HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bejött a Windows 7 a Microsoftnak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Bejött a Windows 7 a Microsoftnak Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:25

A Windows 7 megjelenésének és mindent elsöpr? sikerének köszönhet?en rekordbevételt és -profitot ért el a december 31-én véget ért második pénzügyi negyedévében a Microsoft.
http://www.hwsw.hu/h...x-360-piac.html

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:25

Meg vagyok elégedve a Windows 7-tel (a hibái ellenére is), de mégis úgy érzem, nem igazán hozott újat a Vistához képest - tudom, a hivatalos álláspont is az volt, hogy a kód optimalizálását helyezték előtérbe, de pont emiatt furcsa, hogy érezhetően megváltozott a közvélemény a Windowsról.
A Vista rendkívül rossz megítélése miatt azt gondolom, hogy a Windows 7 sikere az alábbi tényezőknek köszönhetők:
- Rengetegen kivártak és kihagyták a Vistát (valódi vagy vélt fiaskó miatt), ezek a vásárlók most rárohantak a Windows 7-re.
- A Windows 7 sajtója kivételesen jó volt, szinte mindenhol azt olvashattuk, hogy ez a Windows lesz "A" Windows. A régen jól bevált demagóg kritikákat is egyre ritkábban olvasom a Registryről és társairól, pedig ezek ugyanúgy ott vannak, csak már kevesen hiszik el, hogy ettől rossz lenne a Windows.
- A reklámkampányt kivételesen nem baltázták el, végre pezsdítőbb hadjáratot folytattak. Megcélozták az egyes fogyasztói csoportokat, szerencsés volt az időzítés is.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:31

@ion: korábbi cikk ebben a témában: http://www.hwsw.hu/h...s-rendszer.html

#4 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:41

köszönöm, ez a cikk kimaradt. vagyis már emlékszem, még kommenteltem is rá :D

Szerkesztette: ion 2010. 01. 29. 11:47 -kor

#5 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:52

én xp után próbáltam ki a 7est, nekem bejött. még azon is elgondolkodtam, h esetleg megveszem eredetiben, ha lejár az RC licensz márciusban Kép
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#6 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 12:25

Idézet: ion - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 11:25

A régen jól bevált demagóg kritikákat is egyre ritkábban olvasom a Registryről és társairól, pedig ezek ugyanúgy ott vannak, csak már kevesen hiszik el, hogy ettől rossz lenne a Windows.

Ott vannak azok sajna. Csak az ember belefárad a szidásba, ha egyszer úgyse ér semmit.

#7 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 12:41

@ion: új funkciókat és GUI-t tényleg nem hozott a Win7 a Vistához képest, de érezhetően jobban bánik az erőforrásokkal. Nálunk céges gépeken OEM Vista figyel, mellé teszem a saját gépem (Win7) és látványos a különbség
A Windowst notóriusan szidóknak azt szoktam mondani, hogy nem kötelező használni, van alternatíva. Az, hogy néhány program/játék csak Windowson elérhető nem az oprendszer hibája. Amíg Linuxom volt (az XP-re tényleg kellett egy alternatíva, a Vista szóba se jött) volt azzal is gondom elég, a Win mindent az ember segge alá pakol és - bármilyen hardcore informatikus valaki - pont ez egy jól működő operációs rendszer egyik ismérve.

#8 Felhasználó inaktív   boxingcat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:00

Az XP után lehet a jó döntés, azonban én nem vagyok elájulva tőle, amiket hallok. Többszáz megás updatek, főleg ha van ofisz is van a gépen, szóval elég nagy particio kell neki. Nyomtató-support korlátozott, és idegesitő a jobbklik "run as admin".

#9 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:07

Szerintem hozott gui és gui funkcionalitás szintjén is újdonságot a Win7, bár nem olyan látványos persze, mint a Vista. Ha jól tudom, az új tálca sem volt benne a Vistában, a minialkalmazások már nem csak az oldalsávon láthatóak, a Vezérlőpult eléggé megváltozott és van még néhány apróbb csinosítás is.

Egyébként nekem is kimaradt a Vista, de a Win7 már tetszik, én is vásárláson gondolkodom. Viszont szerintem a 64 bitre váltásnak is ezzel az OS-sel kellene bekövetkeznie, bár a hírben nem említik, hogy az eladott rendszerek mekkora része volt 64 bites.

#10 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:14

@Sipi: bevételi szempontból nincs jelentősége, ugyanannyiba került a 32 és 64 bites változat is

#11 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:28

@Sipi: 4GB ram és 512MB vga memória van a gépemben. és mivel a cisco vpn csak a 32bites w7-et támogatja, így kényszerűségből azt tettem fel.
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#12 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:30

akárki akármit is mond: a Windows 7 a világ legnagyobb méretű és leglassabb trójai programja.

#13 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:34

@flashdesigner: miért is?

#14 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:37

@gene: nekem is 4 GB memória van, de 1 GB-os VGA, én azt tervezem, hogy 64 bitre váltok. Van ugyan régi nyomtatóm meg scannerem, de azok egy régebbi, XP-s géphez csatlakoznak.

#15 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:38

@Bodnár Ádám: Igaz, ez talán majd egy másik cikk témája lesz. Kép

#16 Felhasználó inaktív   dkekesi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:59

flashdesignernek egyszerűen rossz napja/hónapja/éve/évtizede van/volt/lesz. Hagyni kell őt a pingvinnel és a rókával barátkozni. És még mielőtt megkapnám, hogy mocskos MS fan vagyok: debian alól írok és FF-ot is használok. Beállítottságtól függetlenül a Win7 tényleg használhatóra és modernre sikerült.

#17 Felhasználó inaktív   sony88 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:28

Mielött nekiállnánk megint azon vitatkozni melyik a jobb rendszer a Windowsok közül meg hogy miért Linux szerinetm semmi értelme.Ha valaki Windows Guru ha nagyon ért hozzá ugyis megtudja olyanra csinálni a gépet mint egy ujjabb rendszer ha meg ugysem ért hozzá ugyis szidni fogja mert nemérti az alapvetö különbségeket a rendszerek között..
Ha a Hacker akarja ugyis feltöri a Win7 ha nem akarja ugysem teszi...
Arra nem gondolt senki hogy ha feltörték a Win7 akitivációját ezzel az erövel akár a rendszer is feltörhetö?Már nem mintha nem ugyanaz lenne a kettö :-)
Akár igaza van flashdesignernek akár nincs azért én addig nem is dicsérem meg nem is szidom a gépet mig nemtudom mi van benne...
Mintah azon vitatkoznánk hogy melzik autó márka a jobb...
Sok sikert hozzá...
Uff én beszéltem :-)

#18 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:43

ki is emlexik?

win3.(1)1 Kép
win95 Kép
win98 Kép
win2000/me Kép
winxp Kép
vista Kép
windows7 Kép

Nemtom, csak en latom itten a tendenciat? Kép
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#19 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 15:40

@SFIJ: a WinME-re kettőt adnék, az valami ritka rossz lett... A Win2000 viszont egy nagyon tuti oprendszer volt anno, csak a gyártók az NT mag miatt erősen elhatárolódtak a driverkészítés elől. Emlékszem, hogy voltak olyan erős kijelentések anno, hogy márpedig Windows 2000-re nem írnak drivert, mert nem látják értelmét. Bizony. Az más kérdés, hogy az XP elég gyorsan követte, de igazából nem a Win2k miatt, hanem a kettő között megjelent ME miatt...
Sablonbolt - Ahol a weboldalak felöltöznek

#20 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 16:08

@flashdesigner: "akárki akármit is mond: a Windows 7 a világ legnagyobb méretű és leglassabb trójai programja." Index-re menjél Flang3r mellé... Kép Kép Általában az tart a "trójai" urban legendtől aki nem veszi meg...
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó