HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Tavaly a Pannon bukta a legtöbb fizető ügyfelet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Tavaly a Pannon bukta a legtöbb fizető ügyfelet Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 23:21

Egyel?re nem tudni, hogy pusztán az ünnepi szezon hatására, mindenesetre úgy t?nik, megállt a magyar mobil hangpiac mélyrepülése, mely kisebb-nagyobb mértékben az egész tavalyi évet jellemezte.
http://www.hwsw.hu/h...rsjelentes.html

#2 Felhasználó inaktív   issti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 23:21

14 évig voltam a Pannon ügyfele. 8 előfizetéssel, internettel. Amilyen ámokfutást a 2009-es esztendőben végeztek minden fronton az példátlan, csoda hogy csak ennyien hagyták ott a céget. Nem részletezném, aki velem együtt otthagyta őket, úgyis tudja. Elképesztő az a cinizmus ahogy az "ügyfélszolgálat" lekezeli azokat akikből élnek. A saját szabályzatukat lépten-nyomon megszegik, sehol nem lehet érdemben kivizsgáltatni a jogtalanságokat, és nincs egy felettes szerv, vagy hatóság aki megrendszabályozná őket. Gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak. Pár évente kiszabnak rájuk 5 ( !! ) millió forint bírságot, és minden megy tovább a régiben. Szégyen, hogy egy ilyen szolgáltató működhet Magyarországon!

#3 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 19. 07:00

Pont mint a többi.

#4 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 07:08

@issti:
Teljesen egyetértek veled. Nekem 10+ éve van pannyonom, de már nem sokáig. A céges előfizetőket nagyon szivatják.

#5 Felhasználó inaktív   fegari 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 19. 08:05

Ezen nincs mit csodálkozni!Nekem sajnos mobilinternetem van a pannontol(előfizetéses,de márciusban szerencsére lejár).1 év után állitólag,átválthattam korlátlanra,de a telefonos ügyfélszolgálat,elküldött a kirendeltdégre,a kirendeltség pedig az ügyfélszolgálat ra.Egyik sem tudta mi a dolga.Akkor nagy nehezen átváltották korlátlanra,ami kiderült nem is korlátlan csak idézőjelben,mert ha tul lép egy bizonyos GB-ot lelassitják az adatforgalmat,és kb 5 perc ,hogy egy weboldal betöltődjön.Így is olyan lassu néha,hogy nem igaz,és még ha lelassítják....És ezért a "szolgáltatásért" van képük elkérni 5000Ft-ot.Más naponta letölt 10-15 fílmet,és meg ha megnézek 2 filmet,már lassítanak.Az ügyfélszolgálaton,az egyik dolgozó meg is mondta,hogy azért van ez,mert nem tudják biztosítani az adatforgalmat.Akkor minek vállalnak be ennyit?A pénz miatt.Fizetünk a semmiért,mert néha használhatatlan.*Na ez magyarország,hogy a korlátlan,nem korlátlan.

#6 Felhasználó inaktív   cyberde 

• professional gugafan
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 08:28

@issti: szintén zenész Kép

Én december elején egy ilyen sms-t küldtem a telefonkönyvemben lévő összes számra:

"A Pannon elképeszto üzletpolitikaja miatt, 15 év elteltével, új mobilszamon vagyok elérheto: +3630...."

#7 Felhasználó inaktív   crue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 08:56

Nem csoda, messze a leggerinctelenebb banda a három közül a pannon. Régen el kellett volna tűnniük a süllyesztőben, hogy egy új versenyző jöhessen helyette.

#8 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 11:09

@cyberde: Mert miért is? Számhordozás?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#9 Felhasználó inaktív   cyberde 

• professional gugafan
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 13:01

Idézet: Socket - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 11:09

@cyberde: Mert miért is? Számhordozás?

Lassan 1 éve felszámolás alatt van a cég, akinek a nevén volt a szerződés +2 kártya/szám.

Valszeg akkor (november) jutott a Pannon tudomására, mert felhívott egy spiné, hogy ők annyira jófejek, hogy adnak 5 napot, hogy átírassam a szerződést más cégre, vagy utána van még 10, de akkor számonként 6000 (?) huf az ára. Viszont ehhez kell nemcsak a jelenleg szerződő, meg az új szerződést kötő cég, hanem a felszámoló cég beleegyezése, cégkivonata, aláírási címpéldányának másolata, +miafasza. Ellenkező esetben felmondják a szerződést. Ez idáig rendben lenne, annyi kitétellel, hogy engem ne szalajtsanak, nem vagyok a fizetett sameszuk. Oldják meg ők. Én vagyok az ügyfél 15 éve. Viszont addig is korlátozzák az összes sim kártya kimenő hívásait. 5 perc múlva már nem tudtam hívni senkit. :eek: Mire fel? Soha nem volt -a Pannon felé- a cégnek tartozása. És pont ez volt ami igazából kicsapta a biztosítékot, hogy a korlátozás sablonszövege azt mondta a telefonba, hogy "számlatartozás miatt...blablabla".

Ezeknél még a gépek is hazudnak! :eek:  Ezekre én 0 időt/energiát sem akarok fordítani.

Hazamentem. Megnéztem a konkurens szolgáltatók oldalait. Regisztráltam, megrendeltem. 2 nap múlva a kezemben volt a házhozszállított előfizetés, sim kártya, akciós telefon. Buktam kb 150 sms-t, viszont kaptam 120 perc ingyen lebeszélhetőséget.

A pannon meg bekaphattya!  :fuck:

#10 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 13:41

Szerintem a többi is ugyanilyen. Valódi verseny nincs (bizonyára kartell van helyette), az árakon ez látszik.
Pl. mi a tököm kerül egy sms-ben 20-30 Ft-ba? Az adatforgalom amit jelent, az néhány másodpercnyi beszédnél nem lehet több.
Én a feltöltőkártyás pannon internetet hagytam ott, (jó egy éve) a pofátlan "időszakos" átverés, vagy mondjuk ki egyenesen lenyúlás miatt.

#11 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 02:58

Nekem nincs sok bajom veluk, de nagyon ketsegbeesettek. 10+ ev utan iden nem vettem sem telefont sem semmit, amitol 2 ev rabigat kaptam volna (ettol fuggetlenul nem mondom fel a szerzodest, elvagyok). Igy viszont szinte hetente jon postan valami ajanlat, hogy barmit vegyek mar, meg ok fizetnek, csak had kapjak mar ujabb 2 ev rabigat, lecci-lecci :)
Udv: Nezelodo

#12 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 03:27

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 8:28

"A Pannon elképeszto üzletpolitikaja miatt, 15 év elteltével, új mobilszamon vagyok elérheto: +3630...."

Közben a +3630 is lehet pgsm szám :-)
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 08:56

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 14:41

Pl. mi a tököm kerül egy sms-ben 20-30 Ft-ba? Az adatforgalom amit jelent, az néhány másodpercnyi beszédnél nem lehet több.

ha jól rémlik a régi tanulmányaimból, akkor az sms a szerviz csatorná(k)ban továbbítódik, nem foglal forgalmat.
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#14 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 09:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 7:08

@issti: <br />
Teljesen egyetértek veled. Nekem 10+ éve van pannyonom, de már nem sokáig. A céges előfizetőket nagyon szivatják. <br />

Mi 2008-ban hagytuk ott őket. 9 előfizetés mellett nem tudtak ajánlani semmi normálisat, sőt. Azt mondták, ha lesz 20 előfizetésünk visszatérhetünk rá.
Azóta 14 van a T-Mobile-nál, a telefonszámla pedig 30%-al alacsonyabb, még így is.
----
De sok kicsi sokra megy nyilván. Aztán  miután elhordoztuk a számokat, egyszer felhívtak (1-2 hónapra rá), hogy dehátmégismiértmert.

Szerkesztette: Kory 2010. 01. 20. 09:48 -kor

#15 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:32

Nem túl életszerű, hogy valaki 10-15 éve van egy adott szolgáltatónál aztán amikor váltani akar, akkor nem hordozza a számát, hanem újat kér a másik szolgáltatótól és 100 számra küldi szét a számváltozásról az SMS-eket. Vagy az van, hogy nem kapta volna meg a számhordozhatósághoz a régi szolgáltatójától az igazolást, mert pl. számlatartozása volt vagy humbug az egész és csak hangulatkeltésről van szó.

#16 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 19:39

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 2:58

Nekem nincs sok bajom veluk, de nagyon ketsegbeesettek. 10+ ev utan iden nem vettem sem telefont sem semmit, amitol 2 ev rabigat kaptam volna (ettol fuggetlenul nem mondom fel a szerzodest, elvagyok). Igy viszont szinte hetente jon postan valami ajanlat, hogy barmit vegyek mar, meg ok fizetnek, csak had kapjak mar ujabb 2 ev rabigat, lecci-lecci :)

Ez jon nekunk is. A meg jobb, hogy most mar bonuszprogramos ar minusz 1000 (egyezer!) ft kedvezmenyre jogosito kartyat is kuldtek :D Namost erted, 1000 ft, ez olyan, amit cikibb adni, mint nem adni, marmint szerintem...

Arrol nem is beszelve, hogy annak ellenre, hogy toljak ezerrel az elektronikus szamlat, hogy legy kornyezetvedo meg ilyesmik (persze nem errol van szo, hanem hogy a szamlankent 150 ft koltseget ok megusznak ezzel), a negy elofizeteshez negy papir jott, negy kulon boritekban, negy darab postakoltseggel. Aki ez utobbiert felel, en mar ma kirugnam.

Szerkesztette: asdf 2010. 01. 20. 19:39 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó