HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Mihez kezd együtt az Oracle és a Sun - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Mihez kezd együtt az Oracle és a Sun Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 15:11

Az Oracle tavaly áprilisban jelentette be a Sun 7,4 milliárd dolláros bekebelezését, az akvizíciót az Európai Bizottság hosszú vizsgálata után végül tegnap zárták le. A cég vezet?i ismertették a termékstratégiát.
http://www.hwsw.hu/h...o-szoftver.html

#2 Felhasználó inaktív   dejo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 15:11

Ha már szavaztam, megindoklom:
- Ez a cikk haszontalan volt, mert nem ezt vártam a nagy kinyilatkoztatás napján az új cégtől. Szinte semmi konkrétumot, semmi számon kérhetőt nem mondtak, teljesen úgy mint a pártok a választási ígéretekben.
- Igen érdekes volt a cikk, mert alig vártam már az első részletes magyar nyelvű beszámolót. Ráadásul Ádám tényleg nagyon jól összeszedte a dolgokat.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 15:20

@dejo: kösz. Sajna hogy nem mondtak ennél többet, azért a HWSW nem tud felelősséget vállalni, bár azt gondolom a processzorfejlesztések kapcsán sikerült elhinteni egy-két exkluzív infót vagy inkább morzsát... Én is vártam a tegnapi webcastot de végül nem sokkal több derült ki belőle mint abból az októberben közzétett FAQ-ból, amiről itt is írtunk http://www.hwsw.hu/h...ver-tarolo.html

#4 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 17:13

Mi nagyon hianyoltunk valamit: egy arva szo nem esett az OpenSolarisrol.
--
SELinux, Xen, Red Hat, Fedora: http://sys-admin.hu

#5 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 22:20

@Silver: úgy tudomaz OpenSolarisszal minden marad a régiben

#6 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 22:23

Nekem nem szimpatikus a felvásárlás. A sok rizsa amit lenyomott az Oracle, nagyon emlékeztetett egy párt választási ígéretére (ahogy azt dejo is mondta). "Mindent megtartunk, sőt még többet is költünk rá mint azelőtt a Sun tette, és mindenki boldog lesz..." Eléggé olyannak tűnik az egész, hogy csak le akarják csitítani az aggódó emberkéket mielőtt szépen csendesen (sunyi módon) kivonnak ezt azt.

Én is nagyon hiányolom a határozott kiállást az OpenSolaris mellett (ahogy Silver is), de úgy általában a Sun nyílt forrású megoldásai mellett is.

Az már most látszik, hogy az Oracle mit fog igazán továbbvinni a Sun-ból: Hardver, Java, OpenOffice, VirtualBox valamilyen formában, Sun Ops Center és barátai (kimaradt valami?).

Az hogy a többi Sun cuccal mi lesz, az már kérdéses. Az Oracle nem jótékonysági vállalat, tehát ahol fedések vannak ott sztem az Oracle cucc marad, magába olvasztva a Sun cucc előnyösebb részeit. Ezek után Sun cucc mint önálló valami valószínűleg meg fog szűnni létezni, hiába mondják hogy így meg úgy.

#7 Felhasználó inaktív   dejo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:37

Szédítő ütemben kezdik kiirtani a SUN márka nyomait. A logókat kitakarítják. a sun.hu, meg a sunshop.hu még tartja magát, de pl. már a www.virtualbox.org -on is Oracle logó van. Csakúgy mint a www.openoffice.org -on is. A hu.openoffice.org még tartja magát az eloracleosodással szemben.

Megrázó ez azzal összevetve, hogy azt kommunikálják, hogy mindent megőriznek.
A HP pl. mind a mai napig megőrizte a Comaq márkát és a www.comaq.com weboldalt is.

#8 Felhasználó inaktív   dejo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:38

Kétszer is elírtam: Compaq és www.compaq.com
Bocsi.

#9 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 20:42

En nem sok jot josolok a Sun szabad szoftveres termekeinek, az Oracle a mohosagarol hires. Ami nem fog (sok) profitot termelni, azt levagjak.
Az élet szép. Vagy nem.

#10 Felhasználó inaktív   lsarecz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 12:01

Idézet: dark100 - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 20:42

En nem sok jot josolok a Sun szabad szoftveres termekeinek, az Oracle a mohosagarol hires. Ami nem fog (sok) profitot termelni, azt levagjak.

Majd meglátjuk hogy lesz, de talán kár előre húzni a vészharangot. Talán kevesen tudják, hogy az Oracle eddig is sok energiát fektetett Open Source és/vagy ingyenes szoftverek fejlesztésébe. A jelek szerint ezt kellő szerénységgel, nagyobb hírverés nélkül tette (kivétel talán az Unbreakable Linux kampány néhány éve). Érdemes ellátogatni az Oracle Free and Open Source Software oldalra, ami jelenleg még nem tartalmazza a Sun-os dolgokat, és mint látható az sem kevés, amit ezidáig tett.

#11 Felhasználó inaktív   Shran 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:59

@dejo: Az OpenOffice oldalak közül (jelenleg) nekem egyet sem tölt be...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó