Re: Felfüggesztett börtön Google-vezetőknek
Elküldve: 2010. 02. 25. 13:24
http://www.hwsw.hu/h...zlo-itelet.html
Elküldve: 2010. 02. 25. 13:24
Elküldve: 2010. 02. 25. 13:35
Elküldve: 2010. 02. 25. 13:45
Idézet: hispan - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 13:24
Már egy éve is 20 órányi videó kerül fel PERCENKÉNT youtube-ra, ez gondolom azóta csak tovább nőtt.
A jogvédett anyagok szűrése viszonnylag könnyű, ill. a leírások, hozzászólások alapján a szabályzatot sértő anyagot szűrése sem lehetetlen, azt viszont már nem lehet elvárni tőlük, hogy minden video manuális szűrésen essen át, mielőtt kikerül.
Ha jól tudom a kifogásolt videót sem a google-nek jelentették, csak a hozzászólások közé írták be, hogy le kellene szedni. Az pedig szintén nem várható el tőlük, hogy minden videót levegyenek automatikusan, ami bárkinek is ellenére van.
Elküldve: 2010. 02. 25. 13:58
Persze ha olyan cikk jönne, hogy valós időben elemzi és értelmezi a Google a feltöltött videókat, akkor egyből menne az ordítás, hogy ezerkilenczáznyolcvannégy, meg nekemnetoljanakazarcombareklámokat. Jól meg is büntetné őket valami LYogvédő szervezet, meg az ombucman. Vagy máshogy miként lehetne eldönteni egy videóról, hogy két arannyos kismacska birkózik, vagy éppen egy autista gyereket vernek?
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:09
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:12
Idézet: Freddy_M - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:09
Ha ez kínában történt volna, már kivégezték volna a vezetőket.
... és a feltöltőt is.
... és a feljelentőket is.
... és az autistákat is.
... végül pedig a bírót is.
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:14
Én csak ismételni tudom magam, az nem lehet mentség, hogy túl sok tartalom kerül fel, az lenne a helyes eljárás, ha úgy lenne kialakítva a szolgáltatás, hogy ellenőrizhető legyen, bármilyen eljárást is jelent ez. Manapság is csomó fórum vagy ilyen videómegosztók is azzal védekeznek, hogy kiírják az oldalaikra, hogy nem vállalnak felelősséget a felhasználók dolgaiért, ami szerintem a felelősség elhárítását jelenti.
Egyébként itt különválasztanám azt a szolgáltatót, aki az internetet biztosítja, és azt, aki tartalmakat is szolgáltat. Előbbi tényleg nem vonható felelősségre, ő csak a lehetőséget biztosítja nekem, hogy csatlakozzak egy hálózathoz, nem is várom el tőle, hogy megvédjen engem a net egyes részeitől, tőle sem várható el, hogy megvédje a netet tőlem, hacsak ezt külön nem kérik tőle. A tartalomszolgáltató ellenben helyet ad az én megnyílvánulásaimnak. Ha felelősséggel járna el, és ez igenis kéne, hogy jelentse az etikus viselkedést, akkor felelősséget vállalna az általa szolgáltatott tartalmakért. Sajnos ez ma nem szempont, egyszerűbb elhárítani az ilyen gondokat jó előre egy pár oda vetett mondattal.
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:25
Idézet: hispan - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:14
<br />
Tetszik ez a térre kiállós példa, hadd gondoljam tovább!
Ha ott valaki a tudtod nélkül a hátadra ragaszt egy uszító feliratot, azért felelős vagy?
Még akkor is, ha azonnal leveszed, amikor erről tudomást szerzel?
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:26
Erre a jelenlegi technológiai színvonalon egyetlen lehetőség van: a Youtube-ot bezárni, helyét sóval behinteni, örökre elfelejteni.
Persze lehetne olyat is, hogy külön részleg egyenként végignézi az összes videót, és törli a szerinte nem odaillő tartalmakat, de ez az egyértelmű "hülyeötlet" flag mellett számos egyéb kényes kérdést felvetne, aminek a hatására milliók vonyítanának föl, hogy jajj, cenzúra, kommunizmus. Jelenleg önszabályozó a rendszer, ha valaki számára sértőnek talál egy videót, akkor jelzi, az illetékesek meg megnézik, hogy miről is van szó. Működik a rendszer, kivéve akkor, ha a sértett egyből a bíróságra szalad, és a másik fél már csak a bírósági végzésben szerez tudomást a videóról. Vagy jobban örülnél, ha feltöltenél egy mások számára hasznos videót, amit mondjuk két év múlva majd bárki megnézhet, mert addigra jutnak oda az ellenőrzéshez?
Esetleg a zsebedben van már a tökéletes videófelismerés algoritmusa? Másik topikban meg arról megy a vita, hogy létezik-e olyan szoftver, ami állóképről fel tud ismerni egy arcot, vagy komplett agymodellt kéne hozzá összeeszkábálni.
Persze amikor nem a saját zsebedről vagy erőforrásaidról van szó, minden marha egyszerűnek tűnik, hiszen csak meg kéne csinálni ezt, azt, amazt, úgysem én fizetem, meg úgyse nekem kell megoldani. Aztán meg gondolom, te lepődnél meg legjobban, ha holnap megszűnne a jútúb, vagy felugrana egy kis ablak, hogy tökjó, hogy itt vagy, fizess havonta ötven dollárt, és még videókat is nézegethetsz.
Elküldve: 2010. 02. 25. 14:29
Idézet: MisterY - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 14:25
Persze, hiszen az lenne a helyes eljárás, hogy minden pillanatban a hátát nézegeti, hogy felragasztottak-e rá valami szaftosat. Az nagyon gyenge érv, hogy közben előre is kell néznie, ha ezt nem tudja megoldani, ki se menjen az utcára.
:Đ
Elküldve: 2010. 02. 25. 15:02
A két hülyegyereket kellene lecsukni, ha már annyi eszük volt, hogy feltették a filmet! HELLO!
Autistát bántalmazni az bűn! Dicsekedni vele a neten az mégnagyobb bűn!
Inkább meg kéne köszönni Google-nak a segítséget a nyomravezetésért!
Mivel vették fel, Sony kamerával? A Sony vezetőit is le kell csukni!
Beszarás!
Elküldve: 2010. 02. 25. 15:25
Elküldve: 2010. 02. 25. 15:31
Ha ez tényleg nem április elsejei tréfa, akkor bizony a Google helyében az egész, rühes, paradicsomzabáló digó IP címtartományt banolnám örökre az összes Google által fenntartott szolgáltatás közül, még a keresőről is. Aztán ha ezt egy olasz kijátssza, akkor büntetőeljárás...
Elküldve: 2010. 02. 25. 16:01
Milyen szinten? Bérelnek tőlem pár kéziszerszámot, meg egy autót, oszt bankot rabolnak, akkor a felelősségem? Bérbeadom a hangítós cuccom, este kiállnak a Hősök terére nácizást kiabálni, akkor mi közöm hozzá? Google egy felület, nem a kerítés a bűnös, mert rágraffitizték, hogy "fasszopó X".
Elküldve: 2010. 02. 25. 16:16
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 16:31
Ráadásul azt is eltávolították, amint tudomásukra jutott. Az én "mindennapi igazságérzetemet" is bántja a dolog, szerintem nem igazságos a döntés (a mindennapi igazságérzetem alapján!).
Mintha a jog jócskán lemaradva követné csak az egész információs fejlődést és nem tudnának mit kezdeni az egésszel. Különben a fórumokra csak úgy lehet bejelentkezni, ha elfogadod a szabályzatot és moderátorok figyelnek erre. A Youtube-on is van szabályzat, lehet, hogy ott is működne valami hasonló.
Elküldve: 2010. 02. 25. 21:01
Elküldve: 2010. 02. 25. 22:17
Nem ártana követni a technikai fejlődést az olasz törvényhozásnak. Bár ott ahol egy Berlusconi miniszterelnök lehet...

Súgó