HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nincs alku a Google és Kína közt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nincs alku a Google és Kína közt Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:39

Az elmúlt hetek ellentmondásos értesüléseit követően egyre több forrás utal arra, hogy a Google bezárja kínai keresőjét, miután nem talált közös nevezőt a kínai kormányzattal. Amennyiben ez megtörténik, elemzők szerint a Google stratégiai hibát követhet el, mivel elvágja magát a kínai piactól.
http://www.hwsw.hu/h...ag-cenzura.html

#2 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:39

Komolyan nem ertem a Google-t. Nem mindegy neki, hogy szur vagy nem szur? Feleslegesen kemenykedik...
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#3 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 21:18

Kicsit nagyra sikeredett a legutóbbi műbalhéja.
Innen elég nehézzé vált nemzetközi presztízsveszteség nélkül bent maradni a kínai piacon.

#4 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 02:35

Én megvárnám az ő felszólalásaikat az ügyben, ki tudja, hogy mit nem tudunk még.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#5 Felhasználó inaktív   janolabs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 20. 11:12

Nagyon jó, olvasmányos cikk, gratulálok!

#6 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 14:48

Nem félnek ezek hogy rájuk küldik a kivégzőosztagot?

#7 Felhasználó inaktív   daylienn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 11:23

Az lenne a legegyszerűbb, ha a kínai határok úgy lennének lezárva, hogy se ki, se be nem haladna termék. Kíváncsi volnék, hogy meddig számítanának gyorsan fejlődő piacnak, amit hiba elhagyni...

A Google jól teszi, ha kivonul onnan a francba és remélem, hogy még jó pár nagy követi a példáját.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

#8 Felhasználó inaktív   Lazio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 12:03

@daylienn: Ott a pont!

Nekem is ez a velemenyem pont. Nem ertem hogy miert a Google a hibas, mintha az emberek nem olvasnak el pontosan hogy mi tortent.

Nem a Google probalta a Kinai kormany oldalait es email accountjait feltorni.
Ez semilyen formaban nem lehet presztizs veszteseg a Google-nek, csak maximum uzleti veszteseg.

A hocipom televan a Kinai dolgokkal amugy is. 5 fillert nem er semilyen termek amit ott gyartanak.
A 80 ezres mosogatogeptol kezdve Kenwood markaju(belul BEKO sajnos mint kiderult) a 15forintos LED diodaig minden termek amit Kinabol vettem ebay-rol, par honapon belul tonkrement.
Ja a LED-re 50.000 orat irtak elettartamra 1.5 honapig birta.

#9 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Lazio - Dátum: 2010. 03. 21. 12:03

...
A hocipom televan a Kinai dolgokkal amugy is. 5 fillert nem er semilyen termek amit ott gyartanak.
A 80 ezres mosogatogeptol kezdve Kenwood markaju(belul BEKO sajnos mint kiderult) a 15forintos LED diodaig minden termek amit Kinabol vettem ebay-rol, par honapon belul tonkrement.

:offtopic: Köszönjük; a témát teljes egészében lefedő, minden részletre kiterjedő szubjektív elemzést láthattunk, amely a mai rohanó világ minden frontján megállja a helyét. Azt hiszem, mindannyiunknak utat mutat ez a hozzászólás, de főként a hozzáállás, a mögöttes tartalom, a túláradó érzelmek. Fantasztikus. Javaslom, tanuljunk belőle! :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Lazio - Dátum: 2010. 03. 21. 12:03

A 80 ezres mosogatogeptol kezdve Kenwood markaju

Hülyeséget beszélsz, mert 1 darab valamit beszoptál, kár általánosítani. elvégre az összes cucc onnan jön, amin keresztül netezel. Meg sok más.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#11 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 08:30

Én támogatom a cenzúrát, ha mondjuk pedofíliáról van szó, de nem támogatom, ha arról van szó, hogy valaki egy párvezérre azt mondja, hogy "faszfej" akkor börtönbe kerüljön. A Microsoft, gerenctelenül benyalt a kinai vezetésnek azzal a kijelentéssel. kultúrált országokban, ha van is cenzúra, az nem olyan, mint a kínai. A google tegye amit jónak lát. Én azt gondolom, hogy a világ barom ezzel a kínai imádatával. Rabszolga gyerekekkel dolgoztatnak, és a világon minden fejlett technológiát ellopnak amit odavisznek hozzájuk. /Lásd pl cisco technológia ellopásával létrejött huawei. A cégek pedig inkább kigyeznek, csak valami profitot még tudjanak összeszedni kínában. Azt gondolom ennek a világnak egyszer csak majd végeszakad amikor már nem növekszik annyira kina, viszont nekiáll a világ többi vállalatát tönkretenni... Azt gondolom a nyugat eladta már kínának a kötelet amire majd felakasztják... Kína egy kutya kemény kommunista katonai rezsim, aki igyekszik barátságos arcot mutatni a világnak. Vagy elhisszük, vagy nem. De bocs nem akarok politiuzálni akinek más a véleménye tiszteletben tartom, mert igazán magam sem tudom melyik az igazi arca kínának, egyáltalán van-e igazi arca. Az is biztos, hogy van valami az egyszerű kínai emberekben ami szimpatikus, és méltó arra, hogy barátságosak legyünk velük. Azt nem tudom, hogy a politikai vezetés mennyire azonosítható ezzel. De hát ezt a világon senki sem tudja.

#12 Guest_grindcore_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 22. 09:11

Szerintem ebben a cikkben a leglényegesebb az a sok ember, akik egy szűrt, kedves és szép álomvilágot tölthetnek le a netről, a valóság helyett...

#13 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 11:32

@airmax: ezernyi hibája van a kínai vezetésnek, de amit a jelenlegi(!) vezérkar a gazdaságukkal tett az egy csoda. Egy teljesen gazdaság-központú országot hoztak létre - annak minden elemével (pl. oktatás, infrastruktúra, stb.). (A Cisco technológia lemásolása sem "biorobot" kategóriájú feladat. Főleg úgy, hogy nehéz legyen rajta jogilag fogást találni a fejlett világban.)
A kínai vezetésnek az alapvető szemlélete: az emberek dolgozzanak és gyarapodjanak, a politikusok pedig politizáljanak (és ha feltűnően gazdagodnának az állam rovására, akkor felakasztják őket).

Hogy mindez jó vagy rossz azt az idő majd eldönti.

#14 Felhasználó inaktív   peti2mtag 

• Π
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:05

Na kb. ez történik, mikor egy megállíthatatlan ágyúgolyó egy kidönthetetlen oszlopnak ütközik. :-)

Szerintem mindkét fél helyesen cselekszik, ha nem adja fel az elveit/törvényeit, még akkor sem, ha ezzel anyagi veszteség éri. Vannak helyzetek, amikor nem szabad kompromisszumot kötni.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó