint minden nap ugyanazt megkaptam. XXL GSM-nek szintén van BT-n keresztül hirdetése, de legtöbb cucc ennyiből áll. Amíg egy ilyen BT-s megoldás is 1millió pénz, addig tudja a fene mi lesz a jó reklámlehetőség, meg mire, mikor csilivili konferenciákon elkoktéloznak 2millt, de csak most kezdenek rászokni az infóspultok, LCD-k bérlésére.

#19 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 22:54

Idézet: dark100 - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 17:49

... Csakhogy az ontudatos vasarlo a kereskedo remalma ...

Valami erre gondoltam én is.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó