HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A föld alatt nincs szélessáv - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A föld alatt nincs szélessáv Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 15:53

A budapesti metróhálózaton naponta közel egymillióan utaznak hosszabb-rövidebb ideig. Bár több mint tíz éve mobilozhatunk a föld alatt, az internetet a szolgáltatók szerint nem akarjuk magunkkal vinni az alagutakba.
http://www.hwsw.hu/h...ilinternet.html

#2 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 02. 15:53

"A két szolgáltatóhoz 2004-ben csatlakozott a Vodafone"
ők meg azt mondják a reklámban, hogy ők voltak az elsők....

#3 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 15:55

Idézet: barii - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 15:53

"A két szolgáltatóhoz 2004-ben csatlakozott a Vodafone"<br />
ők meg azt mondják a reklámban, hogy ők voltak az elsők....

Elsőt nemtom melyik volt, de talán a PGSM. Netet szoktam nyomkodni, de nyilván nem akarjuk magunkkal vinni, mert nem lehet leülni, annál gyorasbb a metró, mint hogy huzamosabban használni lehessen, még rövid cikkek esetén is.

Én ilyet a HÉVen, meg nagyobb távon villamoson szoktam.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:02

@Jahno: az észak-déli metró menetideje 35 perc, az alatt elég sok cikket vagy levelet el lehet olvasni. Én a PIllangó utca és a Deák tér között ingázok minden reggel/este és lényegében végig netezéssel töltöm az időt, web, levelek, twitter, ilyesmi és rohadtul hiányzik a nagyobb sávszélesség. Szerintem sokan rákapnának a netezésre, mobil tévére esetleg, ha lenne 3G a föld alatt.

#5 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 15:55

Elsőt nemtom melyik volt, de talán a PGSM. Netet szoktam nyomkodni, de nyilván nem akarjuk magunkkal vinni, mert nem lehet leülni, annál gyorasbb a metró, mint hogy huzamosabban használni lehessen, még rövid cikkek esetén is.

Hetente egyszer járok ki a két "nagy" metró négy végén levő műszaki áruházakhoz, olyankor azért előkerül a mobiltelefon, egy kis cikk/fórumolvasgatás, emailezés, gyorsan utánanézés erejéig. Ilyenkor kiderül, hogy eléggé bugos odalenn a Vodafone, de a legbosszantóbb az, hogy az állomásokra leszivárog a 3G, és amíg le nem tiltottam, a telefon folyamatosan váltogatott a két üzemmód között, úgyhogy állomásonként pár másodpercig nemhogy a net, de semmi se működött.

#6 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:27

Idézet: Ytse - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 16:02

az észak-déli metró menetideje 35 perc, az alatt elég sok cikket vagy levelet el lehet olvasni. Én a PIllangó utca és a Deák tér között ingázok minden reggel/este

Én meg max. Ferenc krt. - Deák közt. Mondjuk leírtad a twittert, innentől kezdve nekem az másik kategória.

#7 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:30

Nagy csalodas ez a topic, benezek, mert erdekes volt a cime, erre egy szo sincs a temarol.
A topic cime: Re: A föld alatt nincs szél...

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 16:27

Én meg max. Ferenc krt. - Deák közt.

Akkor te nem vagy célközönség, ennyi.

#9 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:38

Idézet: HAMMER - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 16:30

Már kértem, hogy a lebegő tipboxban a teljes cím jelenjen meg az Ugrás az utolsó hozzászólásra... helyett, állítólag folyamatban van.

#10 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:42

Idézet: HAMMER - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 16:30

Nagy csalodas ez a topic, benezek, mert erdekes volt a cime, erre egy szo sincs a temarol.

Én meg el akartam olvasni, de nem sikerült a nem létező oldalon: http://forum.hwsw.hu/%3Ca%20href=

#11 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 19:06

Minden nap megyek a 2-es metróval, van amikor végig netezek a mobilon, teljesen okés.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#12 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 21:34

A metrókban akkor lehet jó minőségű lefedettséget elérni, ha sugárzó kábelekkel (speciális tápvonalak felnyitva, réssugárzóként működve) történik a jelátvitel. A régi metro vonalakon hagyományos antennákkal történik a sugárzás, a 4-es metró már eleve sugárzó kábellel fog épülni. Ez a speciális kábel nagyon drága, nincs mit csodálkozni azon, hogy a szolgáltatók nem akarják a 2-3 metróban még lecserélni a meglévő technológiát...

#13 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 21:47

@ATC: Orulni kellene neki, hogy legalabb van. Londonban pl. egyaltalan nincs terero az alagutakban.
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#14 Felhasználó inaktív   accord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 07:48

Engem az érdekelt volna, örültem volna ha megkérdezitek, hogy a 900 Mhz-es 3G bevezetésével a metró lefedés már egyszerű lesz, nem? Régen erre hivatkoztak ha jól tudom, hogy a 900 Mhz jobban terjed és nagyon költséges lenne a jelenlegi magasabb frekvenciával lefedni a szűk alagutakat (ami most a 3G-hez kell).

Egyébként Opera Mini-vel eléggé gyors a böngészés GPRS-en is (T-Mobile), pár másodperc alatt bejön bármely, nem mobilra optimalizált oldal is, és képeket használó hírportálok sem sokkal lassabbak. Az 5.0 Beta 2-vel meg közel teljes értékű élményt nyújt (copy-pase, több tab, keresés az oldalon, zoom, stb. akár egy régi, 200 Mhz-es mobilon. Csak flash-t és egyéb mozgó animokat nem tud megjeleníteni, de fórumozni, akár desktop gmail-ezni, bug-tracking rendszert használni, vagy híreket olvasni tökéletes (persze a qwerty nem árt hozzá Kép) Gyakorlatilag minden nap használom a föld alatt (2-es vonal, sőt a pillangótól 3G is van Kép) Ja, és nem az operánál dolgozok Kép

3G-vel viszont bármely böngésző, pl. az Opera Mobile is használható lenne. Most viszont tényleg több perc optimális esetben is. (opera mobile és opera mini nem ugyanaz)

#15 Guest_grindcore_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 02. 03. 08:30

@Bodnár Ádám: Mert neked mindig van ülőhelyed Kép

#16 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 08:59

@accord: én is Opera Minit használok a föld alatt, de amikor valami olyan teszttelefon van/volt nálam, amire nincs Opera Mini (pl. Nokia N900) akkor eléggé el voltam kámpicsorodva hogy nem tudok böngészni...

#17 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 11:37

900MHz-es 3G az alagutakban realitás lenne, nem a szolgáltatókon múlik, hogy nem használhatják még ezt a frekvenciasávot erre. Az NHH-t kellene megkérdezni, hogy mikor szándékoznak lépni. Vagy megvárják, amíg az országot 2100MHz-en nagy részben lefedik a szolgáltatók, hogy újabb többlet kiadás legyen a berendezések lecserélése?

#18 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 20:53

@ATC: Olyan nincs hogy 900MHzet használhatják de csak a földalatt, jog szerint mobilszolgáltatónak nem adhatják. Akkor meg földszínen is kezdhetnék..

#19 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 20:53

Nem a Voda volt az első a mobil a metrónnal de ők fedték le először az egészet.

#20 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 08:43

Én meg azt kérdezném, mi kell ahhoz, hogy föld alatt is működjön a mobil? Nem a metró alagútban, hanem másutt. Amikor még csak 450 MHz kellett, akkor egyszerű UHF antenna párossal+ spéci kétirányú erősítő megoldotta a dolgot, de 900 MHz-hez mi kell?

//Adott egy (több) föld alatti munkahely. Hatalmas, akár 10 m magasságú belső terekkel. 15-30 m méter mélyen. (Pincék) Ott időszakonként emberek dolgoznak. Jó lenne, ha el lehetne érni őket, mobilon, ill. nekik sem kellene időnként fellépcsőzni, hogy van-e kapás...//

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó