HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Tajvanról támadnak az androidos tabletek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Tajvanról támadnak az androidos tabletek Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:18

Bár valószín?leg az Apple iPad kapja a legtöbb figyelmet a tabletek közül az idén, nem a cupertinói cég az egyetlen, amely ilyen formátumú készüléket dob piacra. Az Acer, az ASUS és az MSI is készül?dik.
http://www.hwsw.hu/h...roid-tegra.html

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:18

Valaki győzzön meg, hogy ezeknek van bármi értelme. Olvastam az i(fa)Pad melletti érveket, de egyáltalán nem látom, hogy ezeknek az eszközöknek létjogosultásga lenne. Inkább azt látom, hogy ez is egy olyan termék, ami gerjesztheti ugyan a fogyasztást, viszont anélkül, hogy valóban szükség lenne rá. Szerintem az iPadet és egyéb tableteket inkább olyanok fogják megvenni, akik a gyártók által diktált fogyasztói szokásokhoz hajlamosak igazodni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az embereknek szüksége lenne arra, hogy abban a kevés szabadidejükben is, amikor végre nincs alkalmuk a képernyőre bambulni, akkor is ezt tegyék a kanapén; tévénézés, reklámok közben? Az iPhone Effect kifejezés is már él a köztudatban, mert tényleg az van, hogy ha bemész egy társaságba, akkor előbb-utóbb mindenki előveszi az iPhoneját és magába fordul, ez még a youtube-partyknál is fájóbb. Mikor jut idejük akkor a közösségi életre (szex, társasjáték, vendégség, stb). Még szerencse, hogy csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy minden pózra külön internetes kütyüjük legyen... ezért nem fog a homo sapiens teljesen elrohadni a saját ürülékében, miközben ePub formátumot töltöget az iBooksból. Először azt hittem, ez az ePub valami virtuális kocsma...

#3 Felhasználó inaktív   ixc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:27

@ion: szerintem szemleltetni dolgokat, es tervezgetni (folyamatabrak, modelek, adatbazisok, stb) kenyelmes. nemkell papiron szenvedni vele, egybol tudod javitani. persze meglehet mashogy is oldani, de ez lenne szerintem most a legegyszerubb

#4 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:32

Idézet: ixc - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 13:27

@ion: szerintem szemleltetni dolgokat, es tervezgetni (folyamatabrak, modelek, adatbazisok, stb) kenyelmes. nemkell papiron szenvedni vele, egybol tudod javitani. persze meglehet mashogy is oldani, de ez lenne szerintem most a legegyszerubb

Igen, ezt elfelejtettem hozzáfűzni. Felfogtam a konkrét felhasználási területeit, de azok nagyon specifikusak, nem konzumer kategória.

#5 Felhasználó inaktív   dkekesi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 13:53

Értem én, hogy mire találták ki, de arra miért nem jó egy netbook (vagy MacBook Air, ha nagyon trendik akarunk lenni és nem sajnáljuk a $$$-t)? Annak legalább van korrekt billentyűzete. Mi ennek az előnye ahhoz képest? Főleg, hogy külön billentyűzet-kiegészítő is lesz hozzá?
Őszintén megvallva: hányszor készítesz folyamatábrát, modellt vagy adatbázist? Nem ez a tipikus fogyasztói időtöltés. Az a képek/videok mutogatása, amire bármilyen eszköz jó, még egy mobil is. Szerintem az általad felsoroltak tipikusan munkaállomás mellett végzett feladatok. Hányszor teszed ezeket olyan helyen, ahol a tablet formátumú hardverre okvetlenül szükség van? Arról nem is beszélve, hogy egy combosabb folyamatábra esetén ez a tablet behal, valamint a 10 colos kijelzőn folyamatosan scrollozni kell, hogy rendesen átlásd.
Szóval ez a tablet formátum hamvába halt parasztvakítás, de ettől még lehet piaca.

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:06

Idézet: dkekesi - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 13:53

Szóval ez a tablet formátum hamvába halt parasztvakítás, de ettől még lehet piaca.

Ez egy olyan dolog, hogy nem azért fogja a tömeg megvenni, mert szüksége van rá, hanem azért, mert elhitetik vele, hogy szüksége van rá. Ez ugyanaz, mint a bifiduszesszenzisz meg a norbisonka. :)

#7 Felhasználó inaktív   _q_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 29. 14:31

Létjogosultsága (legalábbis számomra) egy olyan cuccnak lenne, ami e-inkes, max. 20 deka és max. 10"-os. Nem kell bele erős proci, wifi, 3G, truecolor, nem akarok netezni, filmet nézni, csak lehessen rajta kényelmesen olvasni és tudjak rajta firkálni, jegyzetelni, rajzolgatni, aztán meg PC-re menteni vagy nyomtatni. Ja, és legyen olcsó Kép Olyan nagyot kérek?

#8 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 18:01

@_q_: ezt hívják e-könyvolvasónak, és egy-két éve, mikor ezek elkezdtek megjelenni, mindenki szidta, hogy mennyire felesleges, meg a papir illata, most meg mindenki azzal jön, hogy ezek a tabletek mennyire szarok és használhatatlanok, bezzeg ha e-ink lenneKép

#9 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 20:44

Női cucc. Lehet vele villogni a marketing meetingen, és mégsem számítógép amihez érteni kellene.

#10 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 23:00

Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 14:06

Ez egy olyan dolog, hogy nem azért fogja a tömeg megvenni, mert szüksége van rá, hanem azért, mert elhitetik vele, hogy szüksége van rá. Ez ugyanaz, mint a bifiduszesszenzisz meg a norbisonka. :)

Vagy a sájni kijelző :Đ
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#11 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 02:12

"Az új Tegrára épülő tabletek akár 1080p felbontású videókat és lejátszhatnak" - a kijelző felbontása 1920x1080 lenne? Mert ha nem, akkor felesleges megemlíteni a 1080p-t.

#12 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 12:52

@lola: ha minden igaz, HDMI kimeneten keresztül is lehet majd filmet nézni

#13 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 15:06

@Bodnár Ádám: ha lesz rajta HDMI kimenet. És ha nem lesz rajta?

#14 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 09:30

Idézet: lola - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 16:06

@Bodnár Ádám: ha lesz rajta HDMI kimenet. És ha nem lesz rajta?

akkor majd csak 720p-s filmeket nézel rajta  :Đ
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#15 Felhasználó inaktív   syg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 01. 11:27

Van értelme, de nem videónézésre, meg zenehalgatásra. Én a célhardvare elkötelezettje vagyok. A telefonnal telefonálni lehessen. A fényképezőgéppel fényképezni. A zelelejátszóval meg zenét halgatni.

Ez legyen olcó, gyors információs tábla. Hogy megnézhessem a híreket időjárást a nézett filmról infót.
És ne kelljen átmenni a dolgozószobába ha beszélgetés közben információ kell bármiről.

"vettem egy 50 incses plazma TV-t, meg egy Wii-t. De nem lehet vele rendesen pimpongozni, mert a lebde nem úgy pattog alabda a Tv-n mint egy rendes pimpongasztalon"

#16 Felhasználó inaktív   otto_dc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 12:55

Ez jó a főnöknek, meg a market-ingeseknek (pr too), meg a mindenféle szóvivőnek, amikor kiáll és elmond, bemutat valamit valakiknek (jól-rosszul, most mindegy). Jó a logisztikai vezetőnek, raktárosnak, árufeltöltőnek, meg a kütyü-feel "nemnormálisoknak", mint én (de ez spec. nekem se kell, mégse, de e-könyv az igen, az kellene) . Akik dolgoznak is (na jó ~), na azoknak kell valami normális beviteli eszköz is -- még egy darabig biztos.

#17 Felhasználó inaktív   Dunstan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 15:46

@syg: Mondd már meg, hogy naponta hány kiló cuccal mászkálsz a munkahelyedre? Én azt szeretem, ha egy eszközt kell cipelni, de az mindenre jó, és mindent jól csinál. Legyen tehát egyben telefon, ebook olvasó, fényképező, médialejátszó, stb... és mindezt a legjobban csinálja. Hogy ne kelljen 666 kütyüt cipelni.

#18 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:05

Idézet: Dunstan - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 15:46

@syg: Mondd már meg, hogy naponta hány kiló cuccal mászkálsz a munkahelyedre?

Én lazán 10re saccolom.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#19 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 17:34

Idézet: otto_dc - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 12:55

Jó a logisztikai vezetőnek, raktárosnak, árufeltöltőnek

Utóbbi kettő azért jobban örülne egy ütésálló változatnak. :)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó