HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Ne vedd meg a Google Nexus One-t! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Ne vedd meg a Google Nexus One-t!

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 09:52

Csodaként várta mindenki, majd sokan kijózanodtak. A Google Nexus One egy erős hardverű HTC okostelefon Android 2.1 operációs rendszerrel és rászitázott Google logóval. A felület ismerős, a dizájn teljesen semleges, a hardver képességeit pedig már láttuk a Touch HD2-ben.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 09:52

"A telefonkönyvben túl sok név esetén például rémálom a keresés, mivel nem lehet beírni a nevet, mindenképp pörgetni kell."

Most ez lehet, hogy buta kérdés, de az alsó "Search" touchgomb nem működik? Vagy esetleg Menü gomb és Search?
"No such thing as normal people." /My Life Without Me/

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Sapphire Radeon HD6670 1 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows Vista Ultimate en_US x64

#3 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 09:53

dupe

Szerkesztette: FleetCommand 2010. 03. 12. 09:55 -kor

"No such thing as normal people." /My Life Without Me/

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Sapphire Radeon HD6670 1 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows Vista Ultimate en_US x64

#4 Felhasználó aktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 10:36

Vicces, hogy mindenki milyen nagy hangon temeti a WinMO-t. Aztán kiderül, hogy a sok új csodacucc mégsem olyan fasza, mint ahogy beharangozták. Ez pl. hogy a telefonkönyvben végig kell görgetni... LOL. Tényleg ennyire lehetetlen feladat megvalósítani, a WinMO-s Smartdialt? Mert se Symbianon, se iPhonen nincs és akkor ezek szerint itt se.

Részemről tegnap rendeltem egy Touch2-t a Samsung i600 után, nem hiszem, hogy rosszul döntöttem, pedig bennem volt a sok hype miatt, hogy talán érdemes lenne váltani Androidra...
Ha egy autó 200-al megy, és van benne egy légy, és a hátsó ülésről az elsőre akar repülni, akkor miért nem 210-el kell repülnie? Miért elég neki csak a szokásos sebességen repülni? Hiszen ha felrepül, akkor az autó belsejében már repülni fog és független lesz a talajtól.
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose

#5 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 11:07

nekem 100M adatcsomagom van, ami arra elég, hogy emailt, telefonszámokat és naptárt szinkronizáljak, chateljek, és elég sokat böngészek, de eddig 70 mega volt a legtöbb, amit elhasználtam. Viszont levettem EDGE-re, mert operával nem tűnik sokkal lassabbnak, viszont az akksinak nagyon sokat számít. A Dolphint én nem ajánlom, mert egyrészt nem is tömörít, másrészt kényelmetlennek tartom, az opera mini 5 viszont elég fasza.

#6 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 11:38

Érdemes megnézni az Acer Liquid telefont is, ugyanaz a processzor csökkentett órajelen, de fele annyiba kerül a gép. Mivel itt pár kattintással telepíthető minden, pl feladatkezelő, ezért jól tették, hogy csak az alapvető programokat tették a ROM-ba, így nincs ott az eredeti fölöslegesen amikor egy 100x jobb feladatkezelőt töltünk le. Egyszerűen hihetetlenek ezek az androidos telefonok, olyan programok vannak rá, hogy hihetetlen, korábban ezeket elképzelhetetlennek tartottam. Pl. éjszaka ráirányítom egy csillagra és megmondja a nevét, rákeresek valamire a google-ban és kérem ábrázolja az eredmények helyeit a kamera képén, beszélek rá angolul és fordítja különféle nyelvekre hangosan, bármilyen vonalkódot kiolvas és rákeres, vízszintmérő, fémkereső, gyosulás mérő grafikon, mágneses tér mérő grafikon, gitár, ahol balra lenyomom a kívánt akkordot jobbra pedig a húrokat pengetem és sorolhatnám. Amit egy számítógép tud azt elég jól tudja kicsiben, viszont egy csomó mindenben sokkal többre képes.
Érdemes az androidhoz auto task killert és órajel állítót letölteni, ha nem használjuk a bluetooth és wifi rádiókat kikapcsolni, valamint a legújabb firmware-re frissíteni, így sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt, egy éjszaka 5%-ot vesz el az akku töltöttségből így.

#7 Felhasználó inaktív   zsoltika007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 11:59

@EV6: Sok divatmajom fikázza a winmobile-t. Kb mint a windowst. Nekem is dia 2 van és teljes mértékben elégedett vagyok vele. Persze néha van alapja a leszólásnak de csak felnagyítják. Igen láttam már androidot meg iphone-t is mégsem érzem hogy hú de szarul jártam ezzel.

#8 Felhasználó inaktív   mumk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 12:11

Én egy Pulse-t vettem magamnak tartalék telefonnak egy N97-s mellé és 2 nap múlva ment a nokia a levesbe, pedig ez egy full alap android a nexushoz képest. A cikkből pont az jön le nagatívumként ami szerintem az android legnagyobb erénye, hogy mennyire személyre szabható és az alap ROM nem eröltet rá semmi feleslegeset a felhasználóra. Már csak ezért sem kellene a Desire a Sense miatt. Akinek kell a csilivili felület az felteheti a telefonjára. Amennyivel meg többe fog kerülni a desire annyival nem szebb a nexustól.

#9 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 12:57

Azért érdekes a cikk címe "Ne vedd meg a nexust " Lefogadom ájfónja van a cikkírónak,vagy épp az apple szponzorálta a cikket ...Gondolom nem véletlen,hogy az android (linux) rendszert lehúzzák.

#10 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 13:45

Az egyik legfontosabb. Nagyon macerás a névjegyzék importálása a korábbi telefonról, az SMS-ek áthozatalát meg egyenesen el is lehet felejteni. Jövő héten jün ki a HTC Legend is, ott se változott ez a korábbiakhoz képest.
"Légy szerény mint én..."

#11 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:00

@Pepitox: tévedés, Dani Sony Ericsson Xperia X1-et használ és androidos telefont készül venni, de nem ezt.

#12 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Scuderia Ferrari
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 03. 12. 13:45

Az egyik legfontosabb. Nagyon macerás a névjegyzék importálása a korábbi telefonról, az SMS-ek áthozatalát meg egyenesen el is lehet felejteni.

macerás? winmomat is googlere szinkronizálom folyamatosan, szerintem ha androidom lenne az gond nélkül visszaszinkronizálná :)
(névjegyeket)

sms-t passzolom, sose mentegettem az smseimet.

én winmo párti vagyok, teljesen elégedett vagyok vele(jelenleg HD2), de szívesen kipróbálnék pár napra vmi androidos cuccot is.
Desktop: Intel Core i7 2600k @ 4.8 Ghz+Noctua NH-D14**Asus P8Z68-V Gen3**Corsair Vengeance LP White 8Gb**ESI Maya44**Dell 2405FPW**EVGA Geforce 560 GTX**Intel X25-M 80 Gb**WD VelociRaptor 300Gb**NEC 7173-S DVDRW**Chieftec 750W**CoolerMaster RC-690
NAS: Intel Celeron E3300**Gigabyte G41M-ES2L**1 Gb DDR2**Western Digital Caviar Green 320 GB**3ware Escalade 9500S-12**RAID5 - 4x Western Digital Caviar Green 2 TB**FSP 400W**CoolerMaster RC-335

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az Ő szintjükre, és legyőznek a rutinukkal.

#13 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:09

@Pepitox: Annyira lol, ha valaki azt írja hogy Jó az új XY telefon akkor az fizetett, ha kritizál akkor meg ZX fizetett... komolyan nem tud itt megfelelni egyetlen szerencsétlen cikkíró sem ennek a demagógiának.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#14 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:13

@nhw: betelt a privid, úgyhoyg itt írom, hogy köszi, küldjük a pénzt. ugye nem baj, ha nokia dobozba rakjuk?

#15 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:18

@zoli62: érdekes, nekem egy androidos telefonon sem volt gondom névjegyzék szinkronizálással (Outlookból), SMS-eket sose mentettem

#16 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:41

Nekem S40esem volt, nagyon szerettem, WinMO után visszasírtam azt a stabilitást és megbízhatóságot amit nyújtott. Most Androidom van, nagyon szeretem, nem teljesen belakott még, de a lehetőségek és testreszabhatóság tárháza határtalan. Symbian-t még nem próbáltam, de kíváncsi lennék rá és a WebOS-re is.

#17 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:52

@Bizó Dániel: :D jöhet a doboz ahogy szoktuk...
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#18 Felhasználó inaktív   selli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 15:43

meg hogy nem lehet keresni a contact-okba? search icon-t nem talalta meg a cikkiro? ekkor hulyeseget, ezt google irta, meg hogy ne lehetne kereseni. LOL

nekem special tetszik a design, elegan es kecses, nem tul hivalkodo, persza ha villogni akar az ember akkor ez lehet rossz, de arra otvannak a cool progik: kedvenc:

CNET Scan & shop. Bemegyek boltba, de jo route-er. muti. puff barkode leszennel. hmm a szomszedba olcsobb. csokolom.

A masik kedvenc: London live tube widget:megmondja persze pontosan mikor jonn a kovetkezo metro(London)

a rakas google progirol nem is beszelve, maps, googles, google earth, skymap.

a legjobb ebbe a teloba hogy teljesen testreszabhato. az iphone ehez kepest elbujhat.

#19 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: selli - Dátum: 2010. 03. 12. 15:43

CNET Scan & shop. Bemegyek boltba, de jo route-er. muti. puff barkode leszennel. hmm a szomszedba olcsobb. csokolom.

Ez valóban működik?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#20 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 15:55

@Bodnár Ádám: Mit tegyek, ha Openoffice-t használok ?:)
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó