HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Opera: ez nem a böngészők versenyéről szól - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Opera: ez nem a böngészők versenyéről szól Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:55

A Telenornak tizenöt éve nem kellett, mára azonban a böngészőpiac egy meghatározó szereplője a norvég Opera Software.
http://www.hwsw.hu/h...biltelefon.html

#2 Felhasználó inaktív   boxingcat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:55

A hétvégén felraktam WM6-ra, és meglepően jó az új verzió. Gyors, ablakokat kezel, nagyon jól használható és látványos a kezelőfelülete. Tetszik az a szemlélet is, hogy az ismertséget is sikerként könyvelik el.

#3 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 15:54

Pedig dijaznam, ha mobilon, sot macen, linuxon is lenne ilyen bongeszovalaszto. Csak gondolom, az Opera jo helyzetben van mobil platformokon, ugyhogy ertheto a mosoly. Miert is akarna teret vesziteni..

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:03

@ion: miért, most nem tudsz szabadon böngészőt választani? Mondjuk desktopon is lehetett mindig is, nem véletlen hogy a Firefox itthon 52% részesedést ért el böngészőválasztó képernyő nélkül is.

#5 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:05

hat ez az

#6 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:21

Idézet

Opera a jelenlegi szűk, elsősorban informatikai szakemberekből, vagy a technológiai ismeretekkel jobban ellátott felhasználókból álló közönsége felől a nagyközönség felé nyisson

Na én itt ragadnám meg a lényeget. 10 éve is az volt az érzésem mint most, hogy Opera a hozzáértőknek való.
"Légy szerény mint én..."

#7 Felhasználó inaktív   webdev 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 17. 18:45

@zoli62: Sajnos pont ez a gond az Operával. Egy ismerősöm is arra panaszkodott - nem ő volt az első -, hogy egyszerűen nem lehet megtalálni benne semmit, semmi nem ott van, ahol a többi vagy régebbi böngészőknél megszokta.
Az operával egyszerűen az a baj, hogy nem felhasználóbarát.
Az Opera Mini-vel más a helyzet, az a tökéletes böngésző mobilra, de sajnos a többi platformon a tervezőknek teljesen át kellene gondolniuk az opera felépítését, ha nyitni akarnak az egyszerű felhasználói réteg felé.

#8 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 19:16

@webdev: ez a régebbi Operákra messzemenően igaz volt, anno mikor először próbáltam 7-8 éve nem tetszett, mert bár sok volt a fícsör a többi böngészőhöz képest, ez egyrészt lassította, másrészt túlkomplikálta a használatát. A mostani újabb verziók viszont már elég felhasználóbarátnak tűnnek, ergo jó úton haladnak a fejlesztők. A gond inkább ott van, hogy nehéz elfogadtatni a jónéppel egy újabb alternatív böngészőt. Már megismerték és elfogadták a Firefoxot, most lenyomni a torkukon egy másikat... hát nem egyszerű.

#9 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 20:25

Szerintem az opera minit használom Androidon és nagyon szeretem. Gyors, felhasználóbarát, jól átgondolt. Szerintem jól megvetette magát a mobil platformokon az Opera, és jól teszi. Kíváncsian várom az új asztali Operát Linuxra ami támogatja a hardveres gyorsítást.

Másik oldalról szerintem furcsán közelítik meg a piacot.. Remélem nem tűnnek el a süllyesztőben. Több létjogosultsága van mint az ie-nek, az egyszer biztos.

#10 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 02:22

Ugye gondolom mindenki tudja, hogy az Opera a legelső böngészők egyike volt....
Régen lassú volt duma meg LOL, akkoriban még nagyrészt a betárcsázós korszakban voltunk és messze gyorsabb volt, mint a még csak gyerekcipőben járó Firefox. Az IE-ről ne is beszéljünk. Ez a bonyolult dolog meg divatos mint szidni a Nokiát, még az 1.0-ás faterom is tudta használni. Firefox meg agyon lett hype-olva, szóval jó marketingje volt. Kár, hogy az Opera nem lépett ekkor pár ütős reklámmal.
Választáshoz:
Igen lehet, hogy te meg én meg még ezer másik tud választani böngészőt. De nagyon sok 1.0-ás júzer azt használja amit az os-hez kap és nem kap tanácsot másoktól, hogy ott van még vagy x böngésző ami százszor többet tud és ezerszer gyorsabb. Így legalább ott van/lesz az orra előtt és választhat.

#11 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 02:30

Üzenet megtekintéseIdézet: KaLeun - Dátum: 2010. 03. 18. 02:22

Ugye gondolom mindenki tudja, hogy az Opera a legelső böngészők egyike volt....
Régen lassú volt duma meg LOL, akkoriban még nagyrészt a betárcsázós korszakban voltunk és messze gyorsabb volt, mint a még csak gyerekcipőben járó Firefox. Az IE-ről ne is beszéljünk.

Opera 1-2 évvel később jött ki, mint az első _működő_ IE. Előtte meg Mosaic, Netscape. Ha jól emlékszem. Volt még valami, de nem jut eszembe :think: Leglassab a Netscape volt, de már akkor kellett nyomulni, hogy nem MS. Aztán mindig jöttek az új verziónál, hogy ez már jobb lett, meg "majd a következő".
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#12 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 16:19

@webdev:
csacskasag.... a piacvezeto a picipuhat masolta le strukturajaban es architekturajaban, Ellenben a legtobb funkciokkal, leg advance-ebb ficsorokkal mindig is az opera rendelkezet...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#13 Felhasználó inaktív   bloodclaat 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 22. 08:36

Az Opera mar regen is a leggyorsabb es leghasznalhatobb bongeszo volt, leszamitva, hogy nemelyik javas weblapba beletort a foga, rendszeresen. De pl a meglatogatott oldalak visszafele lepteteseben egyedulalloan gyors (mivel nem tolti ujra az oldalt) es meg a szovegdobozba irt dolgok is megmaradnak, ezt meg egyetlen masik bongeszotol sem lattam. Mindennap halat adok a programozoknak, ezert a funkcioert. Es ez csak egy a sokbol... Itt vannak meg az egermozdulatok, az ezt lemasolo ff plugin valahogy nem olyan gordulekeny. Testreszabhatosagban barmi elbujhat az Opera mogott... nem nagyon foglalkoztam vele, mert nem hasznalom a ff-ot, de hol lehet atallitani, hogy alul legyenek a tab-ok? Legalabb mar azt tudja, hogy ha kihuzom a tabot talcara, akkor megnyitja kulon ablakban. Ezt az Opera mar idotlen idok ota tudja, mint ahogy a ket monitoron ket Opera ablak kozott a fulek athuzasat, ehhez is kellett egy kis extra ido a ff-nak. Ha nem az Opera, akkor melyik a felhasznalobarat?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó