HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nem érdemes várni az új GeForce kártyákra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nem érdemes várni az új GeForce kártyákra Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:54

Bár a következő GeForce-generációt csak a hónap végén jelenti be az NVIDIA, és a tömeges szállítások várhatóan ennél is később indulnak meg, megjelentek az első mérések. Ahogyan azt már más források is előrejelezték, valóban úgy tűnik, a játékosoknak nem érdemes kivárniuk, a Fermi alulteljesít és drága lesz.
http://www.hwsw.hu/h...amd-radeon.html

#2 Felhasználó inaktív   Gaben_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:54

Most nagyot léphet előre az ATI, ha ki tudja használni a piacon lévő mostani pozícióját.......

#3 Felhasználó inaktív   magyarg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 05. 13:56

tökéletesen egyetértek
nem tudom elképzelni, hogy az NV ne tehette volna meg a Fermi fejlesztését párhuzamosan egy ATI típusú GPU fejlesztés mellett, kockázatot minimalizálva
vagy ennyire bátrak voltak vagy nem is sejtették hogy mennyi buktatóval jár a Fermi útja
Antec P182; Zalman ZM500-HP; ASUS M4A79T Deluxe; AMD Phenom II 965BE@3.7G;Scythe Ninja2; G.Skill DDR3 8GB@1866; ATI 5850; 1.5+1+1+0,5 TB HDD; Logitech MOMO; Thrustmaster T.Flight Hotas X; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Pioneer DV-420V-K;  Klipsch F-1

#4 Felhasználó inaktív   Bástya elvtárs 

• Komolytalan
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:12

P4, Netburst, 10 gigahertzig skálázható izébigyómicsoda, emlékszik valaki?

Olyan az Nvidia mint a közmondásbeli kisgyerek, aki akkorát akat fingani mint az apukája, csak aztán beszart :)

#5 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:25

Ha a piac a fermi féle rendszerek irányába lép el, akkor bár most hátrányban van az nvidia, de nagyon hamar elég szépen beelőzheti az AMD-t, hasonlót eljátszva, mint ami pár éve lezajlott 3xxx és 4xxx Radeonok tájékán. Amiknek az elődje bár nem volt rossz, de olyan technológiát használt, ami játékok esetén inkább hátrány volt, mint előny. De a fejlődés iránya az volt, így mire játékokat is olyanra írták, az AMD már kiforott hardvert tudott adni, az nvidia meg azóta is köhög. Nvidia akkor bukik el, ha a piac mégse ebbe a sokmagos irányba tart, de akkor nagyon.
Illetve azért ne felejtsük el, hogy a nagyon eltérő és újszerű felépítés miatt a driverek nagyon optimalizálatlanok lehetnek. Magyarul idővel csak szoftveres úton sokat gyorsulhat.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#6 Felhasználó inaktív   fpd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:25

Újabb minden hozzáértést nélkülöző cikk. Nevetséges.

#7 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:32

@fpd: mi a probléma?

#8 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 15:13

Van egy érzésem, hogy nem fogjuk megtudni.

#9 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 15:24

Idézet: special - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 15:13

Van egy érzésem, hogy nem fogjuk megtudni.

Miért letiltottátok?  :Đ

Viccet félretéve a cikkben leírtak zömével egyetértek, de szerintem még mindig sok homályos dolog övezi a kártyát ahhoz, hogy ennyire lehúzós címet fabrikáljatok hozzá :) Bár az igaz, hogy a kezdeti 5000db nem egy elárasztjuk a piacot stratégia része. Most olvastam egy Vr-Zone-os hírben, hogy az 5ezret majd követi egy 10ezres szállítmány aztán egyelőre nyista.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#10 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 15:30

@Rodrigez07: nem lesz lényegesen gyorsabb, melegszik, sokat fogyaszt, drágább lesz, és nem is lesz megvásárolható.

miért is érdemes várni?

#11 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 15:44

Azért egy folding benchmark-ot nagyon szívesen megnéznék vele...
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#12 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 15:55

Idézet: special - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 15:30

@Rodrigez07: nem lesz lényegesen gyorsabb, melegszik, sokat fogyaszt, drágább lesz, és nem is lesz megvásárolható. <br />
<br />
miért is érdemes várni?

A sebesség az egyik legfőbb homályzóna, biztos nem fog már sokat mozogni a megjelenésig, de ha jól olvastam még a végleges órajeleket sem tudják a partnerek. a sokat fogyaszt dologról annyit, hogy temettük a GT200-at is, hogy így forr a gép majd tőle, meg leolvad a villanyóra, aztán a legfejlettebb energia menedzsmentű kártyát dobták piacra mindenki megrökönyödésére és a fogyasztása sem volt olyan ultra vészes, főleg ha azt vesszük egy HD4870-es többet evett terhelve mint egy GTX260-as. Sokáig szajkózták azt is, hogy Fermi ohne tesszellátor, aztán ez is megdőlt. Nagyon kiváncsi leszek, mit hoznak a tesztek, persze én sem várok csodát. Ami a magméretet illeti és ebből fakadóan a gazadaság legyárthatóságot illeti nincs vita, nem lesz olcsó. De ha a kihozatalt feljebb tornásszák, még lehet keresnivalójuk. A GT200-as is hasonló magmérettel jött ki és mégsem mentek csődbe, vitték mint a cukrot. Persze most más a helyzet. Fél év késés, nagy elvárás aminek a felét sem tudják teljesíteni. No mind1, majd a végleges tesztek mindent elmondanak amiről most csak tippelgetünk. Az biztos, hogy ez a kör már az AMD-é, most valóban megcsípheti az NV-t és végre ráfeküdhetne a fejlesztők "molesztálására" is, ami az NV-nek a fő erőssége. Akkor talán nem kavics hanem szikla is repülhetne a játékfejlesztés állóvizébe. Az NV meg gondolom gőzerővel azon lesz, hogy alacsonyabb csíkszélességre áttegyek a Fermi gyártását és optimalizáljon a magon. Mert potenciál van benne dögivel...

Szóval én úgy látom, hogy a Fermi jelen állapotában rosszabb helyzetben van, mint anno a GT200 volt. +fogyasztás /ami szerintem valós használtaban nem fog nagyon elütni a többi top kártyáétól/, késés, alacsony kihozatal. egy újabb revízióig ki kell bekkelniük, nincs mese. most már tényleg csak az a kérdés, hogy ezt az Amd mennyire tudja kiaknázni a maga javára.

#13 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 16:09

Idézet: magyarg - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 14:56

tökéletesen egyetértek<br />
nem tudom elképzelni, hogy az NV ne tehette volna meg a Fermi fejlesztését párhuzamosan egy ATI típusú GPU fejlesztés mellett, kockázatot minimalizálva<br />
vagy ennyire bátrak voltak vagy nem is sejtették hogy mennyi buktatóval jár a Fermi útja

Ahogy a másik topikban írtam: ezt ők nem így gondolták ám.

Lehetett volna persze kétfelé fejleszteni, de azt nem akkor kellett volna elkezdeni, amikor ebbe belefogtak.

A személyes véleményem az, hogy alulbecsülték, mivel vagyunk képesek előjönni egy R600-as után, ahogy annak idején szinte pont ugyanígy alulbecsülték az ATI-t az R300 megjelenése előtt.

Szerkesztette: LiGhTSaBeR 2010. 03. 05. 16:10 -kor

#14 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 16:20

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 16:55

A sebesség az egyik legfőbb homályzóna, biztos nem fog már sokat mozogni a megjelenésig, de ha jól olvastam még a végleges órajeleket sem tudják a partnerek. a sokat fogyaszt dologról annyit, hogy temettük a GT200-at is, hogy így forr a gép majd tőle, meg leolvad a villanyóra, aztán a legfejlettebb energia menedzsmentű kártyát dobták piacra mindenki megrökönyödésére és a fogyasztása sem volt olyan ultra vészes, főleg ha azt vesszük egy HD4870-es többet evett terhelve mint egy GTX260-as. Sokáig szajkózták azt is, hogy Fermi ohne tesszellátor, aztán ez is megdőlt. Nagyon kiváncsi leszek, mit hoznak a tesztek, persze én sem várok csodát. Ami a magméretet illeti és ebből fakadóan a gazadaság legyárthatóságot illeti nincs vita, nem lesz olcsó. De ha a kihozatalt feljebb tornásszák, még lehet keresnivalójuk. A GT200-as is hasonló magmérettel jött ki és mégsem mentek csődbe, vitték mint a cukrot. Persze most más a helyzet. Fél év késés, nagy elvárás aminek a felét sem tudják teljesíteni. No mind1, majd a végleges tesztek mindent elmondanak amiről most csak tippelgetünk. Az biztos, hogy ez a kör már az AMD-é, most valóban megcsípheti az NV-t és végre ráfeküdhetne a fejlesztők "molesztálására" is, ami az NV-nek a fő erőssége. Akkor talán nem kavics hanem szikla is repülhetne a játékfejlesztés állóvizébe. Az NV meg gondolom gőzerővel azon lesz, hogy alacsonyabb csíkszélességre áttegyek a Fermi gyártását és optimalizáljon a magon. Mert potenciál van benne dögivel...

Szóval én úgy látom, hogy a Fermi jelen állapotában rosszabb helyzetben van, mint anno a GT200 volt. +fogyasztás /ami szerintem valós használtaban nem fog nagyon elütni a többi top kártyáétól/, késés, alacsony kihozatal. egy újabb revízióig ki kell bekkelniük, nincs mese. most már tényleg csak az a kérdés, hogy ezt az Amd mennyire tudja kiaknázni a maga javára.

Én a potenciált elsősorban nem a tradíciós 3D alkalmazások felé látom nekik, hanem HPC területen. Nagyon gyenge a raszterizációs képességük, legalább is az 5k szériához képest. Ahogy azt a kedves cikkíró okosan írta: ez nem ide készült, de felruházták némi 3D-s képességgel. Papíron szép, de egyszerűen nem sikerült. Next please.

#15 Guest_frigyessy_húgó_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 05. 16:57

A FERMI egy zseniális ötlet, amely minden bizonnyal sikeres lesz: Ez a kártya elsősorban nem a valósidejű megjelenítést támogatja. A cikk kb. annyi infót ad, hogy egy úthenger lassabb, mint egy furgon. Igaz. Mind a kettővel lehet egy zsák krumplit vinni, és aki nem akar utat építeni, nem is érdemes beruházni a munkagépbe. Valaki nem venné a fáradtságot, hogy egyszer elolvassa a cég ismertetőjét? Én megtettem: egy darab DirectX vagy OpenGL alkalmazás nem volt ott. CUDA? Egy darab tesszelátorról nem esik benne szó. Nincsenek benne háromszögek, meg shader se. Hasonlítsa össze valaki a duplapontosságú műveleti sebességet - megdöbbenve fogja látni, hogy az ATI-nak nemigen van ilyen. Inkább úgy tűnik, a piacot felosztották HPC--NVIDIA, DirectX--ATI.

#16 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 17:09

Idézet: frigyessy_húgó - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 16:57

A FERMI egy zseniális ötlet, amely minden bizonnyal sikeres lesz: Ez a kártya elsősorban nem a valósidejű megjelenítést támogatja. A cikk kb. annyi infót ad, hogy egy úthenger lassabb, mint egy furgon. Igaz. Mind a kettővel lehet egy zsák krumplit vinni, és aki nem akar utat építeni, nem is érdemes beruházni a munkagépbe. Valaki nem venné a fáradtságot, hogy egyszer elolvassa a cég ismertetőjét? Én megtettem: egy darab DirectX vagy OpenGL alkalmazás nem volt ott. CUDA? Egy darab tesszelátorról nem esik benne szó. Nincsenek benne háromszögek, meg shader se. Hasonlítsa össze valaki a duplapontosságú műveleti sebességet - megdöbbenve fogja látni, hogy az ATI-nak nemigen van ilyen. Inkább úgy tűnik, a piacot felosztották HPC--NVIDIA, DirectX--ATI.

Szerintem ez nem egészen így van. Ha a piacot valóban felosztották volna, akkor az NV nem próbálta volna 3D-s képességekkel megtömni a Fermit. Aminek végeredménye egy több mint 3 milliárd tranzisztort számláló chipszörny lett, ami sajna majdhogynem gyárthatatlan, legalábbis gazdaságosan. Az meg, hogy nem találtál semmit a NV oldalán DX-ről meg egyébről nagyon érdekes :) Gondolom azért demózzák bőszen a kártyájukat a Heaven benchmarkal és mutogatja a pocakos optika a kis kövér ujjaival, hogy ekkora a különbség a 2 grafikon között :D Fogalmazzunk úgy ,hogy az NV szeretne kitörni a gamer világból amire minden lehetősége adott ,csak lehet ezt nem egy lépésben egy kártyával kellett volna megtennie. Így meglehet maga alatt vágja a fát.

#17 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 17:37

Idézet: frigyessy_húgó - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 17:57

na végre egy NV fanboi :)

Abszolút nem értem a hasonlatod relevanciáját a jelenlegi kérdéskörben. A DP FP számításokról pedig annyit, hogy maga az NV 8-szoros sebességet mond a Fermire a GT200-hoz képest. Ez kb 624GFLOPS-t jelentene. Persze csak ha valóban így van. De mivel sem az órajelek sem pedig a shader count nem végleges, ez még ennél kevesebb is lehet (több azért nem hiszem). Az 5870 544GFLOPS-ra képes DP-ben, ez tény, nem találgatás, az 5970 pedig...na...do the math. Ergo fogalmam sincs honnan vetted azt a sületlenséget, hogy az ATI-nak ne lenne 'ilyenje', ráadásul még magasabb is a teoretikus max.

#18 Guest_vjanika77_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 05. 20:57

Minden tiszteletem a cikk írójáé, de én nem értek egyet vele.
Mi az hogy Brutálisan közepes, meg nem szól mellette semmi? A heise online oldalain, ha jól láttam, a gyengébbik 470-es GTX-et mérték le és ezt hasonlították a legerősebb egychipes 5870-es Radeonhoz. Igaz, hogy nincs nagy külömbség a GTX470-es és a GTX480-as közöztt, de ez elég lehet ahhoz, hogy az már egy szinten legyen az 5870-es Radeonnal. Miért lenne baj, hogy nem gyorsabb nála 10-20-50-100%-al? Az, hogy nincs különbség a kártyák sebessége között, az még nem feltétlen azt jelzi, hogy az nVidia roontott el valamit, hanem azt is jelentheti, hogy az AMD csinált valamit jól. Az árazás persze még sokat ronthat-javíthat a helyzeten, és kérdés az is, hogy az új architekrúrában lévő, más területeken hasznosítható "extra" tudás mennyire lessz majd kiaknázható, de erre már csak az idő múltával fogunk választ kapni. Valamint a driverek állapota is javúlhat, ezáltal gyorsúlhatnak a kártyák is.
Tehát én nem temetném még annyira az nVidiát, ha nem baj :-)

#19 Felhasználó inaktív   qweqweqwe 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 05. 21:51

"A Fermi szilícium mérete az elfogadott becslések szerint 600 négyzetmilliméter körüli, szemben az AMD Cypress 330 négyzetmilliméteres területével. Ez azt jelenti, hogy egy megmunkált szilíciumszeletből nagyjából kétszer annyi Cypresst lehet kinyerni, mint Fermit."

Négyzetmilliméterekről van szó, tehát nem 4db Cypresst jönne ki 1db Fermiből? Az más kérdés, hogy a fermi valószínűleg kisebb lesz, "csak" :D 500+ nmm.

#20 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 22:28

@vjanika77:

Hali.

Nem temetjük az Nv-t, csak ha a jelenlegi ismereteinket a kártyáról összevetjük az ellenféllel ugyancsak rosszul áll a szénája. Nem az a baj, hogy gyorsabb, lassabb nem lényeges százalékkülömbséggel, hanem az, hogy mindezt mennyiből tudja előállítani és eladni ugye. Termelői szemszögből egy árversenyből nem fog jól kijönni. Nem TUD jól kijönni, mert az ő termékének előállítási költsége 2X annyiba kerül jó esetben. Így ahogy fentebb már írták, 2 lehetősége van. Veszteséggel adni, csak hogy a mindennél többet érő piaci részesedésén minnel kisebb csorba essen, vagy kivárni és ki tudja milyen súlyos károkat okozva ezzel. Ezt fogják mérlegelni az Nv-nél és nemsokára ki is derül. Valószínüleg az első variáció lesz a nyertes. Mindeközben mint a gép dolgoznak egy új, versenyképesebb kártyán.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó