HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kérdés nélkül kikapcsolja a mobiltévét a T-Mobile - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Kérdés nélkül kikapcsolja a mobiltévét a T-Mobile Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:06

Ha a felhasználó nem használja eleget a már kifizetett szolgáltatást, akkor kikapcsolja a szolgáltató. A történet persze nem ennyire egyszerű: oka van annak, hogy a T-Mobile deaktiválja Médiamánia díjcsomagos ügyfeleinek a nem használt mobiltévét.
http://www.hwsw.hu/h...mediamania.html

#2 Felhasználó inaktív   bakagaijin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:06

a T-Mobile az aktív előfizetők után fizet licencdíjat a tévécsatornáknak, s luxus lenne azok után is kifizetni, akik valójában nem is használják a szolgáltatást.

- Az előfizetőnek is luxus kifizetni a 16"000Ft/hó-t. Szóval a fenti mondat az nem érv, kifogásnak is gyenge. Alternatívaként azt tudom elképzelni, hogy amikor deaktiválják a szolgáltatást akkor csökkentsék a havidíjat.

#3 Felhasználó inaktív   blalo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 14:53

"Ahhoz, hogy valaki rájöjjön a trükkre, bele kell ásnia magát a Médiamánia csomag leírásába, s ott a világosszürke, lap alján lévő apró betűs részből derül ki, hogy ez nem átverés, nem a jól fizető ügyfelekkel való kibabrálás."

Szerintem ha a fontos dolgokat *-ozzák és "apróbetűsítik" az simán átverés.

#4 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 15:20

2010-ben már mindenki tudja hogy az apróbetű és *-os rész kb a legfontosabb, aki nem olvassa el, az IJ.
Nem?

Én ezzel már évek óta így vagyok.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#5 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 18:57

@KekszNET: Mi az hogy apróbetűs??? Az emberek nem kis része el sem tudja olvasni!
Talán a felsőbb szerveknek (fogyasztóvédelem, nhh) kellene egy icipicit dolgozni. És az ilyen szerződésekért 1 héten belül kellemes büntetéseket kiszabni, úgy hogy máskor eszébe ne jusson ilyen "trükk".

(Mindig is felháborítónak tartottam, ha okos emberek arra használják az eszüket, hogy az adott témában kevésbé okosokat becsapják. Ha ez egy kocsmában fordul elő, akkor pár pofonnal el lehet intézni, a T ellen pedig tán a hatóságnak kellene fellépni.)

#6 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 20:34

Igazi magyaros magenta genyóság. Ahol csak tudnak lehúznak. A kikapcsolt időszakra is szemrebbenés nélkül kiszámlázzák ugyanazt az összeget.
A T-Szolgáltatónak fel kellene már fogni, hogy ő van az ügyfélért és nem fordítva.
Az előfizető fizet egy szolgáltatásért, ezért elvárhatja, hogy a szolgáltatás rendelkezésre álljon.
A jogdíjparát meg vastagon lesz@rja az ügyfél, ha neki ahhoz van kedve, hogy 57 naponként egyszer 5 percet TV-zik a mobilján és fizeti rendesen a díjat, akkor a szolgáltatónak kötelessége ennek eleget tenni és nem aktiválós oldalra irányítani, mert az aktiválás alatt letelik AZ AZ 5 perc.
A Homáros posztban az volt a plusz felháborító, hogy ott a póruljárt felhasználónak azt mondták, hogy fáradjon be valamelyik T-Pontba és ott tudja újraaktiválni. És ha kinn ül a tó közepén a horgászcsónakban, de nincs kapás, ezért TV-zne egy kicsit? A nyomorult T-ügyintéző fáradjon ki az ügyfélhez a kéziszámítógépével és sűrű elnézés-kérések közepette, plusz lebeszélhető kedvezmény nyújtásával azonnal kapcsolja vissza a szolgáltatást, ami ki van fizetve.
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#7 Felhasználó inaktív   blr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 18. 21:14

@KekszNET: "korlátlan*", "ingyenes*"... Ezekről mindig egy anno plakátkiállításon látott plakát jut eszembe, címe: Kiscsillag. A kék hátterű plakáton egyetlen hatalmas fehér betűkkel írt szó látható: "IGEN*". A plakát bal alsó sarkában apró betűkkel. "*nem".
(A mai Metropolban már nem tudom melyik hiper-szupermarket hirdetésében volt valami ilyen szöveg: "a csillaggal jelölt termékek...". Megnéztem, minden terméknél ott volt a kiscsillag...

Jó lenne, ha végre a GVH/FV kilobbizná, hogy a lábjegyzet ne lehessen értelmezés, csak magyarázat. (A "korlátlan*" esetében a "*10 GB-ig" nem magyarázat, hanem eufemisztikusan: újraértelmezés. (*eufemisztikus: átb*szás :)

#8 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 22:49

Idézet

A HWSW információi szerint a mobiltévé 45 nap utáni deaktiválásának oka, hogy a T-Mobile az aktív előfizetők után fizet licencdíjat a tévécsatornáknak, s luxus lenne azok után is kifizetni, akik valójában nem is használják a szolgáltatást. A többi extra esetében éppen ezért nem életszerű arra számítani, hogy kikapcsolják, hiszen a tévével ellentétben az MMS, az adatcsomag vagy az SMS szolgáltatás aktívan tartása nem jelent extra költséget a szolgáltatónak.

Aha. Kapacitáshiány miatt azért kapcsolják ki bizonyos idő után a hangpostát is.
"Légy szerény mint én..."

#9 Felhasználó aktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Chase - Dátum: 2010. 03. 18. 20:34

A T-Szolgáltatónak fel kellene már fogni, hogy ő van az ügyfélért és nem fordítva.

A csajoknak meg fel kellene már fogni, hogy ők vannak a férfiakért, és nem fordítva... :-)

Most nem azért, de a fenti mégis honnan jött le? Idejön külföldről a marha nagy tőkével beruházni a gazdagcég, mer megsajnálta szegény elnyomott magyarokat, és szolgálni akar nekik? He? Ébresztő!
Azért jött ide, hogy tarháljon és minél nagyobb bevételt / profitot realizáljon.
A profit az egy olyan termászeti elem, amire alapvető kényszer hat, azt minál nagyobbra kell növelni. Még nagyobbra.

#10 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 12:39

nem értem végülis mi a para. ha figyelmesen olvasta valaki a cikket, kiderül, hogy deaktiválják, hogy olcsó lehessen az előfizu, s ha valaki nem használta 45 napig, akkor is két klikkel vissza tudja kapcsolni.
stand-by, ennyi.
chill,
aDoayen

#11 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 12:40

"Habár a szolgáltatás minőségével és árával senki nem elégedetlenkedik" Nem kicsit csúsztatás...
Komolyan van olyan ember ebben az országban,aki azért fizet,hogy barátok-köztöt nézzen mobilon 2.4 colon? :DDD ennyire birkák hogy lehetnek az emberek? :DD

#12 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 12:42

bkv-s analógiára ez úgy illeszkedne egyébként, hogy ha veszek egy bérletet 10 rugóért, akkor sem kapok vissza pénzt, ha nem megyek csak a 82-es trollival 2 megállót. pedig kifizettem a jogot a metróra is.

én alapjában véve örülök neki, hogy 20ft körüli percdíjért beszélek és emellé technikailag ingyen kapok smst, adatot, meg tévét. akkor is, ha a tévét nem használom, csak néhány havonta.
chill,
aDoayen

#13 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 13:34

@Dojcsák Dániel: "bkv-s analógiára ez úgy illeszkedne egyébként,", hogy hiába van meg a teljes BKV-ra a bérleted, nem használhatod a metrón, csak ha az ügyfélszolgálatnál aláírod, hogy még 1990 Ft-ot fizetsz nekik (igaz, azt ígérik, hogy ezt a 1990Ft-ot nem fogják elkérni.) Mindezt azért, mert már két hónapja nem metróztál.

Mivel nekem nincs ilyen csomagom, így nem tudom, hogy küldött-e értesítést(pl. sms) a T arról, hogy
1, ki fogja kapcsolni 2 nap múlva, ha nem használom,
2, a mai nappal kikapcsolta ezt a szolgáltatást.
3, hogyan lehet visszakapcsolni.

#14 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 13:35

@Pepitox: én a jó multkorában kénytelen voltam várni egy hosszabb ideig vhol és untam a játékokat, szóval a natgeón néztem a szurikátákat :D
chill,
aDoayen

#15 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: aDoayen - Dátum: 2010. 03. 19. 12:39

nem értem végülis mi a para.

Nem érted? Akkor elmagyarázom.
Van egy szolgáltatáscsomag, aminek van egy ára, amit az előfizető kifizet. Erre a szolgáltató a szolgáltatáscsomag egy részét lekapcsolja, értesítés nelkül, figyelmeztetés nelkül.
Magyarul: nem engedi használni azt, amit kifizettél. Remélem már érted, hogy mi a para?

OK, vissza lehet kapcsolni egyszerűen, apróbetűsben ott van, meg pénzbe fáj neki, kevesebb lesz az extraprofit (mindjárt elsírom magam), de akkor is féregség. Legalább egy sms-t küldhetnének, hogy kedves bélám, úgy tűnik, hogy ezt nem használod, mi ezt most kikapcsoljuk, te meg itt tudod bekapcsolni ha szükséged van rá.

Azt meg leszarom, hogy pénzbe kerül neki az, amit elad az előfizetőjének. Nyilván készítettek számításokat a díjcsomag bevezetésekor. Ha elbaszták, akkor álljanak ki az emberek elé, hogy A díjcsomag X Ft-ért megszűnik, lesz helyette B csomag kevesebb szolgáltatással Y Ft-ért és C csomag ugyanolyan szolgáltatással Z Ft-ért, aztán majd a kedves ügyfél eldönti, hogy kell-e neki mobiltv. De ne a tí találja már ki. Ha ezért nem kapnak komoly bírságot akkor nagy szarban vagyunk mi előfizetők.

Mert ha legközelebb megint kevés lesz a profit, akkor lekapcsolja 1 hét, 1 nap vagy akár 1 óra inaktivitás után, vagy ha nem írsz ingyen ( == alapdíjban kifizetett) sms-t 1 napig akkor meg azt kapcsolja le.

Na ez a para.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#16 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 16:43

@xclusiv: En sem ertem mi a para. Nekem mobil maniam van, eszre sem vettem, hogy deaktivaltak, mert nem neztem. Rakattintottam, megint ment.
Ha meg nem olvastam el az aprobetust az az en hibam.
Szabalytalan sem volt T es meg kulonosebben szemet sem. Az aktiv felhasznalokat nem erintette, engem meg ugyszinten nem, mert az elmult evben 1 percet neztem.

Ez kb olyan, mint amikor kihuzod a TV-t a konnektorbol nyaralas elott.
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#17 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 19:03

Na az SMS-t csak ne kapcsolja ki, jó néznénk ki, de bármi kitelik egy olyan szolgáltatótól, amelyik a régebbi díjcsomagjaiban pénzt kér a hívószámkijelzésért, az internetes forgalomlekérdezést nem biztosítja ingyen, stb, stb....

Szerkesztette: zoli62 2010. 03. 19. 19:04 -kor

"Légy szerény mint én..."

#18 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:04

@Leni: Szerintem is igaza van xclusiv-nak. Még hogy nem szemét a szolgáltató? Hogy lehet direkt olyan szolgáltatást árulni, ahol be van kalkulálva hogy csak akkor termel megfelelő profitot ha az x előfizetőből y nem használja, és akkor őket ki lehet kapcsolni, és akkor nekik sem kerül pénzbe. Én is azt mondom hogy nem az ügyfelet ért kár itt a lényeg hanem az elv. Az lenne a MINIMUM hogy kap egy figyelmeztető sms-t a delikvens, benne a magyarázattal, és a teendővel ha mégis igényli. Az hogy téged nem érintett az más kérdés. Ez olyan mintha én előfizetnék egy bizonyos sebességű netre, és ha egy ideig sosem használnám ki, akkor alacsonyabb sebességre kapcsolnának mert igy éri meg nekik, és nekem kéne "kézzel" visszakapcsoltatnom ha egyszer mégis kéne a nagyobb sávszél. Persze, amig nem kellett addig "kár" nem ért, de mi köze ehhez a szolgáltatónak? Ha én családi kábeltv-t fizetek, semmi közük hozzá hogy én mondjuk csak az M1-et nézem ami az alapcsomgaban is benne van. Hogy nézne ki hogy lekapcsolnák a többit? Leet hogy nem szabálytalan ( ha az apróbetűben benne volt) de hogy tisztességtelen az egész biztos....
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#19 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:48

@delphijos: Gondolj amit akarsz, de ha ugy jarnanak el, ahogy te szeretned, akkor ugy is velunk fizettetnek meg es 10-20%-kal dragabbak lennenek a csomagok. Meg mindig nem ertem miert lenne szemet. Azert mert deaktival egy olyan szolgaltatast, amit alaki 1.5 honapig nem hasznalt (esetleg nem is tud), es amit 1 klikkel be lehet kapcsolni?:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#20 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 21:31

@Leni: "miert lenne szemet":
1, Fontos dolgokat csillagozottan, szürkén, apró betűkkel írni...
2, Szolgáltatást figyelmeztetés/tájékoztatás nélkül kikapcsolni...
3, Úgy visszakapcsoltatni, hogy az előfizető +1990Ft-os szolgáltatást rendel meg (amely így megtévesztő, sőt elriasztja az előfizetőt a visszakapcsolástól: ha +1990Ft, akkor már nem is kell alapon) - bár az üsz-on azt ígérik, hogy ezt nem kell kifizetni...

+1, az 1 klikk erős túlzás. (Avagy kell még elé néhány klikk, amelyet nem számolunk bele az egybe.)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó