HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbálható a következő Firefox motorja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kipróbálható a következő Firefox motorja Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 16:08

A Mozilla fejlesztői weboldalán közzétették a következő Firefox tesztváltozatát. A program szerves része az új Gecko-motor, mely az pluginkezelés átdolgozása miatt stabilabbá teheti a böngészést.
http://www.hwsw.hu/h...szo-plugin.html

#2 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 04. 16:08

hajrá!

#3 Felhasználó inaktív   potyo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 04:22

Kicsit azon is reszelhetnének már, hogy ne szálljon el a memóriahasználata fél giga fölé és váljon tetűlassúvá egy fél napos használat alatt...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#4 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 07:33

Van még mit reszelni rajta:)
Elvileg tesztelni kéne a bővítményeket, de a Linuxos változattal egyetlen bővítményt sem sikerült megetetni.

#5 Felhasználó inaktív   lgb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 08:01

Magyaran kezdik megvalositani ami chrome-ban van :) Anno en magam is leadtam wishlist-re azt, hogy legalabb a plugin-ok nem lehetnenek-e kulon process-ek, igy nem omlana ossze az egesz. Az ilyen es ehhez hasonlo keresekre mindig azt valaszoltak, hogy ez rossz es hibas megkozelites, normalis plugin-okat kell irni, ok ilyen "ganyolast" nem csinalnak. De most ugy tunik, hogy amikor egy feltorekvo browser mar megcsinalta, akkor ok is kenytelenek lepni :)

#6 Felhasználó inaktív   joghurt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 09:48

A cikk nem nevesíti, de itt a flashen kívül erősen szó van az Adobe Acrobatról is, mint a fagyások gyakori okozója. Szóval a legnagyobb hibaokot épp a nagy cégek (már a flash is Adobe, szóval alapvetően egy trehány cég) zárt kódú kiegészítői jelentik, amik ráadásul kvázi nélkülözhetetlenek. Erre a Mozilla részéről tényleg csak a külön processzbe rakás lehetett a megoldás.

#7 Felhasználó inaktív   joghurt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 09:48

A cikk nem nevesíti, de itt a flashen kívül erősen szó van az Adobe Acrobatról is, mint a fagyások gyakori okozója. Szóval a legnagyobb hibaokot épp a nagy cégek (már a flash is Adobe, szóval alapvetően egy trehány cég) zárt kódú kiegészítői jelentik, amik ráadásul kvázi nélkülözhetetlenek. Erre a Mozilla részéről tényleg csak a külön processzbe rakás lehetett a megoldás.

#8 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:08

Gyerkek Win-n minden működik, lehet pakolni felfelé.
Van egy csomó meglepi a https://wiki.mozilla...ns/OOPP_Testing
linkeken. pl: # Youtube.

Bár azt nem egészen értem, hogy lehet fürgébb, de gyorsabbak a beépülők és pl video átméretezésnél valóban átméretezi mindenféle tekerés rinyálás nélkül.

#9 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 12:08

Gyerkek Win-n minden működik, lehet pakolni felfelé.
Van egy csomó meglepi a https://wiki.mozilla...ns/OOPP_Testing
linkeken. pl: # Youtube.

Bár azt nem egészen értem, hogy lehet fürgébb, de gyorsabbak a beépülők és pl video átméretezésnél valóban átméretezi mindenféle tekerés rinyálás nélkül.

#10 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:05

Nem értem, gyerekek, én a nem rövid és nem unalmas pályafutásom során böngészőt lefagyni még nem láttam, se flash, se más plugin miatt, de még natúrban sem, pedig zömmel gyengébb, gigaherc alatti vagy környéki gépeket használok, saját használatra. Igaz pl. az Opera Windowsos verziói a 9.xx verziók tájékán még érdekesen viselkedtek a flash pluginnel, gyorsnak semmiképp nem volt nevezhető a kezelése, de mára már ezt is kinőtte.

Lehet hogy azért van, mert be tudom konfigárni az os-eket ? vagy inkább azért mert xpből zömmel kalóz verziók (és ezáltal a gyári trójai subsystemtől mentes) fordulnak meg a kezeim között?
Nem értem miért nem láttam még egyik böngészőt sem fagyni? Segítsetek ! Szeretnék már látni végre egy fagyást !!!!  :Đ

#11 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:19

Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 13:05

Nem értem, gyerekek, én a nem rövid és nem unalmas pályafutásom során böngészőt lefagyni még nem láttam, se flash, se más plugin miatt, de még natúrban sem, pedig zömmel gyengébb, gigaherc alatti vagy környéki gépeket használok, saját használatra. Igaz pl. az Opera Windowsos verziói a 9.xx verziók tájékán még érdekesen viselkedtek a flash pluginnel, gyorsnak semmiképp nem volt nevezhető a kezelése, de mára már ezt is kinőtte.

Lehet hogy azért van, mert be tudom konfigárni az os-eket ? vagy inkább azért mert xpből zömmel kalóz verziók (és ezáltal a gyári trójai subsystemtől mentes) fordulnak meg a kezeim között?
Nem értem miért nem láttam még egyik böngészőt sem fagyni? Segítsetek ! Szeretnék már látni végre egy fagyást !!!!  :Đ

Egyre fényesebben ragyogsz.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#12 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 19:05

Ha olyan gyors lesz a Firefox, mint a mostani Opera akkor le a kalappal a fejlesztok elott.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#13 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 21:27

@twollah: Remélem, azért nem Operásítják el, mert akkor lesz még egy világ legyorsabb, és legtöbbet crashelő böngészője.
"No such thing as normal people." /My Life Without Me/

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Sapphire Radeon HD6670 1 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows Vista Ultimate en_US x64

#14 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 21:28

(természetesen a fenti szigorúan a saját véleményemet tükrözi, stb :) )
"No such thing as normal people." /My Life Without Me/

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Sapphire Radeon HD6670 1 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows Vista Ultimate en_US x64

#15 Felhasználó inaktív   htrw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 23:19

@flashdesigner: "Nem értem, gyerekek, én a nem rövid és nem unalmas pályafutásom során böngészőt lefagyni még nem láttam, se flash, se más plugin miatt"

nyilván azért is része a firefoxnak egy bizonyos mozilla chrash reporter nevű tool, amivel volt alkalmam jól megismerkedni, rövid és unalmas pályafutásom alatt.

"Lehet hogy azért van, mert be tudom konfigárni az os-eket ? vagy inkább azért mert xpből zömmel kalóz verziók (és ezáltal a gyári trójai subsystemtől mentes) fordulnak meg a kezeim között?"

Kérlek, nyugtass meg, hogy ez a humornak egy olyan kifinomult verziója volt, amihez én túl buta vagyok, és ezt nem komolyan írtad.

#16 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 00:14

Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 13:05

Igaz pl. az Opera Windowsos verziói a 9.xx verziók tájékán még érdekesen viselkedtek

Opera környékén nem zavar az esetlegesen beépített trójai, hogy ha kell, ha nem, akkor is az Opera központi proxyján zavarja át a júzerek adatforgalmát? Ehhez a megoldáshoz biztonsági szempontból mit szólsz?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#17 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 07:19

Idézet: htrw - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 23:19

Kérlek, nyugtass meg, hogy ez a humornak egy olyan kifinomult verziója volt, amihez én túl buta vagyok, és ezt nem komolyan írtad.

Nem, ezt nem humornak szánta.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó