Re: Fokozódik a feszültség a Google körül Kínában
Elküldve: 2010. 03. 16. 04:27
http://www.hwsw.hu/h...a-internet.html
Elküldve: 2010. 03. 16. 04:27
Egyebkent nem hiszem, hogy konkretan konfrontalodna a google kinaval, epeszu ember nem konfrontalodik a legerosebb gazdasu orszaggal
Jomagam tutira nem tennem, de ugyes nemzetkozi jogaszokkal franko komprumisszumot hoznek ossze.
Elküldve: 2010. 03. 16. 07:26
Egyébként nem csak a kínai, de az ázsiai emberek is iszonyat álszentek. A japánok pl. egyes cenzúrázott videókon kitakarnak ezt-azt, ettől remélik, hogy akkor majd nem lesz erkölcsileg sértő, mikor a tartalom 99%-a továbbra is látszik
Elküldve: 2010. 03. 16. 08:31
A japán cenzúrázott videók meg nem álszentek, hanem pusztán egy gazdasági modell részei: ha alapdíjat fizetsz, a cenzúrázottat kapod (amit egyébként többé-kevésbé legálisan is terjeszthetsz, lásd bárhol kapható mangák, hentai csatornák, szoft tévék, stb.). Ha kifizeted a vaskos full összeget, megkapod cenzúrázatlanul, de ugyanúgy érvényes rád mindenféle szigorú törvény, mint pl. nálunk. Nem tudom, mit beszélsz álszentségről, próbálj pl. itthon (vagy akár Európában; az USA-t nem említem, mert ott fel sem merülhet) legálisan, cenzúrázott (ami a kritikus részeknél csak egy picinyke fedőcsíkot jelent) hentai mangát bevezetni a piacra...
Elküldve: 2010. 03. 16. 09:25
A japán cenzúráról ezt nem tudtam. Kösz az infót.
Elküldve: 2010. 03. 16. 10:27
Kinara semilyen szempontbol nem vet jo fenyt ez, barhonnan is nezzuk.
Az hogy mennyire a vilag legerosebb gazdasaga, haaaat szoval csak sokan vannak, de messze nem a legerosebbek. A gyarak/gyartok akik ott vannak mind kivetel nelkul kulfoldi tokebol vannak ott.
Lattam Kinarol a BBC-n nem egy filmet es ami azt illeti baromira csoro az orszag 80%-a.
Egy novel volt riport akinek volt mukaja egy gyarban es havi 50-ot keresett. A lakas a gyare volt + fizettek a szamlajat a lakasban. Nem neveznem tokeeros vasarlonak azt akinek havi 50-ja van kajara meg ruhaszkodasra es minden egyeb masra.
A szuresrol meg annyit hogy volt egy pali akit azert csuktak le, mert az allam eszrevette hogy olyan tartalmakat terjeszt szorolapon, amiket kulfoldi oldalakrol szedett le.
Ezenkivul volt riport az egyik legnagyobb Internet szolgaltato tulajdonosaval es o egy az egyben kikerulte a valaszt arrol hogy szurnek-e vagy nem.
Ami azt illeti nem szeretnek ott elni!
Elküldve: 2010. 03. 16. 10:48
Idézet: Lazio - Dátum: 2010. 03. 16. 10:27
Ezzel így van sok millió kínai kivándorló is, akik a világ minden részére özönlenek évtizedek óta folyamatosan. Nyilván nem azért, mert otthon olyan jó az élet. Kína meg veri a mellét, hogy nagy/gazdasági hatalom, meg bla-bla, aztán csak nagy szegénység és kivándorlás van.
Elküldve: 2010. 03. 16. 15:08
Havi mit?
No meg Kínában hol? Tengerparti felkapott gazdasági övezetben, vagy Belső-Kína egy elhagyatott városkájában?
Ahol én 5-6 éve voltam (nem túl felkapott, de a tengerparttól nem messze), ott kb. nettó 200USD volt a gyári dolgozó fizetése. Figyelembe véve, hogy ott a megélhetés is lényegesen olcsóbb, így nem él rosszabbul mint egy kelet-európai minimálbéres.
Ami a nagy különbség volt, hogy a munkáltatói költségek a nettó fizetés kb 30%-a volt (és nem 150-200%).
Ettől lesz olcsó a kínai munkaerő.
"Ezenkivul volt riport az egyik legnagyobb Internet szolgaltato tulajdonosaval es o egy az egyben kikerulte a valaszt arrol hogy szurnek-e vagy nem"
Hülye kérdésre nem érdemes válaszolni. Nyilvánvaló, hogy szűrnek.
A gugli pedig inkább a szart keveri, tudja jól, hogy vagy ő szűr, vagy őt szűrik.
"gyarak/gyartok akik ott vannak mind kivetel nelkul kulfoldi tokebol vannak ott."
No, azért arrafelé nem divat ellopni az állami vállalatokat (fővesztés terhe mellett), így nem kevés az állami/önkormányzati vállalat. Inkább a külföldi gyár rendel kínai tulajdonú gyártól - és adja a saját neve alatt.
Wile E: Kína nem alaptalanul veri a mellét. Már több mint húsz éve 15% körüli a GDP növekedés - a belső fogyasztás visszatartása mellett. A gazdálkodása abszolút pozitívos, így ő hitelezi meg a fejlett világ túlköltekezésének nem kis részét (Magyarországét is).
Elküldve: 2010. 03. 17. 00:19
Bocsi lemaradt a jel 50-ot keresett havonta.
Egy szo mint szaz a nagy resze korites es fenyvesztes amit a Kinaiak mondanak kb. mindenrol.
Elküldve: 2010. 03. 17. 00:20
Szoval Angol Font-ban volt.

Súgó