HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Toshiba Satellite T130: dögös CULV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Toshiba Satellite T130: dögös CULV Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 11:42

Valahogy a legtöbb olyan noteszgép, amit könnyen hordozhatónak, ugyanakkor komoly munkára is alkalmasnak terveztek, 13,3”-es kijelz?vel rendelkezik. Ez az a méret, ahol már nem kell túl közel hajolni a kijelz?höz hogy lássuk, a felbontás is elég nagy hogy ne kelljen állandóan görgetni, elég kényelmes lehet a billenty?zet, de a gép mégis elfér egy kézitáskában is.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 11:42

Az ilyen tesztekhez miért nem készítetek saját képeket (így kicsit olyan mint a McDonalds szendvicsek Kép) ? Esetleg egy rövid (1-2 perces) videót ahol bemutatjátok a főbb jellemzőit? Szerintem sokat dobna rájta! (Amellett hogy a cikk tartalma is nagyon jó és lényegretörő)
A toshiba nem engedi?

A gép meg szerintem drága ennyiért, viszont ez a CULV kategória a legjobb amit az utóbbi 10 évben kitaláltak. Kiváncsi lennék van-e linuxos verzió Kép

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 11:51

@Capri: szoktunk saját képeket csinálni, sajnos most logisztikai okai voltak annak hogy elmaradt....

#4 Felhasználó inaktív   fagzal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 12:27

Nem értem ezt a fényes kijelzős dolgot... az összes asztali monitor matt, miért muszáj minden notebook-ba ilyen tükröződő f*st rakni, vagy legalábbis miért nincs opcióban??

#5 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 12:59

@fagzal: A válasz pedig egyszerű: a LCD-panelek nem alaptól matt felületűek, hanem van rajtuk egy tükröződést csökkentő réteg, ami viszont kicsit elmossa a képet és a kontrasztra is rossz hatással van. A fényes bevonattal a kontrasztot meg a színtelítettséget próbálják növelni a cégek, ami ugye jól jön ha fotókat nézegetsz meg filmeket meg webodalakat (sok grafika). Az más kérdés hogy ha pont a hátad mögött van egy lámpa vagy ablak vagy más fényforrás, akkor semmit se látsz, vagy csak maxra húzott fényerő mellett....

#6 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 16:08

@Bodnár Ádám: Ez érthető is. De amikor én a Dell-emet vettem, opció volt hogy fényes vagy matt. Én inkább a mattot választottam. Nem értem hogy miért erőltetik rá a felhasználóra azt ami SZERINTÜK kell neki....
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#7 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 16:08

Jav: SZERINTÜK bocs az elírásért.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#8 Felhasználó inaktív   beef 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 16:23

@fagzal: Mennyi helyen elsírtam már én is ezt, gyakorlatilag a notebook lényegét ölik meg vele, a "használd bárhol és bármikor"-t.
Labor körülmények között biztos jól mutatnak a telítettebb színek mozizás közben, de én inkább látni szeretném a képenyőre írt adatokat.

#9 Felhasználó inaktív   Balamber64 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 20. 10:18

VSZ egy rakás bóvli a Toshiba Satellite sorozat. Pár éve vettem egyet, innen tudom. A drágább, minőségi Toshiba sorozatokat nem ismerem, arról nem nyilatkoznék. (Lehet, hogy jók, csak megfizethetetlenek.)

A Satellite sorozatnál a Toshiba csak a márkanevét használja ki (amíg tart a jó híre, de már leáldozóban van) az olcsó cuccot adja, és fele annyit sem ér, mint az ára.

Nem mennék részletekbe, h mi a bajom a TS laptopommal, ha valakit nagyon érdekel, PM-ben. Azóta 2 másik laptopot is vettem, amikkel semmi gond (nem mondom itt a márkájukat).

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó