Re: Szabadalombitorlás miatt pereli a HTC-t az Apple
Elküldve: 2010. 03. 03. 16:03
http://www.hwsw.hu/h...kostelefon.html
Elküldve: 2010. 03. 03. 16:03
Elküldve: 2010. 03. 03. 17:19
Elküldve: 2010. 03. 03. 17:45
Nem tartom valószínűnek, hogy ezzel megállítaná ezt a zuhanórepülést. Apple-t eddig is csak a sznobok engedhették meg maguknak, most hogy a divathóbortot visszafogja egy értelmetlen masina még az apple rajongók is csak a szájukat húzogatják.
Elküldve: 2010. 03. 03. 19:51
Mellesleg annyiba kerül egy Apple termék mint bármilyen más komolyabb brand terméke (pl Lenovo).
Az egész pereskedés amúgy szerintem abból fakad, hogy a Nokia szépen beperelte jópár ki nem fizetett jogdíj miatt az Apple-t így most ők is meg akarják fogni a pénz végét.
Elküldve: 2010. 03. 03. 21:33
Mindenesetre a "bukott büdzsé"-s iPad nálam "húzótermék", a "zuhanórepülés" tényszerűen nem igaz (AAPL 1Year 83-ról 215-re), a "csak sznobok engedhették meg maguknak", ha jól értem ez azt jelenti, hogy Te nem? De akkor nem is ismered személyesen, ugye? A "rajongók a szájukat huzogatják" talán megáll, de nagyon vigyázzunk, mert jelenleg a geek-ek hangja a leghangosabb, de ők(mi) vagyunk a kisebbség.
Egyébként pedig az apple rajongó elnevezést jó pár apple tulaj visszautasitaná, mert ők és sokan mások csak funkciókat, sw-eket használnak és azok tudását, kényelmét értékelik. Példa: a vejem kezében hetente a legfrisebb nokia/samsung/htc/stb telokat látom, ő meg az enyémben két évvel ezelőttig mindenféle pda-kat, de azóta csak iphone-t. Tiszteletben tartottuk egymás kütyüit, de sosem kellett a másiké. Tegnapig! Ekkor ugyanis meséltem neki egy programról, ami megkereste nekem a vett hangminta alapján a rádióban éppen futó számot. Nagy ügy, biztos sok ilyen van. De olyan, ami a Rise FM-en menő mix-eket is vágja? Na ez csapta ki nála a biztositékot és "rohant iphone-t venni".
Ha ezt a számára "key feature"-t mondjuk egy android tudta volna, akkor azt venne (arra a hétre). Szóval csak azt akartam ebből kihozni, hogy az iphone-t használ fogalom nem egyenlő az apple rajongó fogalommal...
A topicot meg majd elfeledtem, bocsi: a nagyfiúk játékában ez benne van, kicsit megrángatják egymás bajszát/bukszáját, nincs ember, aki szabadalmi téren ne tudná a maga igazát bizonyitani, a másikét pedig támadni. Sőt ha szerepet cserélnének sem jönne egyik ügyvédcsapat sem zavarba
Elküldve: 2010. 03. 04. 08:21
Elküldve: 2010. 03. 04. 08:31
No ez persze már a jogászok területe, úgyhogy soha nem lesz épelméjű szabályozás...
Az élet így is megoldja. kicsit pereskednek oda vissza, aztán majd megegyeznek valami kereszt licence szerződésben...
Elküldve: 2010. 03. 04. 09:35
Idézet: CiviR - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:33
És ezek után azt állítod, hogy nem sznob? Mi ez ha nem sznobság, hogy csak azért rohan valamit venni, mert látta másnál és tudott valamit amit az övé nem? (Vagy jelen esetben csak nem tudta hogyan lehet előhozni abból ami mégtovább súlyosbító körülmény)
Egyébként nem csak a sznobok engedhetik meg maguknak ez így hülyeség, az engedheti meg magának akinek van rá pénze, de azok közül akiknek van rá pénze leginkább a sznobok vesznek apple-t
Elküldve: 2010. 03. 04. 18:40
Elküldve: 2010. 03. 04. 20:06
@Mumia: tényleg nem vágom, hogy ha bárki vágyik valami atipikus dologra, vagy csak éppen megtetszik neki vmi és úgy dönt, hogy az kell neki, ettől már sznob? Vagy csak akkor ha apple-ra vágyik?

Súgó