HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Komolytalan az EU adatroaming-szabályozása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Komolytalan az EU adatroaming-szabályozása Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 21:32

Az Európai Unió mobilos barangolás költségeit megregulázó határozatai a jelek szerint csak részben váltották be a hozzájuk f?zött reményeket.
http://www.hwsw.hu/h...efon-mobil.html

#2 Felhasználó inaktív   joghurt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 21:32

Az adatroaming nyers árán és a számlázási egységen kívül arra sem árt tekintettel lenni, hogy elég sok szolgáltató 15 percenként bontja a kapcsolatot. Mert csak. Ha valamilyen folyamatos kapcsolaton lógó cucca van valakinek, elég durva számlát lehet összeszedni.

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 21:53

Júzerként azt mondom, hogy nekem ha olcsóbb, akkor az csak jobb.

Ellenben szolgáltatóként valahogy úgy vagyok, hogy miért ne poázik bele, hogy az autóalkatrészen mekkora az árrés? Vagy éppen a fodász miért annyiért nyír, amennyi? Miért ennyi az irodabérlet, mikor izé?

Legyen már a szolgáltató dolga, ha el bírja adni, akkor az annyi és kész, nem?

Másrészt én most éppen USA felé vagyok kiszolgáltatva, az meg drágább lett, oszt bekaphassák, szolgáltató megoldja, és megkeresi máson, ahogy az lenni szokott. Faszom.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:37

@Jahno: Azért pofázik bele, mert ha a fodrászok, vagy az autóalkatrész-kereskedők árkartellt alkotnának, gyorsan jönne valaki, aki olcsóbban árulná a szolgáltatást, mert nem kellenek milliárdok az üzlet elindításához. Ellenben a telkó piacra nem öt forint belépni, és a jelenlegi szolgáltatók simán összebeszélhetnek. Ez ellen véd(ene) a megfelelő szabályozás.
"Ez itt a szellemes aláírás helye..." :: "Ez itt a qva menő pécém leírása..."

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:59

Idézet: Petesejt - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 14:37

@Jahno: Azért pofázik bele, mert ha a fodrászok, vagy az autóalkatrész-kereskedők árkartellt alkotnának, gyorsan jönne valaki, aki olcsóbban árulná a szolgáltatást,

Akkor mutass egyet ki árulja olcsón a szolgáltatást. Itt az országban van kb. 4 kereskedő, kb. egyforma árakkal. Autóüvegben lassan csak egy lesz, bár ott próbálkoznak sarki nagykerekkel, ez most kivételnek fog tűnni. A sima alkatrészen ugyanúgy durva %-ok vannak, oszt ha ott is 3-4 kereskedő van, akkor ez nem árkartell? Unix, Bárdi, Láng, Meteor. Kb. ennyi.

Bár ez termék és nem szolgáltatás, ott ugyanaz a márka, forrás, darab van. Szolgáltatásan érdekes lehet, én is voltam occsó fodrásznál, akinek megállt a gépe és nem vágott rendesen, tépte a hajam. Az erős gép meg biztos többe kerül, ettől drágább, vagy Csepel/kontra belváros viszonylatban 150k/hó különbözetet ki kell termelni csak a helyiségbérlet miatt, ezt meg csak a szolgáltatáshoz lehet hozzáírni, hümm?

#6 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 16:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 14:59

én is voltam occsó fodrásznál, akinek megállt a gépe és nem vágott rendesen, tépte a hajam.

Nekem is volt ilyen fodrászom!!
Azóta -kb. 10 éve - vágja az asszony a hajam... ;)

#7 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 16:57

@Jahno: Leginkább azért, mert a piac nem nyitott. Hiába jönne ide egy befektető, aki 4., 5., 10. szolgáltatóként indulna, nem engedik.
Ettől kezdve a bent lévőknek nem szabad megengedni, hogy ezzel a helyzettel visszaéljen.
De ettől függetlenül, ha máshol tapasztal versenyhelyzet-ellenes magatartást az EU (és azt bizonyítani is tudja) ott is igyekszik ez ellen fellépni.
Autóalkatrész: téged semmi nem akadályoz abban, hogy Szlovákiából vagy Ausztriából vagy az USÁ-ból rendelj alkatrészt (akinek alkatrész-boltja van azt meg pláne nem).

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:14

Idézet: kisrobert - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 16:57

Leginkább azért, mert a piac nem nyitott. Hiába jönne ide egy befektető, aki 4., 5., 10. szolgáltatóként indulna, nem engedik.

Aztán mikor a Voda jött meg is lehetett nézni milyen nehezen verekedte fel magát. Másrészt az ország jó eséllyel nem bírna el 4. szolgáltatót, ahhoz szerintem kevesen vagyunk, de ne menjünk bele a gazdaságba. Ez van, ezt kell szeretni, ahogy SIM kártyát is vehetsz kintit, vagy bentit, bár ez kicsit sántít. Igaz autós boltot sem tudok sem ausztriában, sem Szlovákiában, ahol csak úgy olcsón be lehet vásárolni dolgokat, de eddig ilyen ötletet sehol nem hallottam, ennek ellenére utána járhatok.

#9 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:41

@Jahno: De az, hogy elbírna-e ez a piac még 3 (vagy 30) szolgáltatót, azt nem a piac döntötte el, hanem az állam. Nézd meg az árbevétel/adózott nyereség arányát bármelyik szolgáltatónak. Avagy a beruházás/nyereség arányt (bár ezt egy kicsit nehezebb). (Igaz, a nyereségek lehet, hogy csak az alacsonyabb nyereségadó miatt magasak nálunk - azaz a cégcsoport nyereségét igyekeznek Mo.-on leadózni.)

#10 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 20:55

A távközlés, mint az egyik fontos stratégiai ágazat megfelelő, uniós szintű szabályozása kulcskérdés annak érdekében, hogy Európa versenyképes maradjon más piacokkal, így elsősorban az Egyesült Államokkal és a feltörekvő ázsiai országokkal szemben. A szolgáltatók, mivel alapvetően nemzeti szinten profitérdekelt vállalkozások (még akkor is, ha nemzetközi óriáscégekről van szó), nem érdekeltek abban, hogy árképzésükkel, piacpolitikájukkal az össznemzeti fejlődést elősegítsék.
Ezért van szükség az egységes európai (ár)szabályozásra.

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 21:30

Idézet: Renwick - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 20:55

A távközlés, mint az egyik fontos stratégiai ágazat megfelelő, uniós szintű

Elolvastam, de nem nekem való. Ilyenekre szoktuk mondani, hogy bullshit.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 21:45

Idézet: Renwick - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 20:55

Európa versenyképes maradjon más piacokkal, így elsősorban az Egyesült Államokkal és a feltörekvő ázsiai országokkal szemben.

Kicsit gondolkoztam, aztán olyanok jutnak eszembe, hogy miért nem a benya adótartalmát csökkentik? USÁban alig 130 forint egy liter... Esetleg ha utca embereit megkérdeznék, akkor biztos mindenki a roamingot szeretné csökkenteni :-)

Vagy majd a bérekkel is felzárkózunk Ázsiához, mi?

#13 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 21:58

@Jahno: lehet, hogy erre is vannak törekvések, mindenesetre azt azért látni kell, hogy itt nem a tagállamok adópolitikájának befolyásolásáról van szó, hanem több, gyakorlatilag kivétel nélkül európai cég kölcsönös érdekei alapján rendkívüli módon túlárazott szolgáltatásának a megregulázásáról.

#14 Felhasználó inaktív   Nemes Dániel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 01:36

@Jahno: az a helyzet, hogy a) a benzinár csökkentése valószínűleg nagyságrendekkel kevésbé növeli az innovációt és a GDP-t, mint az adatroamingdíjak csökkentése, b) az adatroamingdíjak csökkentésével nagyjából indifferensé válik egy idő után pl. az amerikai hívásod ára (lásd: VoIP).

az adatforgalmi díjak, ezen belül is különösen az adatroaming díjának drasztikus csökkentése stratégiai kérdés, az európai versenyképesség egyik záloga.

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 01:56

Idézet: Nemes Dániel - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 1:36

b) az adatroamingdíjak csökkentésével nagyjából indifferensé válik egy idő után pl. az amerikai hívásod ára (lásd: VoIP).

Szép, meg jó, de igazából elmúlt 5 évben tegyük fel 150ezer pénzt költöttem vidéki romamingra. Azért ez nem olyan súlyos. Igaz Amerikát itthonról kb. ingyé hívom, vagy vonalas árban, de kolégák valóban mondták, hogy tán Barcelonából olcsóbb volt angol mobilról magyar T-t hívni, mint Tről. Szóval 3. országon keresztül roamingolva, ami tényleg érdekes lehet. Sosem tudni. Majd túrok kinti árakat, csak annyira nem érdekel a dolog.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó