HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nincs percdíj a Pannon új díjcsomagjainál - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nincs percdíj a Pannon új díjcsomagjainál Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 14:19

Hazánkban mindeddig teljesen egyedülálló tarifakonstrukciókat jelentett be a Pannon. Az új tarifáknál nem a hívások hossza, hanem a hívások darabszáma alapján fizet az ügyfél.
http://www.hwsw.hu/h...rifacsomag.html

#2 Guest_grindcore_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 02. 08. 14:19

Ez valóban azoknak kedvez, akik huzamosabb ideig beszélnek egyfolytában. Én is így szoktam, de sokszor nem lehet tudni, hogy a partner épp ráér-e. Ha nem akkor a több próbálkozás már elég húzós...

#3 Felhasználó inaktív   Primary 

• Tót Béla
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 14:43

Kipipálva, mostmár jöhet az általánydíjas is.
P5Q-Q9550-4×2GB-N260GTX-WD750-Samu1.5-PSU.650TX-LG.W2252V-Samsung.940MW
BLOGGGG
Music Time Machine

#4 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 16:01

Erről a voda éjjel-ingyen telefonálós kártyája jut eszembe. Ismerős reggel gyakran felhívott, és világért se akarta lerakni a telefont, azzal a címszóval, hogy "ez most ingyen van, beszélgessünk már". Nyilván volt kedvem álmosan órákig csacsogni vele, ráadásul egy helyen is dolgoztunk, sok értelme volt valóban .....

Jó drága ez az új pannonos díjcsomag.. Nekem 3ezer a havidíjam, 124ft-ból 4-5percet is beszélek, ami igen sok, ennél hosszabb hívásra nincs szükségem soha. (és még ezt is a havidíjamból vonják lefelé!)
Szerintem ez is csak arra motiválja a butább embereket, hogy minek találkozni, és beülni egy kávézóba/cukrászdába, hiszen egy száz forintos hívás árán kibeszélhetjük a fotelből is akár az egész család életét... bravó. taps.
Bár néhány telemarketinges cég biztosan jól jár ezekkel a simkártyákkal és előszeretettel fogja nyomkodni a kifelé telefonálgató ügynökei kezébe..

#5 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 16:16

@deuce: persze mert csak a butább emberek élnek/dolgoznak távol a szeretteiktől napokra... olyan sötét és egyszerű gondolkodásra utal, hogy ami nekem nem megfelelő, az biztos hogy másnak sem az..
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

#6 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 16:30

@deuce: A telemarketinges cégek jellemzően sok rövid hívást bonyolítanak, nekik ennél rosszabb koncepció nemigen létezik.

#7 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 16:34

Maradjunk annyiban, jó akinek jó, és ennyi. Kép
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#8 Felhasználó inaktív   znv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 16:47

@deuce, itt is a havidíjadból vonják  :) , mert az 100%-ban lebeszélhető. Amúgy ha valaki ezt tényleg kihasználja, akkor egy perc kb 2 Ft-ba kerül. Én 3 emberrel rendszeresen fél-egy órákat beszélek. Mondjuk a többi hívásom meg rövid, szóval nekem max második kártyának lenne jó.

#9 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:05

@simcax: felesleges kötekedni, beleírtam, hogy én a személyes találkozást egy kávé mellett jobban preferálom mint a fél órás mobilozást, de csináld csak, éld ki magad rajtam. amit te csinálsz véleményem szerint az a "sötét és egyszerű", mivel én csak leírtam egy véleményt a saját szemszögemből. Kép
én is szoktam msnezni, skypeolni anyámmal, de szívesebben leülök vele élőben beszélgetni! szorítsátok a fületekhez napi 10 órában a mobilt, engem nem zavar, én nem nézlek le titeket miatta! :p

#10 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:12

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 16:01

Bár néhány telemarketinges cég biztosan jól jár ezekkel a simkártyákkal és előszeretettel fogja nyomkodni a kifelé telefonálgató ügynökei kezébe..

Ott meg úgyis egyedi a konstrukció, de főleg mert nem kevés a "kösznemhaggyámá" hívás.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#11 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:12

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 17:05

beleírtam, hogy én a személyes találkozást egy kávé mellett jobban preferálom mint a fél órás mobilozást,

Azértz csuktak már be engem a hadseregbe, vagy supportáltam júzert, vagy csak simán pofáztunk dolgokról, mert nem járok haza. Van ám ilyen opció is.

#12 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:26

@simcax: a mai tinik gyakran ülnek otthon, és az "1000sms csomag"-gal kommunikálnak, 500 kontaktjuk van msnen, akikről igazából azt se tudják ki kicsoda, az irl ismerőseiket is nehezen válogatják ki belőle! (több ilyennel is beszélgettem mostanában)...
elhiszem, hogy te preferálod ezt a világot, én munkaidőben dolgozok, szabadidőmben pedig élőben próbálom megkeresni az ismerőseimet.
szerintem nem én vagyok a vérbunkó, mert nem tudok/akarok fél-1 órás mobilozásokat beiktatni az egészbe. de továbbmegyek: szinte bármikor van időm és pénzem is elutazni a távolabb lakókhoz, és az élettársammal sincs miről csacsogni fél órákat, mivel együtt vagyunk mindig, az 1-2perces hívásokért kifizetem a 20-30forintot, és kalapkabát.

szerintem megártott neked a surrogates c. film Kép

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:38

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 17:26

a mai tinik gyakran ülnek otthon, és az "1000sms csomag"-gal kommunikálnak, 500 kontaktjuk van msnen, akikről igazából azt se tudják ki kicsoda, az irl ismerőseiket is nehezen válogatják ki belőle! (több ilyennel is beszélgettem mostanában)...
elhiszem, hogy te preferálod ezt a világot,...

Idézet

élnek/dolgoznak távol a szeretteiktől napokra...

:think: Szerintem sehol sem írta ezt. Ráadásul tök más példát mondott.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 17:42

Én amúgy komolyan nem értem mit kell ezen vitatkozni, ez olyan, mintha valaki valamilyen komplexebb, pl. médiamánia díjcsomag szükségességét vitatná, mivel mondjuk az adott személy nem netezik, tvzik a mobilján, stb. Ez egy specifikus díjcsomag, nekem sem kellene, mert álltalában rövidebb beszélgetéseket folytatuk, akivel meg sokat beszélek, arra ott van a családi csomag. Aki ebben lehetőséget lát, saját maga, vagy bárki más számára, mert úgy itéli meg ez a legkomfortosabb és legköltséghatékonyabb módja annak, hogy kapcsolatot tartson távoli emberekkel, akkor az az ember, egy ilyen csomagot fog választani. Ennyi, slussz-passz, Ez egy nagyon értelmetlen vita, hogy most jó/nem jó. Miért nem oylan írányba terelődik a téma ami mondjuk nem értelmetlen. Például, hogy mik a külföldi tapasztalatok, árak stb., annak még talán értelme is lenne, de így csak unalomüző egyeseknek, hogy beírogassanak minden cikk vagy hír után, na meg ugye jó feszültség levezető. Nekem ez a gondolatom és talán nem áll olyan messze a valóságtól.

#15 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:05

üzleti életben, munkából, aki sokat mobilozik (pl jahno) azoknak megéri biztosan, bár nem látok benne hatalmas spanyolviaszt, hogy hihetetlen árakat hoztak volna.

magánembereknél viszont elképzelhető, hogy a "beszéljünk minél többet, hisz úgyis kifizettük" irányba motivál. ahogy történt is a 3 másodpercezésnél 10 éve by westel900, vagy az említett vodás ingyenbeszélős csomagnál...
didyman: nekem annyi a véleményem, hogy a net és a mobilkommunikáció nem mindig a legjobb hatással van a személyes kapcsolatokra.. a szeretteinkhez pedig közel kell lennünk, vagy ki kell pengetni a benzin/vonatjegy árát, ahogy tettem is a napokban, és még az unokákkal is sikerült találkoznom! ez utóbbit úgysem helyettesíti egy 124ft-os csomag, és azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy ma is, holnap is elkezdjek velük fél órákat mobilozgatni, mert a látogatás után már nincs miről csacsogni fél órákat naponta!

#16 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:17

@Socket: én nem vitatkozom. leírtam a nézőpontomat. erre vannak a kommentek.
az, hogy amíg 10 éve nem volt jellemző, de 2010ben trend, hogy minden bokorból előugrik 1-1 majom aki lehordja a másikat sötétbunkónak, számomra már természetessé vált. Kép

beszéltem is veled erről 6-7 éve a móriczon a 7es busz megállójában! Kép

#17 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:17

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 17:26

szinte bármikor van időm és pénzem is elutazni a távolabb lakókhoz, és az élettársammal sincs miről csacsogni fél órákat, mivel együtt vagyunk mindig

Akkor mi most irigykedünk, anyámékat évente látom kb. 10 órát, oszt jónapot. Ha 1 napra megyek le, abból 14 óra alvás van...

#18 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:20

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 18:05

üzleti életben, munkából, aki sokat mobilozik (pl jahno) azoknak megéri biztosan,

Nekem elég sok a rövid hívás. Ebben a hónapban még úgysem történt semmi, 154 hívásom van, ami 118 percet zabált el. De egész éves átlag is, néha vanna 2 óránál tovább tartó dolgok, de ezt lehúzza a sok 5-10 másodperces. Utolsó 5ezer hívás átlaga alapján 1 perces alatti átlagom van.

#19 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 18:52

@deuce: Off: Nahát, jó a memóriád, én erre nem is emlékszem. Kép

#20 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 19:40

@deuce: Szerintem fogalmam sincs miről szólhat a surrogates c. film, te meg egy kicsit túlpörögted a kérdést. Fogadd el, hogy van olyan élethelyzet, amikor igenis hosszabb telefonhívásokkal kénytelen az ember _áthidalni egymás közelségének hiányát_, ettől még nem mind felszínes "mai tini" akinek jól jön ez a tarifa. Örülök hogy neked bármikor van időd meg pénzed bárhova menni, de azt láthatóan nehezen fogadod el, hogy másnak esetleg nincs ideje, pénze, netán lehetősége beüldögélni kávézni bármikor pl. amikor a szeretőjével beszélgetne egy jót és pont jól jön egy ilyen tarifacsomag. Kép
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó