HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Újra támadások kereszttüzében a Google Street View - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Újra támadások kereszttüzében a Google Street View Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:02

Az Európai Unió arra ösztökéli a Google-t, hogy előre figyelmeztesse az állampolgárokat, ha a Street View-hoz fotókat készítő autó a környékükön jár majd. Emellett azt is kívánatosnak tartja, hogy az elkészült eredeti képeket 6 hónapnál tovább ne őrizhesse meg a cég.
http://www.hwsw.hu/h...datvedelem.html

#2 Felhasználó inaktív   Morfikusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 15:02

A Google-t az EU-ban most tuti szét fogják sz.patni.
Mondjuk nem csodálom.

#3 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 17:33

Majom politikusok.
Nagyon jó dolog, hogy az emberek előre bejárhatják a városokat ahova ha megtetszik elutaznak.
Az utcán bárki fényképezhet, sőt kamerázhat, térfigyelő kamerákkal már rég tele van a város.
Végre egy olyan dolog aminek az emberek is hasznát veszik, normális helyen büszkék arra, hogy környékük, városuk látható az interneten. Az egyes üzleteknek is jó reklám, hogy ott vannak a szolgáltatásban, látszódnak a képen.

Persze nem itt. A város lepukkant, a politikusok félnek hogy rajta lesz a képen a terepjáró meg az 5 emeletes villa ami papíron csak 3, nincs építési engedély, illetve meg akarják fejni a Google-t. Én éppen bátorítanék minél több céget, hogy csináljon hasonló szolgáltatást, ha már a saját államunk nem-hogy segítenlé, hanem csak akadályozza a haladást.

A mindenütt jelenlevő térfigyelő kamerákkal szemben nem látom, hogy a politikusok, adatvédelmi biztosok és egyéb állatfajták annyira tiltakoznának...

#4 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 17:43

Idézet: sede - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 17:33

A mindenütt jelenlevő térfigyelő kamerákkal szemben nem látom, hogy a politikusok, adatvédelmi biztosok és egyéb állatfajták annyira tiltakoznának...

Pedig tiltakoznak, és csúnyán szabályozva van. Nekem is mikor ilyesmi felvételre lett volna szükségem, az a bíróságon derült ki, hogy "jaja, volt olyan, de azt 3 nap után le kell törölni". Oszt faszom. Legyen csak sok kamera, nekem nem sok titkoölnivalóm van, nem járkálok rosszban.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#5 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 18:23

Idézet: HWSW - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 15:02

Az Európai Unió arra ösztökéli a Google-t, hogy előre figyelmeztesse az állampolgárokat, ha a Street View-hoz fotókat készítő autó a környékükön jár majd.

Utoljára a gőzmozdonyok idején hallottam arról, hogy a mozdony előtt egy embernek kellett futnia, hogy figyelmeztesse az arra járókat a veszélyre. :think:

#6 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 18:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:23

Utoljára a gőzmozdonyok idején hallottam arról, hogy a mozdony előtt egy embernek kellett futnia, hogy figyelmeztesse az arra járókat a veszélyre. :think:

Most nem azért, de szerintem még a híradóban is benne volt mikor jöttek először az ilyen autók. miközben a románok már körberohantűk Pestet, oszt mindenki azt hitte, hogy Ők a Google :-)
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#7 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 19:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 19:57

Most nem azért, de szerintem még a híradóban is benne volt mikor jöttek először az ilyen autók. miközben a románok már körberohantűk Pestet, oszt mindenki azt hitte, hogy Ők a Google :-)

:offtopic: Mer vitték a kamerákat, azér. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#8 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 20:51

A NORC szerintem elég jó, Budapesten kívül az egész Balatont körbefotózták, meg még néhány nagyobb várost.

#9 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 20:58

Én nem akarom védeni a guglit, de csinál valaki valami forradalmi jót, ami nekik is jó, meg szerintem mindenkinek, erre ezer felől marják. Nem tudom ha valami kis csicska cég csinálná akkor is ilyen ramazuri lenne e belőle. Amikor először hallottam a Street View-ről azt mondtam "ez szuper". A britt nemnormálisok meg élő láncot alkotnak. Szerintem ezek nem normálisak. Nincs ezeknek más dolguk. De irigylem őket. Azt akkor mi van ha valaki rajta van a képen?
Aztán lehet csak azért alkottak láncot, hogy ők is rajta legyenek a képeken. :)

#10 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:12

a microsoft is csinálja a saját szolgáltatását, azt vhogy nem hallom hogy fikáznák.

#11 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:19

@dikki: Ezt ne nagyon terjesszd, mert indul az élőlánc. :)

#12 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:22

@dreamice: nem hiszem, most a google-re divat piccsogni, a bing maps-re meg csiszolni a sztenlit

#13 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 07:26

Idézet: dikki - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 21:12

a microsoft is csinálja a saját szolgáltatását, azt vhogy nem hallom hogy fikáznák.

Bizony, pedig ők is csinálnak felvételeket. Jogilag semmi probléma nincs ezzel. Híradóba is be lehet kerülni utcai felvételen, nyilvános rendezvényen/helyeken (tüntetés, gyűlés, koncert, strand, park, sportrendezvény, stb...) és nem lehet még arckitakarást sem kérni. Meg forgatnak egy csomó útifilmet, stb... Közterületen mindenki azt filmez, fényképez, vesz fel, amit akar és annyi ideig tarthatja meg, ameddig csak jólesik. Feltéve, hogy nem illegális célzattal (zsaroláshoz, fenyegetéshez, stb.) veszik fel. A magánterületre benézés már neccesebb, de ha nincs mögötte hátsó szándék, akkor még belefér. Persze az angol jog mindig is más volt az európaihoz képest, de b@xák +. Húzzanak fejkendőt az utcán, meg sátrazzák be a házakat kertestől.

Nem akarom védeni a G-t, de mostanában túl sokszor b@xtatják pitiáner apróságok miatt. Csodálom, hogy nem lép semmit a G. Lehet, ha kizárna egy várost/országot büntetésből, azzal az MS malmára hajtaná a vizet.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó