HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Mellényúlt a Google a Buzzal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Mellényúlt a Google a Buzzal Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 19:44

A Google Buzz bejelentése után alig telt el pár nap, máris javítani kell a rendszert. A túlzott automatizálás sérti a felhasználók személyiségi jogait, a Google visszavesz egy kicsit.
http://www.hwsw.hu/h...g-facebook.html

#2 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• .
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 19:44

Kinek mi köze a dolgaimhoz? Bár rákattintottam (és elindítottam) de azonnal mindenkit kizártam, mert másként nem voltam képes megszabadulni tőle. Se Facebook, se Twitter, se Buzz NEM KELL!

#3 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 20:00

nekem a facebook helyett az jut eszembe, amikor a chrome EULA-ját akarták lenyomni a nép torkán.

Meg az, hogy azt írtátok, hogy megpróbálták, de az emberek figyeltek. Na de Kép aki az utobbi napokban lépett be, és már automatikusan bekapcsolta a figyelést, azoknál ezután sem fogja kikapcsolni, így ezzel a pár nappal is nyertek pár X-et. Mindenkit, aki az utóbbi napokban belépett, nem olvasta el mi van ott, csak nyomta az "ok, legyen"-t, és ez sztem a felhasználók igen nagy százaláéka

#4 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 20:01

amúgy egy "kommenteznék" linket nem akartok bele tenni a mobil verzióba?

meg ami még eszembe jutott: a cikk aljára linket tenni az előző 3 cikkre, hogy ne kelljen vissza lépni és esetleg újra tölteni a főoldalt?

#5 Felhasználó inaktív   shadows 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 21:05

A google azért valljuk be élen jár abban, hogyan szerezzen minél több adatot a magánszférából és hasonló helyekről. Nézzük csak meg a nem rég megjelent feltételezést, hogy "leskelődnek" a gmailen és furcsa mód teljesen felhasználó specifikus reklámok jelennek meg mindenkinek. Lehet itt volt róla szó, ha nem itt olvastam volna elnézést, de egyébként ajánlom mindenki figyelmébe akárhol is legyen a cikkKép

Az más téma, hogy a google kreatív ám de kicsit mohó, és mindig mindenhonnan nagyot akar harapni ahol úgy gondolja,hogy ő is megállná a helyét(különböző piacok).

#6 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 23:18

Az úgynevezett "közösségi" oldalak mindíg is erről szóltak. Megadsz magadról millió adatot, szóval épp ilyen téren szerintem mindegy, hogy a user az "elugrottam sz@rni" típusú üzeneteit twitteren vagy google buzz-on osztja meg a nagyérdeművel.

Nekem az első ami beugrott az új cuccal kapcsolatban, hogy egy pillanat alatt deprecated lett a twitter. Gyakorlatilag képes ugyanazt nyújtani és még többet is, a picasa és egyéb alkalmazás integrációnak köszönhetően.

Más kérdés, hogy én a gmail-t mint webes felületet szinte egyáltalán nem használom. imap kliens rá van tekerve, és levelezőből olvasom. Így nem igazán kerülhetett ki info a buzz-ra véletlenül. Az is igaz mondjuk, hogy nem is nagyon rakosgatok ki olyan infót netre, amit nem akarom, hogy boldog boldogtalan olvasson...

#7 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 10:07

Idézet: shadows - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 22:05

...Nézzük csak meg a nem rég megjelent feltételezést, hogy "leskelődnek" a gmailen és furcsa mód teljesen felhasználó specifikus reklámok jelennek meg mindenkinek.

Ez nem nemrég derült ki, lényegében a Gmail létezése óta adott, többször el is magyarázták, hogy teljesen automatikusan, emberi beavatkozás nélkül történik, nem tárolnak ezzel kapcsolatban személyes információkat. Sőt, nem is volna hozzá emberük, de finomabban fogalmazva már azt is próbálták a néppel érzékeltetni, hogy egyébként alapesetben (vagyis hatósági megkeresés nélkül) a kutya sem foglalkozik a leveleiddel, tesznek rá magasról.

Dolog másik oldala, hogy ingyen kapsz egy ilyen (valljuk be, elég jól használható) rendszert, amiért valamit talán adni is kellene, jótékonysági intézmények máshol találhatók. A reklámok továbbá nem tolakodó, agyamba villogó flash sz*rok, hanem arányos, méltányos, simán eltűrhető. Még a levelek végéhez sem fűznek zavaró szövegeket.

Dolog harmadik oldala, hogy én teszek rá magasról, annyira nem lényeges egész. Nincs a levelekben semmi különös, továbbá egy embernek lehet akármennyi Gmail-címe, szét lehet választani a hivatalos, magán stb. ügyeket, lehet akár külön spamfiókot is tartani, különféle regisztrációkhoz stb. Én rég megtaláltam azt a programot is, ami több fiókot is számomra optimálisan lekezel. De amellett a webes felületet is használom, a szűrés, címkézés jól rendszerezhetővé teszi a leveleket.

Szerkesztette: Signal 2010. 02. 16. 10:32 -kor

#8 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 12:11

Segítség... évek óta van intenzíven használt Gmail fiókom, és még soha nem kaptam google-ra visszavezethető reklámot, de mezei SPAM-ot is alig. Ennyire értelmezehetetlen vagyok, vagy kiszúrták hogy hiába is küldenék nekem ezeket?

BTW a Gmail még mielőtt nagyon beindult volna, ki lett vesézve a szaksajtó által.
Kezdetben ráadásul nem is lehetett csak úgy akárkinek gmail fiókja sem. Ettől függetlenül terjedt, mint a bozóttűz. Ki lett emelve, a levelek el lesznek olvasva.... Ami azt illeti akkor is volt már több másik webes levelező és instant mesenger. Mindnek benne volt az eulájában, hogy munkatársak olvashatják az üzeneteket. Ez egy lényeges elem az ingyenesség eléréséhez.

Ehhez képest ma elég sokan jönnek a felvédőről, hogy jé, kiderült, a Google elolvassa a Gmail üzeneteket... De hát hiszen benne van felhasználási feltételekben, amit elfogadtál, amikor a fiókot létrehoztad! Mindig is így volt, és soha nem volt véka alá rejtve.

#9 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 13:34

Idézet: hkpk - Dátum: 2010. febr. 16., kedd - 13:11

Segítség... évek óta van intenzíven használt Gmail fiókom, és még soha nem kaptam google-ra visszavezethető reklámot, de mezei SPAM-ot is alig. Ennyire értelmezehetetlen vagyok, vagy kiszúrták hogy hiába is küldenék nekem ezeket?

Nem a Google-ra vezethető vissza, hanem a levél szövegére, tárgyára. Csak egy példa (ld. oldalsáv):

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  073.png (0byte)
    Letöltések:: 2

#10 Felhasználó inaktív   e-lias 

• titulusnélküli
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 14:38

Egyáltalán hogy lehet azt gondolni, hogy csak azért ül x százezer gugli alkalmazott gép előtt, hogy scanneljék a userek leveleit, és párosítsák minden egyes levélhez a hirdetéseket?

Egyrészt mennyi ember kell ehhez, mennyi idő, mennyi gép? Ér annyit, mikor automatizálva könnyebb? Nem.

Van saját mail címem tárhely szolgáltatónál. Ott is megtehetnék, hogy beleolvasnak a leveleimbe. De nem parázok miatta, mert nem teszik, mert mi értelme?

privacy ide v. oda, ha valakinek a vezetékneve gyökér, beleolvashat, ha akar. De miért akarna? Ugyan ez iwiw belső üzeneteknél. Ott is lenne lehetőség, de ott s efognak, mert minek?

Szerkesztette: e-lias 2010. 02. 16. 14:39 -kor

#11 Felhasználó inaktív   bakagaijin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 17. 09:12

@e-lias: Szerintem félreérted. Azt senki nem gondolta, hogy kézzel olvassák a leveleket, ez túl fárasztó és felesleges. De azt már igen, hogy a levelek alapján eltárolt kulcsszavaid már kiolvashatók és kereshetőek is kézzel, sőt mi több: értékesíthetőek is... ki fizet többet érted. Plusz a fellépésed helyét is eltárolja, csak úgy poénból, de ezt mondjuk minden levelező el is küldi mindenkinek, nemcsak a G.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó