HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Hatalmas pénz van az elgépelt domainnevekben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Hatalmas pénz van az elgépelt domainnevekben Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:39

A Google évente akár félmilliárd dollár bevétet kasszírozhat be a népszerű weboldalak elgépelt változataival trükköző domaineken üzemelő weboldalakból. Az első ránézésre hasonlító, egy-egy karakternyi eltéréssel játszó domainek sok laikus felhasználót becsapnak.
http://www.hwsw.hu/h...tes-csalas.html

#2 Felhasználó inaktív   stinkydiver73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:39

http://hvsv.hu/

#3 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 20:16

ez éppenséggel a generál médiáé (myvip, stb)
de ha már itt járunk, akkor érdemes lecsekkolni az swhw.hu -t is, amit meg az sg tartott meg magának

hiába, ez a népszerűség átka Kép
chill,
aDoayen

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:54

Idézet

Igaz, a Google gyakorlata az, hogy eltávolítja a hirdetéseket az elgépelt domainekről, de csak akkor, ha az eredeti oldal tulajdonosa kéri azt.

Naja, a kutatóknak volt idejük és kapacitásuk átnézni százezer ilyen oldalt, a guglinak meg valószínűleg van jobb dolga is. Ezen kívül még rengeteg ilyen oldal van még, majdnem az összes warezoldal tele van Google reklámokkal, aztán ott meg tényleg illegális dolgok zajlanak.

#5 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 18:26

@debaj: úgy hidd el, a gúgli csak azért nem tesz ellene semmit, mert az üzleti érdeke ezt kívánja. Néhány bírósági ítélet után hamar összeszedné magát. (Mint ahogy pl a jutyúb ma már igyekszik megoldani a jogvédett tartalmak eltávolítását - és úgy érzem ott sem úgy oldották meg a dolgot, hogy felvettek 1000 embert, aki végignézi a feltöltéseket.)

#6 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 18:26

@debaj: úgy hidd el, a gúgli csak azért nem tesz ellene semmit, mert az üzleti érdeke ezt kívánja. Néhány bírósági ítélet után hamar összeszedné magát. (Mint ahogy pl a jutyúb ma már igyekszik megoldani a jogvédett tartalmak eltávolítását - és úgy érzem ott sem úgy oldották meg a dolgot, hogy felvettek 1000 embert, aki végignézi a feltöltéseket.)

#7 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 18:31

... semmi.

Szerkesztette: MisterY 2010. 02. 20. 18:32 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 22:23

Nem igazán értem miért átverés egy ilyen oldal. Egyszerűen csak kihasználnak egy kiskaput. De nem vernek át senkit sem. ha meg a hirdetők úgy gondolják, hogy ez rossz számukra akkor tessék perelni.

#9 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 07:27

Capri, én sem értem mitől átverés? Különösen a látogatók nem érezhetik átverve magukat.
Elírták a címet, ezért lehetőséget kapnak körülnézni a konkurenciánál. Ha jobb, akkor választhatják a jobbat. Ebben mi az átverés? Hogy néhány kb adatot letöltöttek egy olyan oldalon, amire nem akartak fellépni? Akkor nem kell rossz címet begépelni! :-)
Az csúnya lenne, ha az oldal ugyanúgy nézne ki és belépve rajta át is dobna az eredeti oldalra. Ezáltal észrevétlenül megszerezvén a jelszót. De ha egy teljesen más oldal jön be a konkurencia reklámjával, az miért baj?
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#10 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 08:50

Néhány kuncsaftomnál k.b. ezért kellett csinálnom custom Host fájlt  ;) (+ mivel képesek voltak felhívni, és odarángatni, hogy valami baj van az Internettel). Persze, ez sem volt megoldás, végül mindnél van mappa az asztalon,  parancsikonokkal amik a preferált helyekre mutatnak. (Kedvencek menü is bonyás) :smoker:
A kattintás még azért megy...

#11 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 09:31

hkpk :-)

- írd be hogy domain.hu
- az oldal nem elérhető..
- beírtad hogy www?
- igen
- és mondtam?
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:40

Idézet: kisrobert - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 18:26

úgy hidd el, a gúgli csak azért nem tesz ellene semmit, mert az üzleti érdeke ezt kívánja. Néhány bírósági ítélet után hamar összeszedné magát.

Milyen bírósági ítélet? Megint a meg az ügyvéd, meg a jogász, meg majd a bíróság. Folyton ilyenekkel vagdalkoztok, témáról meg fogalmatok sincs.

Itt egy oldal: http://yotube.com/ Ebben mi a törvénysértő?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   leslie 

• Hőstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 15:40

Idézet: nova - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 10:31

hkpk :-)<br />
<br />
- írd be hogy domain.hu<br />
- az oldal nem elérhető..<br />
- beírtad hogy www? <br />
- igen<br />
- és mondtam?

Fasz aki bejegyzi a nevet, mert ilyenkor azért szerintem mindkettőre illene a jó helyre mennie az usernak.

#14 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 18:02

Idézet: kisrobert - Dátum: 2010. febr. 20., szombat - 18:26

@debaj: úgy hidd el, a gúgli csak azért nem tesz ellene semmit, mert az üzleti érdeke ezt kívánja. Néhány bírósági ítélet után hamar összeszedné magát.

Mert mittudomén, ha van egy Microsfot nevű cégem, aminek beregisztrálom mondjuk a microsfot.com domaint, milyen bírósági ítéletre várhatok? Megsúgom, semmire, amíg a Microsoft be nem perel miatta. A Google-nek, mint harmadik félnek meg pláne nincs semmi jogalapja az érintett cégek háta mögött eldönteni, hogy most akkor kinek a mijét sérti az oldal. Amit tehet, az annyi, hogy értesíti a Microsoftot, hogy van ez az oldal, aztán majd ők eldöntik, hogy szúrja-e a szemüket.

A Youtube-on azért sokkal egyértelműb a dolog, hogy akkor most ez az anyag jogvédett-e, és ha igen, engedéllyel van-e fenn, ráadásul az ottani videók törlésére vagy csonkolására minden joga megvan a Google-nek.

Szerkesztette: debaj 2010. 02. 21. 18:04 -kor

#15 Felhasználó inaktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 01:10

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 16:40

Fasz aki bejegyzi a nevet, mert ilyenkor azért szerintem mindkettőre illene a jó helyre mennie az usernak.

Netszolgáltatónál is láttam már ilyet, hogy www-vel bejött az oldaluk, www nélkül meg nem. Ott se volt beállítva a www nélkülire a dns :omg:

De amúgy tényleg, ha azt mondom, hogy domain.hu, akkor miért írja oda, hogy www.domain.hu? :reklamacio:

Szerkesztette: potyo 2010. 02. 22. 01:29 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#16 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 07:49

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 18:02

Mert mittudomén, ha van egy Microsfot nevű cégem, aminek beregisztrálom mondjuk a microsfot.com domaint, milyen bírósági ítéletre várhatok?

Egyrészt számíthatsz rá, hogy a Microsoft azért fogja a cégnevet és a domaint megtámadni, mert elég sok elgépelésre alapuló nevet már ők maguk is regisztráltak, épp a rosszindulatú eltérítések ellen.

Másrészt pedig, ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a cégnév és a domain valóban azért lett létrehozva, hogy az címet elgépelő felhasználókat eltérítse a cég honlapjától, akkor bizony olyan elbírálás alá esik a dolog, mint ha boltban szeretnél Panasqnic vagy SQNY márkájú termékeket árulni. Ha ez nem áll, akkor viszont a másik félnek kell bizonyítani, hogy ilyen szándék van mögötte. Nem véletlen, hogy pl. a mikroszoft.hu és picipuha.hu domain-eket senki sem támadja.

#17 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 11:17

Idézet: MisterY - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 7:49

Egyrészt számíthatsz rá, hogy a Microsoft azért fogja a cégnevet és a domaint megtámadni, mert elég sok elgépelésre alapuló nevet már ők maguk is regisztráltak, épp a rosszindulatú eltérítések ellen.

Kiemeltem a lényeget, épp ezt írtam én is. Viszont - ha a példánál maradunk - rajtam és a Microsofton kívül senkinek sem lesz jogalapja vinnyogni a domainnév miatt, legfeljebb annyit tehet, hogy értesíti a Microsoftot, aki, ha szükségesnek érzi, megteszi a megfelelő jogi lépéseket. Olyan nem fog előfordulni, hogy a Google (Yahoo, Apronet, satöbbi) elkezd engem cseszegetni, hogy figyumá, te biztos gonoszságból jegyezted be a domaint, és ez a Microsoftnak nem jó, valamint erre bíróság se fogja kötelezni. Azt sem nagyon tudom elképzelni, hogy a Google dolga lenne értesíteni a jogos tulajdonost, mert ahhoz először ki kéne deríteni, hogy kettőjük közül ki számít jogos tulajdonosnak, ami gyakran hónapokig, évekig tartó jogi hercehurca szokott lenni a két érintett cég számára is, nemhogy egy olyan harmadiknak, akinek lényegében semmi köze hozzájuk.

#18 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:30

azért a freeamil.hu -ra elég morcos lett a t-online, mert ott ténylegesen egy freemail-hez hasonló belépési adatokat gyűjtő site-ot raktak fel valamikor pár évvel ezelőtt. Kép

#19 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 12:47

Idézet: deuce - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 12:30

azért a freeamil.hu -ra elég morcos lett a t-online

Jó, de a freemail.hu-nak megint csak a T-online a tulajdonosa.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó