HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Elmosódnak a határok a PC-k és mobilok között - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Elmosódnak a határok a PC-k és mobilok között Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 06. 01:16

A notebookok és a netbookok népszerűsége miatt idén jelentősen növekedni fognak a PC-eladások, véli a Gartner. Az elemzőcég úgy látja, rövid távon komoly teret nyerhetnek az új formátumú készülékek mint az Apple iPad, és elmoshatják a határokat a PC-k és a mobiltelefonok között. A gyártók számára ez lehetőség és veszély egyben.
http://www.hwsw.hu/h...ook-tablet.html

#2 Felhasználó inaktív   Seregély 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 06. 01:16

"A webes alkalmazások térnyerésével számos felhasználónak nincs többé szüksége hagyományos PC-re gyors x86-os processzorral és helyben futó teljes értékű operációs rendszerrel."

Ez lett az elemzők új mantrája. Annyira sokat ismételgetik, attól félek végül igazzá is válik. Nekem nem igazán tetszene az ilyen jövő :-(

#3 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 04:20

Az a helyzet, hogy ismerősi körömben senkinek sincs asztali PC-je. Mindenkinek notija van. Tavaly kellett volna egy asztali PC amire rá tudtam volna kötni egy régi hdd-t, de nem találtam.  :eek: Mondjuk nekem sincs... és el tudom képzelni, hogy az átlag felhasználó jópár év múlva már csak egy iPad szerű konzolt fog használni, mert böngészni, levelezni, chatleni meg a képeket nézegetni az is elég. Mivel ezeket potom összegért lehet megvenni, kétévente fogják majd cserélni az éppen aktuális modellre. (nem a magyar piacra gondolok most)
Egyik kliensem statisztikáját nézve, 2009 első két hónapjában nem volt még mérhető a mobil eszközök száma, 2010 első két hónapjában már 1,8%-ot tettik ki.

#4 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:14

@BoGyesz: lehet venni átalakítót pár ezresért, tud PATA/SATA interfészt, USB2-vé alakítja... Nem kell fölöslegesen a keretet is megvenni, direkt erre a célra van.

#5 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:31

ja, csakhogy az atalakit, tehat nem a nativ ATA interface, magyaran hibajavitasra alkalmatlan. es arra kellett volna.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#6 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 22:48

Idézet: kChris - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:14

@BoGyesz: lehet venni átalakítót pár ezresért, tud PATA/SATA interfészt, USB2-vé alakítja... Nem kell fölöslegesen a keretet is megvenni, direkt erre a célra van.

Igen, azt nem írtam, hogy miért kellett volna, bogdan jól írta. De nem is erről szól a topic. Lényeg, hogy a környezetemben már mindenki váltott asztali gépről notira és elképzelhetőnek tartam, hogy a jövőben ilyen mobil konzolokra váltsanak sokan.

#7 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 00:21

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 22:48

Lényeg, hogy a környezetemben már mindenki váltott asztali gépről notira

Sok 1.0 júzernek én is ezt ajánlom, kap egy jól összerakott vasat, OS-el, megfelelő szemkímélő kijelzővel, 3 év rendes garival. Ezt azért elég sok helyen párba bírtam állítani az egyéb vasakkal, mikor most év vége felé alig 100k felett jó notikat tudtam lőni, közben 60k egy alap gép, +OS, +nekem szopó, +monitor, meg satöbbi.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#8 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 01:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 0:21

Sok 1.0 júzernek én is ezt ajánlom, kap egy jól összerakott vasat, OS-el, megfelelő szemkímélő kijelzővel, 3 év rendes garival. Ezt azért elég sok helyen párba bírtam állítani az egyéb vasakkal, mikor most év vége felé alig 100k felett jó notikat tudtam lőni, közben 60k egy alap gép, +OS, +nekem szopó, +monitor, meg satöbbi.

Ami még jó, hogy a notikhoz megkapják a Windows jogtiszta verzióját is előre telepítve mindennel, meg egy fél éves antivírus előfizetést ami pont azért jó, mert mire oda kerülök a gép elé addig nem nyalnak be egy rakás malware-t. A sok gyári bloatware persze lassítja a gépet, de legalább nem megy tönkre és inkább várjanak egy kicsit bootoláskor mintsem valami botnet klubhoz csatlakoznak. :Đ

#9 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 08:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:31

ja, csakhogy az atalakit, tehat nem a nativ ATA interface, magyaran hibajavitasra alkalmatlan. es arra kellett volna.

Hogy mi? A fenét nem. SMART átmegy rajta rendesen, és minden más is, ami nem közvetlen lemezhozzáférés.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#10 Felhasználó aktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 12:26

Idézet: didyman - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 8:09

Hogy mi? A fenét nem. SMART átmegy rajta rendesen, és minden más is, ami nem közvetlen lemezhozzáférés.

Ahogy emlékszem régebben voltak gondok, de mára szerintem valóban kevés olyan bridge/oprendszer van amivel ne menne.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#11 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 13:21

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 12:26

Ahogy emlékszem régebben voltak gondok, de mára szerintem valóban kevés olyan bridge/oprendszer van amivel ne menne.

Igaz, nekem is van még olyan eszközöm, de a ma boltban kapható multieszközöknek nem gond.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó