HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk az ingyenes Ovi Maps navigációt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kipróbáltuk az ingyenes Ovi Maps navigációt

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 18. 13:19

Az okostelefonokon elérhet?, online adatbázisokból táplálkozó térképszolgáltatás jó dolog, f?leg ha gyalogos és autós turn-by-turn navigációra is használható. A Nokia nem volt szívbajos, az egész világon ingyenesen elérhet?vé tette az Ovi Maps-et, navigációval együtt.
http://www.hwsw.hu/h...on-pna-gps.html

#2 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 18. 13:19

"Megoldódott az a probléma is, ami főleg a Windows Mobile-okat sújtotta, hogy navigáció közben a bejövő hívás összezavarja a rendszert." - nálam még sosem zavarta össze.

#3 Felhasználó inaktív   qnadam 

• _@_/"
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 13:31

hétvégi tapasztalat, bécsbe mindenáron autópályán akart bevinni, hiába adtuk meg, hogy autópálya és fizetős út tiltva legyen. swechatig eljutottunk navi nélkül, de utána is mindenképpen az a4en akart bevinni a belvárosba... annyira nem volt vicces.
you sat on a time bomb, a passion lifelong, no lows or highs or wheres or whys but
now it's over, it's time to show her, you could have a goody-good head on your shoulder - neo

eladó egy cédéjátékos... meg a lelkem.

#4 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 13:32

Bp-n és környékén hibátlannak tűnik a dolog 5800-án használva. Érdekes módon, ha egy egyszerűbb (pl 2700) telefonra szeretnék térképfrissítést, az még mindig keleti-M0 és Colbert-híd mentes. ( a következő lépés a távoli gps-vevő érzékelése)
Az utcanév felolvasás magyarul is van? Mert bizony a kormányon túl lévő telefonról nem olvasom el az utcaneveket.
A telefonhívás eddig csak úgy zavarta meg a navigációt, hogy a kijelzés megváltozott a hívó képére.
Cserébe a navigációs hang felülbírálja a telefonbeszélgetést.
"el kéne menned vá.. -kanyarodjon jobbra- ..ét liter tejet"

A "tartózkodjon balra" hibával nem találkoztam.
Amióta az Ovi térkép felülírta az eredeti térképet, megszűnt a Google-maps jellegű képes felület.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5 Felhasználó inaktív   zajcev5 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 18. 14:16

én már csak arra keresem a választ hogyan is működik az életben a 2,4col-al az ovi maps, pl e52\e72.
jó lenne azokon is tesztelni. köszi

#6 Felhasználó inaktív   Zoltan67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 14:19

A probléma csak annyi, hogy az "ingyenes" navigáció nem ingyenes. Ehhez új készüléket kell venni, mert a Facebookon közzétett Nokiás hozzászólás szerint ez a hangos navigáció, csak a most kapható, vagy a későbbiek során kapható készülékekben lesz hozzáférhető, a korábban eladott GPS-es készülékekben nem. Így nem tettek mást, csak a beépítették az eddig külön vásárolható navigációs liszenszdíjat a készülékek árába. Eddig mindenki eldönthette, hogy előfizet-e plusz pénzért, most ilyen döntéssel nem fárasztanak már senkit sem. Ennyit az ingyenességről. Ha valóban az lenne, akkor a korábbi Symbian S60-as készülékekre is feltölthető lenne. Amúgy a körülötte történő habverés szép marketing fogás, (különösen az ingyenes rész tetszik, melyből kiderül, hogy a Nokia milyen nagylelkű a vevőivel. Ha-ha-ha...) és a program is jó volt (a korábbi fizetős változathoz volt szerencsém), kivéve, hogy néhány helyen földutakra irányított, hiába voltak letiltva. Ami nagyon tetszett, hogy pillanatok alatt újratervezte az útvonalat.

#7 Felhasználó inaktív   qnadam 

• _@_/"
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 14:55

Idézet: Zoltan67 - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 14:19

pillanatok alatt újratervezte az útvonalat.

kivéve amikor nem :)
you sat on a time bomb, a passion lifelong, no lows or highs or wheres or whys but
now it's over, it's time to show her, you could have a goody-good head on your shoulder - neo

#8 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:33

@csozsi: nincs magyar utcanév olvasás

illetve itt ha beszélgetsz, akkor nem felülírja, hanem mellé teszi. kb mintha konferencia hívásban belebeszélne vki. kicsit halkabb, mint a telós beszélgetés, de teljesen jól lehet érteni.

melyik hangot szedted le?
chill,
aDoayen

#9 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:35

@lola: mert valószínűleg csak egy verziót próbáltál, amivel éppen működött.
mióta van nav n go, majdnem mindet lecsekkoltam és bizony sok esetben van hiba winmo 6.0, 6.1 alatt

a., kifagy az egész telefon
b., megáll a navigáció
c., nem tudsz visszalépni az igo-ba
d., nem tudod felvenni a telefont

igo 8.3 óta viszont már nem tapasztaltam ezeket sem.
chill,
aDoayen

#10 Felhasználó inaktív   Geri89 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:37

@Zoltan67: Azért ez nem teljesen így van.. Nekem pl 1 éves 5800-ám van, és simán letölthettem INGYEN rá a programot,tehát a régebben eladott telókra is érvényes a dolog, bár az igaz, hogy nem az összes típusra.

#11 Felhasználó inaktív   hidas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:43

Zoltán67! Nem tudom milyen régi készülékre gondolsz amin nem működik a hangos navi? Én 2009. szeptemberben vettem az 5800-át és hibátlanul működik a hang is! Egyébként ha a helymeghatározó szerver beállításainál letiltod a szerver használatot, akkor még adatforgalmat sem csinál, mert csak műholdat használ! Ezt a cikkben sem írták!!! Földútra navigált már el engem is, de nem ez hanem "nevesebb" navi készülék is!

#12 Felhasználó aktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:46

Idézet: aDoayen - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 15:35

@lola: mert valószínűleg csak egy verziót próbáltál, amivel éppen működött.<br />
mióta van nav n go, majdnem mindet lecsekkoltam és bizony sok esetben van hiba winmo 6.0, 6.1 alatt<br />
<br />
a., kifagy az egész telefon<br />
b., megáll a navigáció<br />
c., nem tudsz visszalépni az igo-ba<br />
d., nem tudod felvenni a telefont<br />
<br />
igo 8.3 óta viszont már nem tapasztaltam ezeket sem.<br />

HTC vonalon tudok nyilatokozni, itt egyedül az Artemis-nek okozott néha gondot (lassúcska CPU, kevés RAM, főleg ez utóbbi miatt) a bejövő hívás navigáció közben, a többinél (Polaris/Kaiser) semmi gondot nem tapasztaltam (origi 8, majd 8.3 IGO val).
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#13 Felhasználó inaktív   gemini 

• 80's RULE
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:58

most akkor GPS nélküli (6500 slide) telefonokon is működik cellainfo alapján?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#14 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 15:58

"Ha egyszer már terveztünk egy környéken, akkor azok a térképek megmaradnak a memóriában."

Ha pl. forgalmirend változás van, akkor tölt/frissít?

#15 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 16:20

szerintem Zoltán67 arra gondolt, h nincs támogatás pl a nokia e66-ra, pedig az is GPS-es. és csak az ovi honlapján lévő készülékekre lehet letölteni a navigációt.
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#16 Felhasználó inaktív   qnadam 

• _@_/"
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 17:09

Idézet: gemini - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 15:58

most akkor GPS nélküli (6500 slide) telefonokon is működik cellainfo alapján?

az alapján nem lenne elég pontos.

#17 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 17:39

@BoZo: mindig megnézi h van-e frissebb térkép és ha igen, akkor tölt (amennyiben online módban vagy)
a forgalmi adatokat meg külön kezeli, azt be tudod állítani manuális frissítésre is akár
chill,
aDoayen

#18 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 18:07

@Zoltan67: Én meg azt olvastam, hogy márciusban jön régebbi, fp1-es nokiákra is, mert először az fp2 verziójú oprendszert futtató telókra adták ki, szerintem érthető módon.
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

#19 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 21:06

Nokia E63-ra nincs ingyenes navigáció, csak a térképeket lehet letölteni és böngészni. A turn-by-turn-ért fizetni kellene. Gondolkodtam, hogy veszek egy bluetoothos GPS-t, de így már nem látok annyi fantáziát benne.

#20 Felhasználó inaktív   Jen?bácsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:30

Pár tapasztalat:
1. Csak pár újabb telefonra ingyenes, a többire havi kb. 2000, évi kb. 15000, napi úgy kb. 400 huf-ban van (pontosabban ájróban)
2. Nokia E51-en, külső GPSsel "brútusz"-on jól fut az OVI 3.0 szoftver (a Nokia OVIn az E71-eshez valót kell letölteni, utána értelmesen rámászik a telóra a telepítőjével). Más telefonnál is működhet, ha uarra az oprendszer verzióra töltöd le (de úgyis uazt az exe-t kapod telepítésre).
3. Magyarul navigál, utcaneveket nem olvas fel. Könnyebb kezelni, mint a Maps 2-t.
4. Sokszor hülyeséget csinál. Több éves lezárásokat (pl. 4es metró buli, M6-hoz kapcsolódó építések) nem ismer. Vidéken kisebb városokban simán a "folyónak" visz. Budafokra tartva a körúton (még a Blahánál is!) folyamatosan számolás/forduljon meg/forduljon balra szövegeket nyomta. Valahol a Petőfi hídnál már kezdte érezni, hogy mégis velem lehet az "erő". Teljesen ismeretlen területen szerintem nem elég, illetve kijelző is kell. Nagyon szereti a nagyobb, főutcákra kivinni az embereket, akkor is, ha az nem esik útba.
5. Ha ismeretlen utcanevet ír be az ember (a valóságban van, de ő nem ismeri), akkor néha fura dolgokat csinál a szoftver. Nem tudom, hogy ez valami hiba, esetleg szerverrel szinkronizál valamit, de ilyenkor néha csak az aksikivét segít.
6. Feltöltött térképekkel is van valami adatkommunikáció (ami a magyar szolgáltatókat ismerve drága buli, ha nincs eleve drága mobilneted).

Összességében alakul a szoftver, de pénzért én nem ajánlom. Pár év múlva talán (a koncepció jónak tűnik), de akkor is csak nagy kijelzővel (E51 nem erről ismert :-( ). Remélem akkor már naprakészebb lesz a dolog, nem akar építkezésre bevinni, illetve nem +5km-es túrával akar megfordítani olyan úton, ami nincs is... Egyéb navival nincs tapasztalatom, de muszáj lesz mást is megnézni, vidéken ez (még) nem elég.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó