HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nem minden nokiásnak jár az ingyenes navigáció - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nem minden nokiásnak jár az ingyenes navigáció

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 15:39

Hiába várnak a régebbi Nokia okostelefonok tulajdonosai a mobiljukkal kompatibilis, ingyenes Ovi Maps (Térképek) megjelenésére, a Nokia csak az újabb telefonokra készíti el a licencdíj nélkül használható változatot.
http://www.hwsw.hu/h...kostelefon.html

#2 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 15:39

Sz*pesz. :( Pedig nagyon vártam E66-ra.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#3 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 16:19

10 euró az lófasz. körülbelül ennyit fizethet minden új nokia vásárló érte, árba építve. szóval nem kell sírni, hanem inkább izzítani kell a mastercardot.

mondjuk ezért még nem veszek nokiát, de szívesen fizetnék többször ennyit is winmo-ra vagy androidra, ha lenne ugyanilyen stuff. androidra persze ott a maps, de csak usa, és idén még sanszos h ez így is marad.
chill,
aDoayen

#4 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 19:31

10 euró mondjuk tényleg nem sok, én 79-et fizettem a szifonra a navigonért. Ennyiből 8 évig kijönne a nokiás navi. Gyanítom, hogy a 79 eurós programom 8 év múlva már sehol nem lesz, hacsak nem az akkori iphone 7.0-n vagy ami jön helyette...

#5 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 20:27

@Dojcsák Dániel: Szart nem lehet mondani a rádióba"! Basszameg, hát nem kimondtam én is!
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 20:34

@simcax: Mondom itt a poénokat anyátokról.... :D

#7 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Hivatali patkány
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 22:42

Nem minden nokiásnak jár... nokiás doboz.

#8 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 05:39

@Yany:

Hat arra mar ne varjal tobbet, mert az van! :)
http://europe.nokia....nload#/default/

Ott van az az E66 a listaban...

A barbatrukk az, hogy ellatogat az egyszeri webleny legkisebb onlanya a maps.nokia.com-ra majd a select device alatt eszreveszi a fekete betus "select other devices" es erre rakattan. Ekkor megjelenik egy kisertetiesen hasonlo legordulo menu, de ebben mar nem csak 12 kezikeszulek van, hanem peldaul az N900 is feltunik.

Mielott megkerdezned... Nem, nem en terveztem a Nokia weblapjat! :D Csak veletlenul a tudomasomra jutott a dolog es ahogy elnezem ez a mostani megoldas valakinek meg mindig logikusnak tunik, pedig ehhez hasonlo cikkeket general (jogosan) gondolom vilagszerte... :(
(V)

#9 Felhasználó inaktív   Imre2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 17. 08:48

Valamit nem értek.
Nekem is egy E71-em van, s szoftverfrissítés után (!) letölthettem az ingyenes térképem.... :)
(doktori cim nélkül is megtaláltam az egyéb eszközök között)

#10 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 09:15

@Imre2010: és ezt turn by turn navigációra is tudod használni, ingyenesen?
Can you hear me, major Tom?

#11 Felhasználó inaktív   Imre2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 17. 09:47

@Koi Tamás: Nekem csak az utcatáblák keresgetésének kiváltására kellett/kell a térkép.
Meshet, hogy korlátozott funkciókat kaptam, de kaptam (bárki kaphat). S amire nincs szükségem az miért hiányozna?
Egyébként szerintem is megér évi 10 eurót, hogy ne kelljen több százat költeni egy újabb játékszerre, amiről elfelejtkezhetünk, s így rendszeresen pont rosszkor merül le...

#12 Felhasználó inaktív   Imre2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 17. 09:47

@Koi Tamás: Nekem csak az utcatáblák keresgetésének kiváltására kellett/kell a térkép.
Meshet, hogy korlátozott funkciókat kaptam, de kaptam (bárki kaphat). S amire nincs szükségem az miért hiányozna?
Egyébként szerintem is megér évi 10 eurót, hogy ne kelljen több százat költeni egy újabb játékszerre, amiről elfelejtkezhetünk, s így rendszeresen pont rosszkor merül le...

#13 Felhasználó inaktív   Imre2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 17. 13:18

@Koi Tamás: Azt hiszem január végén volt egy cikk, hogy a program ingyenes, s csak az útvonaltervezéshez kell előfizetés...
(tudhatjuk, hol vagyunk, de ha nem fizetünk, akkor nekünk kell kitalálni hová tartunk)

S úgy rémlik azt a cikket is egy Koi Tamás jegyezte... ;)

#14 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 15:16

@Imre2010: Akkor mégegyszer: az Ovi Maps letöltése és használata minden támogatott telefonra ingyenes, a turn by turn navigációért viszont a régebbi készülékek tulajdonosainak fizetniük kell licencdíjat. Ezt írtuk most is és korábban is, nem értem, mi a probléma.

#15 Felhasználó inaktív   Imre2010 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:29

@Koi Tamás:

Számomra csak az volt a gond, hogy a

A program kezdetben 11 mobilkészülékkel volt kompatibilis, a lista azonban most sem áll többől 12 típusnál, ráadásul a régebbi modellek - hiába található bennük GPS-modul - egészen biztosan kimaradnak a támogatott megoldások listájából.

Öröm az ürömben, hogy az olyan, nagy sikerű okostelefonok tulajdonosai, mint az E71, vagy az E66, ha nem is ingyenesen, de a korábbinál jóval olcsóbban vásárolhatnak egyéves navigációs licencet.

szövegrész azt jelentette, hogy le sem szedhetem a programot. A gyakorlat viszont az, hogy esetemben ugyan az a program navigál és mutatja a térképet, csak annak egyik, bár valóban a legjobb funkciója van lekorlátozva.
Tehát gyakorlatilag hiába 100%-ig kompatibilis az e71, akár az újabbak mégis mostohagyerek maradt, de a szövegben a "támogatott megoldások" fordulat olyan mintha nem is futna rajta a program. S a valóságban fut, csak fizethetek azért, ami másnak ingyenes.... :(
Az is valami, hogy a térképet megkaptam! :)

#16 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:37

@Imre2010: valójában másik verziót töltesz le arra a 12 készülékre, bár tény, hogy mindkettő Ovi Maps és mindkettő 3.0-s főverzió.

#17 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:57

@Imre2010: a félreértésed azon alapul, hogy elfelejted, hogy a cikkben a turn-by-turn navigációra képes ovi mapsről van szó. kellemetlen, hogy nem kapott külön nevet, de ha úgy vesszük, akkor európában sincs más neve a google maps-nek, sőt ugyanazt a verziót töltöm le, mint az amerikaiak, mégsincs benne navigálás, csak itiner. a szitu ugyanaz.
chill,
aDoayen

#18 Felhasználó inaktív   Szasza2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 08:29

@Dojcsák Dániel: Kérdés, hogy a most vadiúj készülékek meddig maradnak a támogatott listán. 1 évig? 2 évig? Utána el lehet felejteni a dolgot, úgy járnak, mint az E66. Persze lehet azzal védekezni, hogy a mobiltelefon 2-3 év után kuka - de akkor mégis mennyibe került is az, hogy nem külön eszközzel navigálsz?

#19 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 09:58

@Szasza2: erre értelemszerűen nem tudok válaszolni, de mivel ez egy friss változás, érthető, hogy csak az új készülékekre él (ahogy mondtam azért, mert azok árában benne van már a térképlicenc)
mivel a nokia /= máltai szeretetszolgálat, ezért nem fog ingyen adni olyan térképeket, amiért ő maga is fizet (akkor is ha gyakorlatilag saját cégének, a navteq-nek).

a jövőben ha lesz fizetős konstrukció, akkor imho az nem a navigációt, hanem az extra tartalmakat fogja majd érinteni. egy erős selling point lehet a nokiának, hogy ingyen tbt navi van rajta, ezt kár lenne feladni. viszont a lonely planet extra tartalmai, vagy mondjuk trafipax adatbázis vagy bármi ami nem alap, azt szinte biztos, hogy pénzért fogják adni később. a google és a nokia húzása egyébként kb azt eredményezi, hogy akinek eddig nem volt pna-ja, annak nem is lesz már, casual felhasználók pedig használják, amit megvettek, amíg van support, de alkalomadtán áttérnek majd ők is vmelyik telefonos cuccra. végre megoldódik legalább a frissítés és a live poi problematika, ami PNA szinten a legidegesítőbb hiba szerintem.

btw miért fáj az, hogy valamiért fizetni kell? te eljönnél nekem dolgozni ingyen?
chill,
aDoayen

#20 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 07:17

Egy dolgot nem tudtam kisilabizálni, melyik az a 12 készülék ami a turn-by-turn navival ingyenesen kompatibilis?

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó