Re: Microsoft: mondd, te kit választanál?
Elküldve: 2010. 03. 05. 13:54
http://www.hwsw.hu/h...-bizottsag.html
Elküldve: 2010. 03. 05. 13:54
#3 Guest_flashdesigner_*
Elküldve: 2010. 03. 05. 14:04
Az Opera-Firefox-Chrome trió közül bármelyiket, vagy akár mind a hármat ajánlom bárkinek, akár Linuxon akár Windowson.
Az Opera (ugyan nem a fastest) a beépített levelezőkliense miatt, a Speed-Dial funkció , a Save/Restore Session , az identitás váltása , a pluginek natív letiltásának lehetősége a teljes testreszabhatóság , az extranagy böngészőmező , a "Save to download folder" menü..és sok egyéb apró, de együtt mégiscsak nagy okosság...
A Safari is és az Opera is brutálnagy betűkkel hirdeti, hogy a "Fastest browser on Earth" mégis a Firefox az amelyik nálam , kivétel nélkül sokéves tapasztalat és rengeteg-féle fajta platform, komplett gépkonfig és tényleges , valós, TESZT után is a GYAKORLATBAN a leggyorsabb, a flash-ek kezelése, és úgy cuzámen...
A Chrome pedig a beépített task manager-ével , a leggyorsabb panelkezelésével, és az integrált online bookmarks syncronization funkióival , valamint az extensionsben pl. a flashblock-kal, szintén nagyon jó, bár a flasheket pl. szintén gyengébben kezeli a Firefox-nál.
Legalább 2 böngészőt mindenképpen érdemes feltelepíteni, még a legáltalánosabb felhasználói szintű mindennapos használathoz is, és az Internet Explorert pedig érdemes nagyon nagy ívben kikerülni, az a minimum hogy soha ne indítsuk el, de ha lehet tiltassuk le a rendszergazdával még a futásának a lehetőségét is.
Elküldve: 2010. 03. 05. 14:07
Elküldve: 2010. 03. 05. 14:20
A fenéket. Mikor elkezdődött az egész balhé, MS találta ki, hogy rendben, akkor kiveszi az IE-t. De ez az EU-nak nem tetszett, mert hogy így továbbra sem értesülnek a felhasználók a többi lehetőségről. És erre jött ez a választós dolog.
Elküldve: 2010. 03. 05. 16:08
Szerintem nem érdemes letiltani az IE-t, mert úgyis akkor fog kelleni, amikor elérhetetlen. Még mindig vannak olyan weboldalak, amik csak IE-t támogatnak teljesen.
Elküldve: 2010. 03. 05. 17:46
Idézet: flashdesigner - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 14:04
Nekem 2 nagy cégem van, ahol a fő alkalmazásuk csak azzal működik. De előfordul, hogy ilyen hozzád hasonló hűbelebalázs nekiugrik, letiltja, aztán persze jómunkaás szarik rá és nem elérhető, én megyek kármenteni, oszt nekem dünnyögnek a cégnél, hogy ezt a hogy lehet, meg ez most mennyibe is került.
Amíg van alkalmazás, vagy van olyan activex alkalmazásom, ami Explorerrel jobban működik, addig ez van. Második körben lassan minden hsz-em alá odaírom, hogy orvosra lemnne szükséged, meg teljesen jó, hogy a júzereim itt a fórumon olvassák a faszságot, miközben sok magán- és céges júzernél semmi konkrétabb baj nincs az Explorerrel.
Elküldve: 2010. 03. 05. 18:18
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 17:46
mshta.exe-vel nem működnek azok az appok? mert az is ie engine, tud activex-et meg mindent. direkt erre van. csak kérdem.
Szerkesztette: des 2010. 03. 05. 18:18 -kor
ARE YOU EMBARRASED EASILY? - Course of Dr. Karl Gruber
Elküldve: 2010. 03. 05. 18:53
Elküldve: 2010. 03. 05. 19:40
Idézet: ion - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 16:08
<br />
Szerintem nem érdemes letiltani az IE-t, mert úgyis akkor fog kelleni, amikor elérhetetlen. Még mindig vannak olyan weboldalak, amik csak IE-t támogatnak teljesen.
Évek óta linuxot használok, egyszer sem volt szükségem sehol IE-re.
vagy megy rajt az edenhotel video? ja nem akkor???... "
A Borsodi Bivaly hivatalos támogatója
Elküldve: 2010. 03. 05. 21:24
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Sapphire Radeon HD6670 1 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows Vista Ultimate en_US x64
Elküldve: 2010. 03. 05. 21:54
Idézet: FleetCommand - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 21:24
Elég vicces az az egyetemi tananyag akkor.
vagy megy rajt az edenhotel video? ja nem akkor???... "
A Borsodi Bivaly hivatalos támogatója
Elküldve: 2010. 03. 05. 22:13
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 21:54
De miért a tananyag, nem inkább a CMS?
Elküldve: 2010. 03. 05. 23:05
Elküldve: 2010. 03. 06. 02:08
Nálam az IE elméletileg le van szedve (ahogy a W 7 teszi) és tegnep mégis felajánlotta a választó letöltését az UDATE. Pedig azt mondták, csak ott jön ahol az IE az alapértelmezett beállítás. Nekem az Opera már a 7-es verzió óta.
Elküldve: 2010. 03. 06. 04:52
Igazán hálásak vagyunk, hogy megmondtad nekünk, hülyegyerekeknek a tuttit. Köszönjük Emese.
Csak pár dolog, csak egy picit nagyobb rálátással, mint a tied:
- Megfelelően konfigurált proxy mellett egy eredeti kiadású, SP nélküli, frissítetlen XP, IE6-tal is teljesen biztonságos.
- Ha a neved nem csak egy orbitális kamu lenne, és valóban flash komolyabb tervezésével foglalkoznál, akkor mint valamirevaló webfejlesztő az alábbiakat is tudnád:
(1) Ma a webet sokan nem PC-ről, hanem akár mobileszközökről is használják, a tartalomszolgáltatóknak pedig erre a közönségre is szüksége van.
(2) A flash-t (még) sok mobileszköz nem támogatja, tehát illik csinálni normális oldalhoz flash nélküli, és mobilképernyőre optimalizált változatot is. (Lásd, a hwsw is megcsinálta.)
(3) Ehhez elengedhetetlen a html ismerete is.
Márpedig ha html-t is készítesz, azt illendő - szabványtalanság ide vagy oda - ellenőrizni IE alatt is.
Tehát egy web tartalomfejlesztő nem nélkülözheti az IE-t.
Virtualizált környezetben fut nálam is a 6-7-8, pedig fényévekre vagyok a web tartalomfejlesztő kifejezéstől... van pár statikus weboldalam, amik összesen ráférnek pár floppy-ra... de még ezekről is gondoskodom, hogy mindenhol egyformán jelenjen meg.
[flame ON] Lúzer. [flame OFF]
(Bocs, de kiütést kapok a megmondóemberektől.)
Elküldve: 2010. 03. 06. 05:08
Idézet: Petesejt - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 4:52
Én nem vagyok fényévekre a webes fejlesztéstől, de feladtam az IE6 támogatását. Aki azzal nyitná meg az oldalt, az kap egy szöveget, hogy frissítsen. Nem éri meg a plusz időt és energiát arra is finomhangolni. Természetesen ezt közlöm a kliensekkel, tudnak róla.
Elküldve: 2010. 03. 06. 07:44
Idézet: Petesejt - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 4:52
<br />
(Bocs, de kiütést kapok a megmondóemberektől.)
haggyadmá', a középkorban is azért tartották a csörgősipkást, h legyen kin röhögni... :Đ
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2010. 03. 06. 08:34
Idézet: ion - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 16:08
Azokat az oldalakat rendes netező lesz@rja. Minden fontos oldal támogatja már a szabványokat. Valóban vannak még IE only oldalak, de régi készítésűek, elhanyagoltak, így a tartalmuk is elavult.
Aki meg egyetemi tananyagokat terjeszt ilyen oldalon, az egy balf@sz lúzer állat. Már ált. sulis kispistik is tudnak olyan lapokat csinálni, amelyek még ha nem is jelennek meg midenhol egyformán, de legalább minden böngészőből használhatók funkcionálisan. Esetleg FleetCommand, próbáld meg, hogy Operával/FF-al nézed meg az oldalt, de a böngésző azonosítsa magát IE-nek.
Az a pár cég, aki IE only ActiveX-es fost csináltatott annak idején, szépen szopjon vele
Elküldve: 2010. 03. 06. 09:28

Súgó