HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az iPhone és az Android is kap böngészőt az Operától - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Az iPhone és az Android is kap böngészőt az Operától

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:38

Az iPhone-t leszámítva szinte minden népszer? okostelefonra és mobiltelefonra elérhet? a norvég Opera Software kompakt böngész?je, az Opera Mini - egészen mostanáig. Az Android is megkapja a maga böngész?jét a cégt?l.
http://www.hwsw.hu/h...e-bongeszo.html

#2 Felhasználó inaktív   adszhu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:38

OK, hogy lehet 3rd party böngészőt csinálni iPhone-ra, de a Safarinél meglévő integrációt kérdéses, hogy vissza tudják-e adni. Pl.: tel.számok közvetlen hívása, Gmaps linkek átirányítása a beépített Maps app-ra, HTML5 elemek kezelése (GPS elérése, appCache...) Kiváncsian várom!

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:42

@adszhu: valószínűleg nem, de nem is az a cél, hanem az, hogy ha épp nincs 3G lefedettség, akkor is normális sebességgel lehessen netezni (lásd. pl. budapesti metró Kép )

#4 Felhasználó inaktív   predator-fish 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 14:46

"az iPhone gyári böngészőjével ellentétben támogatja a böngészőfülek használatát"

A mobil Safariban is vannak fülek.

Egyébként kíváncsi vagyok, milyen előnyöket akarnak kínálni iPhone-on a minivel. A Mini nekem rendszeresen rosszul tördeli a weblapokat (értsd: szélesebb az oldal, mint a képernyő). Ha sikerül képernyőnyire tördelni, akkor is rossz a hasábok elrendezése pl. beágyazott képeknél. A Safariban lényegesen ritkábban kell jobbra-balra scrollozni, ráadásul sok oldal nem megy Minivel, ami Safarival igen.
A teljes Opera Mobile szvsz sokkal érdekesebb lenne (gyorsításra/forgalomcsökkentésre abban is van Opera Turbo).

#5 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 16:34

Na erre kivancsi leszek.

Amugy kijott az Opera 10.50 Build 3241 RC!
http://freewaresoftw...ld-3241-rc.html
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#6 Felhasználó inaktív   the Static 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 11. 04:24

Kicsit meg vagyok zavarodva: a cím azt mondja, hogy ay Android is kap böngészőt az Operától, ugyanakkor nekem már jó rég óta van Opera a HTC Dream-en... Vagy ez csak a 10-es verzióra vonatkozik? De akkor sem stimmel minden.

#7 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 08:18

@the Static: szerintem Opera minid van, ami egy Java alkalmazás, minden telefonon elmegy amin van Java, nem Android-specifikus

#8 Guest_arpi72_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 02. 11. 15:14

@Bodnár Ádám: Az utóbbi időben annyi butaság jelenik meg a HWSW-n, ami évekig a kedvenc hírforrásom volt, hogy úgy éreztem, muszáj regisztrálnom és kommentelnem.

Az Android Java stackje egyáltalán nem kompatibilis, semmi köze a J2ME-hez, amire az Opera Minit írták. Egyébként pedig hosszú ideje elérhető Androidra, ahogy azt the Static is írta.

Kérlek Benneteket, Kedves HWSW szerkesztők, ne írkáljatok le mindenféle véleményt, totálisan légből kapott információt állandóan! Folyamatosan megy lefele az oldal színvonala, és ráadásul a kommentekre való reagálásotokban a stílusotok is hagy némi kívánnivalót maga után. Tartsátok meg az oldal évekig magas színvonalát!

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó