HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Darabokban értékesebb a Novell - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Darabokban értékesebb a Novell Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 14. 12:05

Amennyiben az Elliott Associates sikeresen végrehajtja a Novell felvásárlását, valószínűleg darabonként kiárusítja a céget, írja bennfentes forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Az egykor a hálózati piacot uraló szoftvervállalat jövője bizonytalanná vált.
http://www.hwsw.hu/h...suse-linux.html

#2 Felhasználó inaktív   Lazio 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 14. 12:05

Eleg szomoru hir, annak a fenyeben hogy ez volt az egyik letezo legjobb x86 alapu halozatos oprendszer a piacon. Aki egyszer is erintett Novell Netware rendszert az tudja hogy mirol beszelek.

Stabil es gyors rendszer volt nagyon minimalis buggal. Soha nem lattam Novell szervert lefagyva, pedig evekig hasznaltam/uzemeltettem. Nem lennek meglepodve, ha a 2004-es vita alapja az Ms-el az NDS ==>> AD hasonlosaga lenne. Aki ismeri az NDS-t az nyilvan latja/latta a hasonlosagot az AD-ben.

Az IT igen gyorsan valtozik. Erdekes hogy 15-20 eve meg piacvezeto volt a Novell, ma mar a feldarabolasara keszulnek. Kar erte. :(

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 12:29

@Lazio: Sajnos azok a cégek akik nem tudják felvenni ezt a gyorsan változó ritmust, erre a sorsa jutnak, lásd pl. Sun Microsystems. Mindkét cégnek ugyanaz a baja, nem tudtak kitörni a legacy businessből, a Sunnak ez ugye a UNIXSPARC szervereket jelenti, a Novellnek meg a NetWare-t.

#4 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 14. 15:59

Mennyi maradt meg a NetWare-bol? Valaki hasznal meg ilyet Magyarorszagon? Reg nem lattam mar uj installaciot...
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#5 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 16:00

Mennyi maradt meg a NetWare-bol? Valaki hasznal meg ilyet Magyarorszagon? Reg nem lattam mar uj installaciot...
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 16:21

@Leni: vannak még NetWare-felhasználók de nem sokan, a BellResearch legfrissebb ICT-piaci jelentése (2009 közepén) szerint a szerverpiaci részesedése valahol 2-3 százalék között lehet a teljes installált bázison

új installációt meg nem fogsz már látni mert a termék értékesítése (tudtommal) megszűnt, március 7-én pedig a mainstream támogatás is, vagyis a meglevő telepítések is csak külön szerződés mellett támogatottak további 2 évig

#7 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 17:57

Akkor tovabb kerdezek. Hasznal valaki Novell Open Enterpise Servert?:)
eDirectory, GroupWise...
Valojaban erre gondoltam. Van-e valakinek ilyen kornyezettel tapasztalata, elvileg "tudja" a regi NetWare szolgaltasaokat...

#8 Felhasználó inaktív   mauzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 17:59

A novell pár éve függetlenítette a Netware hálózati szolgáltatásait magától a Netware kerneltől. Ez azt jelenti, hogy az Open Enterprise Server nevű terméket telepítve, Suse Linux Enterprise Server platformon tudod futtatni az NCP, eDirectory, NSS, (stb.) szolgáltatásokat, tehát kliens oldalról nézve kb. ugyanazt megkapod, mintha a szerver Netware volna. Új installációt ennek megfelelően főleg OES-t kéne látnod. Kérdés az, hogy a Novell miért nem tud érvényesülni (megfelelően) az egyébként remek termékeivel a konkurrenciával szemben.

#9 Felhasználó inaktív   mauzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 18:01

@Leni: a napokban migrálok épp egy Netware 5.1-et Netware 6.5-re, hogy aztán tovább léphessek, és fokozatosan átpakolhassam a szolgáltatásokat OES/Linux-ra. Ha én számítok, akkor már húzhatsz is egy strigulát :)

#10 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 14. 21:44

@mauzi: Igen, pont erre voltam kivancsi:) Akkor tenyleg az a kerdes, miert nem promotalja ezt a Novell jobban. Szoroanyagok, ingyenes tanfolyamok stb...:)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó