Re: Hiába tilos vezetés közben mobilozni, nem lett kevesebb baleset
Elküldve: 2010. 02. 01. 10:36
http://www.hwsw.hu/h...et-kutatas.html
Elküldve: 2010. 02. 01. 10:36
Én BT fülessel használom a telefont vezetés közben, de már megfigyeltem magamon: amellett, hogy figyelem, mi történik az úton és továbbra is a szabályokat betartva közlekedek (gondolok itt arra, hogy pl. jobbkéz, lámpa, stb. nem kerüli el a figyelmem), néha egy hosszabb, gondolkodást igénylő beszélgetés után nem tudom visszaidézni, hogy milyen útvonalon jutottam el A pontból B pontba.
Szóval lehet benne valami.
Elküldve: 2010. 02. 01. 10:54
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:25
Egyszerűen van akinek maga az autó vezetés is komoly kihívást jelent forgalomban, neki ki kellene kapcsolni a telefont.
A lényg az volna, hogy az ember tisztában legyen a képességeivel és a szerint használja a telefonját.
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:30
Eleinte azt hittem, hogy velem van a baj, mert képtelen vagyok headset-tel vezetni viszont a kézi telefonálás egyáltalán nem zavar. Legfeljebb nem abba kezembe fogom a telefont amivel indexelnem kell
Ha a fülemben van az a szar, valami furcsa módon zavarja a térérzékelésemet, amikor beszélnek hozzám, pl. nem tudok parkolni headset-ten beszélgetve viszont ha kézben van a telefon akkor simán.
Normális esetben az ember szerintem nem annyira a táblákhoz, mint a forgalom ritmusához igazodik, ha ez megy tök mindegy mit csinálsz közben.
A probléma jellemzően azokkal van akik erre alapból képtelenek pl.: 40km/h belsősáv hungária krt. este 7kor stb.
Továbbá akik egy üres országúton képesek 70-80 körül cammogni.
Kicsit sok a jogosítvány mindenhol a világban, lényegesebb, hogy elégesd a magas adótartalmú üzemanyagot mint, hogy mennyi embert húz fel az, hogy nem tudsz vezetni vagy feltartod a mögötted haladókat.
Jó példa erre, hogy a múlthét végén jöttünk haza síelésből az osztrák A95/96/97 hegyek között futó főúton viszonylag sok teherautó keveredett az utunkba.
Nem kellett megelőzni őket, mert mikor jött egy pihenő vagy benzinkút lehúzódtak és elengedték a kocsisort.
Ezt nem sűrűn tapasztalom itthon, mert a teherautós leszarja mekkora a sor mögötte kénytelen vagy előzgetni és ott előbb utóbb hibázik valaki ez veszélyesebb, mint a mobil használat
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:30
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:49
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:51
Elküldve: 2010. 02. 01. 12:02
Idézet: kockulat - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 12:51
Nem az számít, h a kezedben van, hanem az, h beszélsz, és elvonja a figyelmedet. Ha kell a másik kezed, akkor úgy ejted el a telót, ahogy van.
Nekem is hedszet van, de egy kézzel is ugyanúgy vezetek, nem ez számít.
Elküldve: 2010. 02. 01. 12:12
Elküldve: 2010. 02. 01. 12:44
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:19
Idézet: kockulat - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 11:49
és a két kezednek mi köze a lábadhoz?
ha el kell kapni a kormányt, elkapod.
nem a kéz foglaltsága meg az egykezes kormányzás a gond, hanem a figyelem megosztottsága, és pluszban ahogy előhalássza az ember, rápillant, keresgél a telefonkönyvben, ne adj isten sms-t ír.
nem balesetet nehéz elkerülni, hanem okozni könnyű így. itt a gond.
szoktam így telefonálni, mivel néha elfelejtem a headsetet. kb. így néz ki:
jobb kézben telefon. épp vezetek, visszahívnálak. ha nem lehet lerázni, blabla. szavad ne feledd, most váltok - jobb kézben tartott telefonnal lenyúl - igen, váltottam, igen. :Đ
Szerkesztette: avman 2010. 02. 01. 13:25 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:31
Idézet: Makula - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 11:30
Azt asz előtted lévő elbasz valamit, akkor mész utána, minta hülyekamionos. Valamint a megszokott útvonal felé fogsz menni, legfeljebb 2 kanyar után eszedbe jut, hogy jajjmostnemide.
De kézben tartott telefonnál nekem a másik oldalon van tele a hócipőm, mikor júzer jajj most eldobom mert rendőrt, vagy éppen ismételgetni kell, mert vált, meg indexel, meg egyik kezéből a másikba rakja...
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:31
Idézet: avman - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:19
Na, az ilyen faszkalapokról beszélek. Csodás
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:35
A józan belátáson azt értem amit jelentenie kell(ene).
Ami az emberiséget illeti így is úgy is elfogunk tűnni, pár száz év ide vagy oda nem téma...
A földnek mindegy járnak e rajta, vagy ha nem mind1 akkor szerintem neki jobb ha mi nem
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:45
Ami a kihangosítót illeti nekem nem jön be, eddig egy korábbi omega gyári kihangosítót kivéve egy sem volt túl használható.
Most is tudja a rádióm a kocsiban ezt a funkciót, de vagy nem hallok vagy nem hallanak vagy összegerjedünk mer szar
Pedig ez is gyári, csak ez Franszia/Jappán gyártmány (PSA/Clarion cooperéció).
Ami a veszélyhelyzeteket illeti naponta futok bele, lépnek le, kanyarodnak ki, vágnak be elém a szem attól még láthat, hogy a száj beszél.
Más kérdés, hogy gondolkodni ne nagyon kelljen azon amit mondok..
A reakció idó nem feltétlen hosszab ha fel vagy készülve arra, hogy történhet valami.
Ezt természetesen nem egy friss jogosítványos vezetőre értem.
Kell ahhoz 8-10 év minimum és 4-50K kilométer évente.
Elküldve: 2010. 02. 01. 13:49
Aki pedig ilyen a vonal túlsó végén az valóban ne csinálja inkább...
Elküldve: 2010. 02. 01. 14:01
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 1., hétfő - 13:31
dehátha finoman és udvariasan utalok rá, h nem alkalmas, oszt az ilyen meg csak azért is a pofáját jártassa nekem... :Đ
mikor tizedszer kérdezek vissza mivan mivan mivan, akkor csak megunja...
Szerkesztette: avman 2010. 02. 01. 14:02 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2010. 02. 01. 14:06
Bár abban van valami, hogy hiába nem fogja a telefont a vezető, mindkét keze a kormányon van, attól még a beszélgetési szituáció elvonhatja a figyelmét, és ha rutintalan, akkor váratlan helyzetekben a reakcióidőt nem komolytalan mértékben megnövelheti. De szerintem túlzás a 8 ezrelékkel párhuzamba állítani.
Meg ez nem csak a telefonnal van így. Elég veszélyes tud lenni az is, ha a kesztyűtartóban, szomszédos ülésen, rádión matat az illető, meg csinál mindent, csak az utat nem nézi. Fegyelem rulez

Súgó