HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Lehúzza a rolót az egyik nagy magyar DVD-forgalmazó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Lehúzza a rolót az egyik nagy magyar DVD-forgalmazó Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 22. 01:48

Február 1-t?l nem ad ki több új filmet hazánk egyik legnagyobb DVD-forgalmazója, a Fórum Home Entertainment. A cég több nagy stúdióval is kapcsolatban állt, az ? filmjeiket várhatóan egy másik nagy forgalmazó veszi majd át.
http://www.hwsw.hu/h...ures-kiado.html

#2 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 22. 01:48

egyebkent szerintem lesznek meg itt kovetok, mar ami a redony lehuzast jelenti. ahogy hallom a nyereseg a 2-4e forintos kiadvanyokon kepzodik, azonban az olyan cimek, melyekert ennyi penzt is kiad az ember vegesek. en peldaul az elmult 2 evben pattantam ra a dvd gyujtesre, de 150-200 kiadvany beszerzes utan mar nem talalok olyat amiert szivesen adnek penzt. blurayem meg nincs, meg sajnalnam is ra az 6-7e forintokat.  igy mint vasarlo egyelore eltunok a piacrol. a 990-es termekeken meg ugye nincs haszon...<br />
<br />
a kiadok nagyon toljak a blurayt, azonban bar magyarok veszik mint a cukrot a plazmaka, lcdket, blurayt lejatszot nem vesznek - barmit is kommunikaljanak a kiadok. itthon nincs atmenet a generaciovaltas kozott, csupan szakadek, amit meg fel is erosit a valsag.
free élettér service for addicts

#3 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 22. 10:04

En az 50-100 forintos dvd-ket nem ertem... azon mi az uzlet? Raknak ra sok kotelezoen megnezendo reklamot, vagy mi? Ha hozzaszamolom a hipermarket hasznat akkor anyagarban is tobbe kerul a kiadas es meg nem szamoltam a tartalom eloallitast meg a jogdijakat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#4 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 10:10

Én is inkább egy külső média lejátszót vennék (pl. Asus O!Play), mert bármilyen fájlt le tud játszani, nem kell semmilyen lemezeket tárolni, legfeljebb, ha nem hálózatban a gépemről adom az anyagot, akkor kell hozzá egy vinyó, de az még mindig ezerszer jobb bármilyen lemeznél (és olcsóbb is összességében). Ehhez persze rippelni kell az esetlegesen megvásárolt filmeket, de bízom benne, hogy a memóriakártyás vagy pendrive-os kiadási formák el fognak terjedni, mert akkor ezek az adathordozók olcsóbbak lesznek és csak elég lesz beledugni a tv-be (USB) vagy a média lejátszóba.

Csak ne tegyenek rá idióta védelmeket!!!

#5 Felhasználó inaktív   peti9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:46

Tévedés ne essen, pont a drágább 3190 Ft-os termékeken nevetséges a haszon. A pénz a 990-es dvd-kben van. Egyszerűen a jogdíjak olyan magasak az új filmeknél hogy 3 ezer forintos árnál sem marad rajtuk semmi. Maga a termék gyártási költsége pár forintot tesz ki, erre rájön a marketing, a jogdíjak, az áfa és majd csak utána az árrés. Egy 990-es dvd esetében (nem írhatok számokat) de jóval nagyobb az árrés százalékos aránya. Én a problémát a keresletben, a fizetőképességben és nem utolsósorban a kiadványok minőségében keresném. Miért adna ki egy az interneten közepesen otthon lévő egyén 3190 Ft-ot például a Surrogates c. filmért, amikor mkv-ban leszedi úgy, hogy jobb a képminőség (általában 720 ugye) és nem mellékesen, a filmet sem érdemes egynél többször megnézni. Higgyétek el a Bud Spencer - Terence Hill filmekben több a pénz, mint az agyonsztárolt Gettómilliomosban...

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:50

Idézet: peti9 - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 14:46

Higgyétek el a Bud Spencer - Terence Hill filmekben több a pénz, mint az agyonsztárolt Gettómilliomosban...

Mivel én is meg a haverom is megvette az összes Bud Spencer filmet, más meg nem, így elhiszem :-D De látom, most más kiadótól újra jön az egész széria.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#7 Felhasználó inaktív   peti9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:50

@Samott: csak nézd meg milyen filmek vannak ilyen áron, és, azt is hogy milyen minőségű a kiadvány...megéri. Azért is mert 10 emberből csak 1-2 vesz drága filmet, de, akár 4-5 is megvesz egy 200 Ft-osat. Most komolyan, 200 Ft-ért bármit elvisznek az emberek. (jó példa az energiaital piac...100 ért adnak 2 decit, vagyis literje 500....kész rablás, de viszik, tonnaszámra)

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:54

Idézet: Samott - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 10:04

En az 50-100 forintos dvd-ket nem ertem... azon mi az uzlet? Raknak ra sok kotelezoen megnezendo reklamot, vagy mi?

Én is azt néztem, hogy kétoldalas DVD, meg a színes borító nem jön ki ennyiből :-o

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:55

Idézet: peti9 - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 14:50

@Samott: csak nézd meg milyen filmek vannak ilyen áron, és, azt is hogy milyen minőségű a kiadvány...megéri.

Az embernek megéri. Én is vettem. De ebből mennyi lehet a haszon, az már kérdéses.

#10 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 16:37

Idézet: peti9 - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 14:50

csak nézd meg milyen filmek vannak ilyen áron

Biztos van sok szemet is, de en pl. a Presszot, a Woyzeck-et es a Haggyallogva Vaszkat vettem meg ilyen kiszerelesben... egyik sem az a tipikus kulso hollywoodi B kategorias szemet. Es ezek is 99 forintba kerultek... azaz visszafele szamolva 80 (mert minusz afa) 50 (minusz a hiper haszna) 20 (minusz gyartas, csomagolas)... -X (minusz authoring, jogdijak)... hol a haszon ezeken? Es persze nem hiszem hogy 30 forint haszonnal beerne a hiper illetve 30 forintbol meglenne a csomagolt lemez. 

BS-TH filmekkel nagyon igazad van... nekem is van egy csomo eredeti.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#11 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:01

szerintem ebben az országban nincs olyan 30 körüli és feletti embör vagy kiccsalád, akinek ne lenne legalább 1 eredeti BS-TH filmje.  :Đ
nekem is megvan az összes, bár párnak a minősége csapnivaló.

Szerkesztette: avman 2010. 01. 24. 17:01 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:07

Idézet: avman - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 17:01

szerintem ebben az országban nincs olyan 30 körüli és feletti embör vagy kiccsalád, akinek ne lenne legalább 1 eredeti BS-TH filmje.  :Đ
nekem is megvan az összes, bár párnak a minősége csapnivaló.

Én egyszer annyira belejöttem a rendelésbe, hogy van amiből kettő is van. Bűnvadászok, de a sima Piedonesak is, amiben nincs Terence csávó. Legjobb. Asszony annyira nincs rányomula, de sógoron meglepődtem, 50+ évesen itt nyomta fejből a poénokat :-)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó