HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbálható a hardveres gyorsítás az Opera 10.50-ben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kipróbálható a hardveres gyorsítás az Opera 10.50-ben Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 11. 10:13

A webböngész?k mez?nyében részesedését tekintve minimális jelenlétet képvisel? Opera Software nagy dobásra készül: a készül? 10.50-es változat a fejleszt?k szerint a világ leggyorsabb böngész?je lesz.
http://www.hwsw.hu/h...javascript.html

#2 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Kíváncsi vagyok Ubuntu alatt fog-e működni (OpenGL), Compiz barát lesz-e.

#3 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Kíváncsi vagyok Ubuntu alatt fog-e működni (OpenGL), Compiz barát lesz-e.

#4 Felhasználó inaktív   h143570 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 11. 10:57

A hardveresen gyorsitott VEGA valoszinuleg nem fog belekrulni, igy is eleg gyors. Maximum a windows verzional szamitok ra.

#5 Felhasználó inaktív   mzso 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 13:46

Csak én találok semmilyen utalást az opera oldalán harver gyorsításra vagy opengl-re?

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 11. 13:55

@mzso: http://my.opera.com/...2009/02/04/vega

#7 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 14:15

Nekem kicsit furcsa volt elsőre ez a verzó, hiányzott a menüsáv is, de aztán amikor visszatettem, akkor rájöttem, hogy ez a lenyíló dolog jobban bejön, tegnap 2x, ma ez rc "2" 1x omlott össze valamiért, de jó lesz ez, nekem nagyon bejön mint böngésző...Most tesztelgetem ezt a verziót, de maradok az Operánál...Kép

#8 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 15:29

Nekem is összeomlott párszor!
DC 4ever!!!

#9 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 16:40

Mintha gyorsult volna az oldalak megjelenitese.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#10 Felhasználó inaktív   accord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 17:24

Állat a cucc! Eddig opera mini és mobile hívő voltam, desktop fronton viszont verhetetlen volt a firefox. (A chrome gyorsabban tördel, de lassabban rajzol mint a firefox) Az új opera viszont tekintélyt parancsoló: ezt a hardware-es gyorsítást ígéri az MS, a Mozilla, de megcsinálni úgy tűnik hogy csak az opera tudta (egyelőre). Végre letisztult a felület, újraírt javascript, stb. Kb. az 5.0-tól figyelemmel kísértem az opera-t desktopon, de a 10.5 most valódi áttörés!

Ráadásul egy intel x3100-on is rohadt gyors, 1920x1080-ban scrollozva a weboldalakat a firefox már kissé szaggatot, kb. 15-20 FPS-el. Nem mintha számítana olvasáshoz, de ha már minden gépben van legalább egy intel, akkor miért ne használjuk ki és legyen minden weboldalnak tökéletesen smooth a scrollozása? Kép

Pl. maps.google.com : itt látványosan gyorsabb az opera, firefox alatt egy sima térkép scroll is szaggat... (elég nagy felbontáson).

#11 Felhasználó inaktív   h143570 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 19:56

accord: jelenleg nem hasznal hardveres gyorsitas, amit erzekelsz az pusztan szoftveres megoldas.

#12 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 20:16

Azért az Opera képességei messze túlmutatnak azon, hogy mindössze néhány százalékos a részesedése.

#13 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 20:54

Az Opera feljlesztocsapata nagyon jo, aktivak a web fejleszteseben, jo otleteik vannak, es persze gyorsan adaptaljak masok sikeres otleteit is. Viszont nem kene annyira elszallniuk maguktol, es akkor tudnanak talan kozosseget is epiteni. A tiszta technikai tudas nem elegseges, muszaj megtalalni a modjat, hogy be tudjak vonni a felhasznalokat.
Az élet szép. Vagy nem.

#14 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 21:40

Remélem azért kitart a türelmük és ideig-óráig megelégszenek ennyi piaci részesedéssel. Nem rossz ez sem persze..de olyan nehéz az usert meggyőzni bármiről is, főleg nehéz egy böngészővel kapcsolatban, amikor nehéz elmondani, hogy mi is az a böngésző, " Nem, én nem használok ilyet, csak netezni szoktam " . Na, de visszatérve az Operához, anno mindig visszatértem a Firefoxhoz egy-két nap Opera használat után, de most már egy jó ideje nem teszek ilyet. Kép Kicsit lassan "töltődnek" be indításkor a gyorsindítón szereplő dolgaim, illetve a könyvjelzőkre is egy pillanatot várni kell, de lehet, hogy ez csak nálam ilyen.

#15 Felhasználó inaktív   gbere 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 11. 23:13

Nekem az a véleményem az egésszel kapcsolatosan, hogy kicsit túl van lihegve. Nekem személy szerint a kezdetek óta a Netscape-t használtam és utána a Mozilla-t. Az új Firefox-ban tényleg vannak akadozások de erre csak kicsit keresgélni kell a neten és rögtön belebotlasz a Palemoon-ba. Kicsit olyan ez mint a Windows csak sok lükeségtől mentesen és csak az adott CPU-ra lefordítva.
Ez Windows változatra igaz, azt előre bocsátom de szerintem ha elkezded használni jobb. Úgy vélem nincs értelme csak azért váltani egy jól beváltat egy BETA-ra. Ne aggódjatok majd itt is jönnek még a "gyerekbetegségek" ...

#16 Felhasználó aktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 19:36

nem értem, nekem retek lomha lehet a negatívot töltöttem le

#17 Felhasználó inaktív   shiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 07:20

idanka: Akkor nalad valami mas gond van. Noveld meg esetleg a szalak szamat halozatnal; kapcsold ki ipV6-ot; allitsd at DNS-ed valami gyors public DNS-re.

Yep: Mar tobbszor volt rola szo, van ahol oriasi a reszesedes. Ez olyan mint FF itthon. Rengetegen hasznaljak (noha kb 10% lehet az aki tudja is mit csinal, nem csak "megnyitja a zinternetet"). Masutt Opera donto bongeszonek szamit.

Chronos.hun: Nem az Opera lesz compiz barat, inkabb forditva. Emlekezz, nem az alkalmazasok valtoztak, compiz tanult meg egyutt elni veluk hisz ez igy helyes. Amugy biztos lehetsz benne hogy igy lesz, foleg Compiz++ 0.9-el.

(Sajat tapasztalat: Nagyon tetszik, jo lett az uj design. Gyors (ezt mar megszokhattuk), stabil. Meg nem crashelt, gondom nem volt vele. Kivancsi leszek a linuxos valtozatra is.)

#18 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 02. 14. 08:08

@Chronos.hun: most ugyan Krómról írok, de az ubimon fent van az Opera és a Firefox is...

nem tudom mitől lehetne még gyorsabb, amikor összevissza elasztikusan pattogó ablakok között 900 megahercen (!!!!!!!) is olyan eszeveszett gyors , hogy csak na...

közbe meg mennek benne a flash videók

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó