HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Élesben is elindult a Microsoft cloudja, az Azure - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Élesben is elindult a Microsoft cloudja, az Azure Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 13:11

Huszonegy országban már kereskedelmi szolgáltatásként érhet? el a Microsoft cloudja, az Azure. Magyarország ugyan nincs a 21 ország között, de a hazai fejleszt?knek sem kell sokat várniuk, április 1-t?l itthon is rajtol az Azure kereskedelmi szolgáltatás.
http://www.hwsw.hu/h...bric-cloud.html

#2 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 13:11

Ez az egész cloud computing olyan érzést kelt bennem mint a videotelefonálás... Nem csodálkoznék ha nem terjedne el túlzottan.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 13:19

@Chronos.hun: erről már lekéstél, a cloud modell már széles körben elterjedt, gondolj csak a webes levelezőkre (Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail vagy akár freemail), a Google Docsra és Appsre, a Salesforce-ra, az Amazon EC2-re, satöbbire, naponta sok százmillió ember használ cloud szolgáltatásokat anélkül hogy tudna róla, köztük valószínűleg te is...

Szerkesztette: Ytse 2010. 02. 02. 13:22 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:17

Bocs, akkor én értettem félre, hogy ez az Azure céges felhasználásra szánt. Google mail/docs se népszerű cégeknél, biztonsági okokból. Vagy csak az én észrevételezéseim szerint?

#5 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:35

@Chronos.hun: ezt már egy másik témában kiveséztük (már a biztonsági oldalról). A helyzet az, hogy ha ezt egy outsource szolgáltatásnak fogjuk fel és a kényelmi oldalát nomeg a pénzügyi tervezhetőséget nézzük, akkor nagyon sok közép és nagyvállalatnak jó megoldás. De mint azt szintén kiveséztük a lokális IT fog keresztbe tenni neki sok helyen. Magyarországon - szerintem - nem lesz nagy keletje. Egyelőre legalábbis.

#6 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 02. 02. 18:51

lehet hogy én vagyok a hűlye de a cloud computing szerintem a decentralizált tranzakciók összességét jelenti, ilyenformán cloud az Opera Unite, vagy pl. a TOR hálózat, amiknek nem is lehet ellenfele egy fizetős és -már ne is haragudjatok, de- Microsoft szolgáltatás. Illetve ezzel párhuzamosan mitől lenne felhő a gmail?! Be is b*szna... Tovább fokozva: bármi -beleértve a gmail is- felhőben lesz amint ráhúzod egy pl. TOR proxyra, csak éppen minden kulává van benne titkosítva.

#7 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 19:29

@flashdesigner: tényleg lehet, hogy te vagy a hülye. Mindenesetre van itt némi fogalomzavar.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó