HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Új műholdra és új vállalathoz kerül a UPC Direct - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Új műholdra és új vállalathoz kerül a UPC Direct Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 15:40

Egy luxemburgi székhelyű vállalatban egyesíti közép-európai műholdas üzletágát a UPC európai vállalatcsoportja. A cég sajtóközleménye szerint a UPC Direct szolgáltatás ezzel párhuzamosan - májustól fokozatosan - műholdat is vált.
http://www.hwsw.hu/h...uhold-teve.html

#2 Felhasználó inaktív   Szasza2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 15:40

Jó tudni, mert eddig UPC Direct előfizetőként nem sikerült tájékoztatást kapni, úgyhogy innen tudtam meg az egészet :(. Egyébként itt is az a politika, hogy hűségidő után fel kell mondani és újra kell kötni a szerződést, mert úgy olcsóbb - ez nem igazán ügyfélbarát. :(((. Remélem a Thor műhold - az Astrával ellentétben - már felhős időben is működni fog...

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 15:51

Idézet: Szasza2 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 15:40

Jó tudni, mert eddig UPC Direct előfizetőként nem sikerült tájékoztatást kapni, úgyhogy innen tudtam meg az egészet :(.

Nyilván innen tudtad meg, mert napi sajtóanyag, onlány, estébé. Majd eljön annak is az ideje, hogy a számla mellé kinyomtassák, oszt jön a szerelő ingyé.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Dr. Genya
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:00

Es mi lesz az Astran foghato, bemappelt csatikkal? Semmi, azok elvesztek... nice. Kivancsi leszek az uj ajanlatokra, mivel tudnak a Thoron ott tobbet nyujtani.
Ja, az atallas meg nehezen lehet fokozatos, hacsak azt nem ertjuk alatta, hogy amig a 180e ugyfelet at nem allitjak, addig parhuzamosan fut a ket helyen az adas...
Meade ETX-90EC UHTC + Autostar | 72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#5 Felhasználó inaktív   djculture 

• PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:02

Idézet: Szasza2 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 16:40

Remélem a Thor műhold - az Astrával ellentétben - már felhős időben is működni fog...

Astra a legnormálisabb meg az eutelsat a többi europa nyaláb szinten egy kókányolás sokkal rosszabb mint az előbb felsoroltak.Ez megint olyan lehet hogy kb az előfizetők levannak...ami számít hogy az astra biztos sokat kért már, mert ott azért nem kiöregedő inbolygó műholdakkal dolgoznak.Upc műholdal szollgáltatása vicc lesz az tuti.

Szerkesztette: djculture 2010. 02. 22. 16:05 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#6 Felhasználó inaktív   qnadam 

• _@_/"
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:27

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 16:02

Astra a legnormálisabb meg az eutelsat a többi europa nyaláb szinten egy kókányolás sokkal rosszabb mint az előbb felsoroltak.Ez megint olyan lehet hogy kb az előfizetők levannak...ami számít hogy az astra biztos sokat kért már, mert ott azért nem kiöregedő inbolygó műholdakkal dolgoznak.Upc műholdal szollgáltatása vicc lesz az tuti.

érdekes, már most is csomó fórum azzal van tele, hogy nem problémák vannak rossz időben. amúgymeg mire építed, hogy a thor ennyire rossz?
you sat on a time bomb, a passion lifelong, no lows or highs or wheres or whys but
now it's over, it's time to show her, you could have a goody-good head on your shoulder - neo

eladó egy cédéjátékos... meg a lelkem.

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:29

Idézet: Krinyo - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 16:00

Ja, az atallas meg nehezen lehet fokozatos, hacsak azt nem ertjuk alatta, hogy amig a 180e ugyfelet at nem allitjak, addig parhuzamosan fut a ket helyen az adas...

Utána kellene néznem, de ez nem is tudom melyik Astra. Kölyökkori cuccaim lassan elavulnak, lelövik, oszt űrszemét lesz, nem?

#8 Felhasználó inaktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 17:29

Utána kellene néznem, de ez nem is tudom melyik Astra. Kölyökkori cuccaim lassan elavulnak, lelövik, oszt űrszemét lesz, nem?

A UPC a 19,2E-n volt, oda meg cuccoltak folyamatosan műholdakat, szóval nem lehetnek rosszak. Nem lövik le, egy ideig még használják imbolygó pályán ilyen-olyan célra, aztán meg visszahívják a légkörbe és valahol az óceánba csapódik, ha addig el nem ég.

De hogy az honnan van, hogy a többi imbolygó műholdakkal dolgozik, nem értem. Thor 5-6 is nemrég ment fel...

Szerkesztette: potyo 2010. 02. 22. 17:16 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#9 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 16:41

Idézet: Krinyo - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 16:00

Es mi lesz az Astran foghato, bemappelt csatikkal? Semmi, azok elvesztek... nice. Kivancsi leszek az uj ajanlatokra, mivel tudnak a Thoron ott tobbet nyujtani.<br />

Az astra-ról azért (is) mennek, mert nincs több kapacitás, illetve ami még akad arra is a pénzesebb német/spanyol/francia szolgáltatók csapnak le, ebből a szempontból a Thor jó választás. Elég sok szabad hely van rajta, HD csatikhoz is.
Viszont, gondolom megmaradnak az MPEG2nél, mert nem akarnak boxot cserélni mindenkinél. Kár.

#10 Felhasználó inaktív   CiviR 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 22. 18:04

Nekem 3 upc direct boxom van - a legszélesebb kinálatot ezen találtam. HD-ben sajnos eddig verhetőek voltak - fogadjuk el, hogy részben technikai okokból. Én pozitivan várom a váltást, ami azért még nem holnap lesz (a netboard-on upc on-line vázolta a road-ot):
"A változásokról elsőként a márciusi számla mellett egy ízelítő számlainzertet küldünk ki az előfizetőknek, amelyben a főbb változásokról tájékozódhatnak, majd az április eleji számlakivonat mellékleteként (és ezzel egy időben hivatalos közleményben is) nyújtunk részletes tájékoztatást. Emellett weboldalunkon (upc.hu és upcdirect.hu) külön szekcióban ismertetjük majd az összes tudnivalót. Az új műholdpozícióra való áttérés májustól kezdődik és fokozatosan a nyár végéig tart. Az előfizetőknek semmilyen tennivalójuk nem lesz ezzel kapcsolatosan, mindenkinek ingyenesen átállítják az antennáját szerződéses szerelőink. A munkálatok időpontjai telefonos megkeresés alkalmával egyénileg egyeztetésre kerülnek. Akinek az antennáját átállítja a szerelőnk, az már azonnal a megújult, kibővült választékot láthatja. DE annak sem kell aggódnia, akivel nem sikerül rögtön a folyamat elején megfelelő időpontot egyeztetni, hiszen a jelenlegi műholdpozícióban a jelenlegi szolgáltatásunk még hónapokig elérhető lesz (az újabb mellett). ".

Az én kiragadott kulcsszavaim: Semmi tennivaló, Ingyenes, Megújult, Kibővült, Májustól.

#11 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 09:22

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 17:02

...ott azért nem kiöregedő inbolygó műholdakkal dolgoznak.

Bolygónak bolygó, mert műbolygó, legfeljebb nem inbolygó, csak imbolygó.

#12 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 09:31

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor, ha megrendelem, kijön a szerelő, és kiderül, hogy nincs rálátás a műholdra?!
Mert bárhogy kérdeztem az üfsz csajtól, nem tudta elmagyarázni (+akadozott a vonaljuk)

Üdv.
S.

Szerkesztette: Sumi 2010. 05. 10. 09:32 -kor

Per Aspera Ad Astra

You're the man Tóth Dávid... You're the man

MBP 15,4" (2.2SR) & Dual 3.4GHz Xeon, 4GB RAM, 1T HDD, GTX260.

#13 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Sumi - Dátum: 2010. 05. 10. 10:31

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor, ha megrendelem, kijön a szerelő, és kiderül, hogy nincs rálátás a műholdra?!
Mert bárhogy kérdeztem az üfsz csajtól, nem tudta elmagyarázni (+akadozott a vonaljuk)

Üdv.
S.

Szerintem akkor egyszerűen ellehetetlenül a szerződés.
"Légy szerény mint én..."

#14 Felhasználó inaktív   herrmann13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 20:43

Az új műholdra való átállás után vett adások minősége sz..r. Egyetlen egy műsort nem lehet végignézni, mert a kép kimerevedik, szakadozik, életlenné-, mozaikossá válik, a hang kimarad úgyhogy összességében élvezhetetlen. Az előfizetői díj csekkjeit küldik ettől függetlenül, de még azt is hibásan, mert a szerződött 4000.-Ft helyett 4001.-Ft-ról. Ez nem jelent ugyan többletköltséget, de a precizitást és a hozzáállásukat jellemzi.
Az üfsz-nél a válasz, hogy a minőségi problémákról tudnak és elnézést kérnek -a hiba kijavítása folyamatban van. DE MEDDIG? Azt viszont egyik üfsz-es dolgozó sem tudta megmondani, hogy ha a UPC a beharangozott jó minőségű adásszolgáltatást nem tudja teljesíteni, még a régi színvonalon sem, ahol nem voltak ilyen problémák, akkor szerződésszegés miatt a hűségidő alatt felmondható-e a szerződés.

Üdv. T A

#15 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: herrmann13 - Dátum: 2010. 08. 16. 21:43

Az új műholdra való átállás után vett adások minősége sz..r.
...
Az üfsz-nél a válasz, hogy a minőségi problémákról tudnak és elnézést kérnek -a hiba kijavítása folyamatban van. DE MEDDIG? Azt viszont egyik üfsz-es dolgozó sem tudta megmondani, hogy ha a UPC a beharangozott jó minőségű adásszolgáltatást nem tudja teljesíteni, még a régi színvonalon sem, ahol nem voltak ilyen problémák, akkor szerződésszegés miatt a hűségidő alatt felmondható-e a szerződés.

Üdv. T A

Ha jól sejtem, ugyanarra a műholdra költözött, amiről a T-home is ad. A keleti országrészben pl. napokon keresztül nem volt adás, a múlt hétvégén személyesen is megtapasztaltam pár órás kiesést.
Hibaelhárítás mikor, és hogyan? Vagy a műholdhoz kell felküldeni az illetékest, vagy a felhőket kell elkergetni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16 Felhasználó inaktív   herrmann13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 21:28

@csozsi:
T. Akárki!
A jelzett probléma gyönyörű napsütéses időben és csillagfényes estéken is jelentkezik. Nem időjárás okozta adáskimaradásról írtam. Erről nekem is van tudomásom. A "thor" műholdra állt át a UPC.

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: herrmann13 - Dátum: 2010. 08. 16. 22:28

A jelzett probléma gyönyörű napsütéses időben és csillagfényes estéken is jelentkezik. Nem időjárás okozta adáskimaradásról írtam. Erről nekem is van tudomásom. A "thor" műholdra állt át a UPC.

akkor örülés lehet a diginek, hogy lenyomja az árakat.

#18 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 22:30

@csozsi:
T. Akárki!

Kíváncsi lennék ugyanott a Digis vételre (Upc Thor 5/6, Digi Thor 6 / Intelsat 10-02, T-homa Amos 2, Amos 3)

Lehetséges, hogy tereptárgy befolyásolja a vételt az új irányba állított antennával?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 20:15

Azért szar a vétel, mert 80-as tükörrel kellene az új műholdas vételt biztosítani, dehát az ugye többlet költség lenne.
Az új bekötéseket már 80-as tükörrel kellene csinálni, és a többlet költséget az ügyfélre verni.

#20 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 20:50

@csozsi:
T. Akárki!
A jelzett probléma gyönyörû napsütéses idõben és csillagfényes estéken is jelentkezik. Nem idõjárás okozta adáskimaradásról írtam. Errõl nekem is van tudomásom. A "thor" mûholdra állt át a UPC.

Ott antennabeállítás gond lehet. Nálam az egyik legerősebb jelű hold a Thor. A Duna HD pl. 99%-os jelszinttel és 100%-os jelminőséggel jön. Ha vihar van, akkor is van vétel, egy pillanatra nem torpan meg a kép, igaz egy egy méteres tányérom van, ami ráadásul nincs is fixre belőve, mert forgatós.

A Digi ugyan abban a pozícióban ad, mint a UPC (1 fok nyugat), de ő az Intelsat holdat használja, ami már kissé ki van öregedve és jóval gyengébb a jelszint mint a Thor-on, ezért is nagyobbak a Digis tányérok, mint a UPC-sek.

A stabilabb vétel érdekében nem lenne rossz ötlet leszedni a kis UPC-s tányért és feldobni helyette egy nagyobbat.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2010. 08. 22. 21:03 -kor

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó