HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Korai volt az öröm a mobilszolgáltatók számára - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Korai volt az öröm a mobilszolgáltatók számára Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 11:32

Februárban ismét csökkent a forgalmazásban részt vevő mobilelőfizetések száma a magyar szolgáltatóknál, ugyanakkor a teljes ügyfélszám nőtt - ebből azonban nem feltétlenül lesz pénzük a mobilszolgáltatóknak.
http://www.hwsw.hu/h...n-vodafone.html

#2 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 11:32

Talán ha végre árat csökkentenének, megoldódna a helyzet.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 12:30

de most mit várnak? ha mindenkinek van már telefonja, akkor mit lehet tenni? szülni új előfizetőket :D szegénykéknek csak pármillió ember fizet havidíjat

#4 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:47

Nekem van céges telóm/előfizum, és sajátom is. Ilyen céges telefonja rengeteg embernek van, de sok közülük folyamatosan rájön, nem kell saját telefon ilyenkor, mert még ha zsebből fizeti is a magán beszélgetést, amit a céges telón bonyolít, az is gazdaságosabb. Így tettek kolegáim is, én még tartom magam, mert a céges teló nem alkalmas sok mindenre, pl. nem lehet kölcsön adni szükség esetén.

SIM kártyák kellenek a mobilnet kütyükbe is. Ezeket is felszámítják?

Leginkább azzal tudnának még növelni a statisztikákon, ha kidolgoznának olyan prepaid megoldást, ami kedvez a külföldieknek is. Mármint a kispénzűeknek. Vannak külföldi ismerőseim, akik egész stratégiai elemzést végeznek, hogy milyen telefont, milyen kártyával kell beszerezniük, hogy lehetőleg a legkevesebbet költsék, ha ideutaznak 1 hétre.

Vannak továbbá otthon ülő öreg emberek, akiknek nincs alapvetően szükségük a mobilra, kivéve ha úgy egy évben 1x elutaznak, vagy kórházba mennek kezelésre. Ekkor aggódó családtagjaiknak igen fontos lesz, hogy naponta beszéljenek velük....

#5 Felhasználó inaktív   Mr.Blacki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:55

hkpk Ne haragudj, de ezzel a hazánkba érkező külföldiekkel, nem értek egyet.
Nehogy már hasra essünk, mert ők jönnek. Én, ha kint vagyok kvára nem foglalkoznak velem, Magyarral. Nem hinném, hogy a mobil piacot fellendítené az 1 hétig itt tartózkodó külföldi.
Én, ha kimegyek, nem garasoskodom hazai ill. helyi hívásokat indítani, pedig a fizunk nagggyon más!
Nekem vannak külföldi rokonaim, de ilyennel nem foglalkoznak, ha Magyarba jönnek. Pedig évente 6X is jönnek nem 1 hétre.

#6 Felhasználó inaktív   Mr.Blacki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:57

" SIM kártyák kellenek a mobilnet kütyükbe is. Ezeket is felszámítják?"

Szerintem ezeket külön kategorizálják. Bár annak is rendes tel száma van... Ez engem is érdekelne..

#7 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• hettyempitty
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 23:21

Kb most jutottak el a mobilszolgáltatók arra a szintre, hogy új előfizetések már nem nagyon lesznek, hisz a lakosság legnagyobb hányadának már valamilyen formában van mobilja. Innentől valószínű, hogy maximum az lesz várható, hogy az egyik helyen csökkenni, míg a másikon növekedni fognak az előfizetések számai.

"A teljes ügyfélszámot tekintve ugyanakkor 48 ezres növekedést produkáltak a szolgáltatók, így az aktív SIM-ek száma 11 millió 883 ezerre emelkedett."

Szvsz ez az egyik kulcsmondat, hisz ha jól rémlik Magyarország népessége meghaladja ugyan a 10 milliót, de nem éri el a 11 milliót, tehát minden lakosra több mint 1 simkártya jut átlagosan. Nem tudom hova akarnak még növekedni ennél is jobban.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 23:34

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2010. 03. 22. 23:21

ha jól rémlik Magyarország népessége meghaladja ugyan a 10 milliót, de nem éri el a 11 milliót, tehát minden lakosra több mint 1 simkártya jut átlagosan. Nem tudom hova akarnak még növekedni ennél is jobban.

Azért ha főnök kitalálja, akkor a marketing/sales vonal eléggé meg fogja magát erőltetni :-D
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#9 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• hettyempitty
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 00:25

@Jahno: Persze megerőlteti, de attól még nem fognak a háztartásba a marketing miatt még egy plusz előfizetést/feltöltőkártyás sim-et venni. Ha telített a piac, akkor a legjobb marketinges sem tud semmit sem csinálni, maximum ha valami iszonyatosan jó akciót csinálnak és átcsábítják a másik szolgáltatótól az előfizetőket.
Vagy majd minden újszülött mellé járni fog plusz egy előfizetés, amit még a szülőszobában anyuka (vagy apuka) kezébe nyomnak :)
Kép

Xfire profil

LordRolee

#10 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 22. 23:34

Azért ha főnök kitalálja, akkor a marketing/sales vonal eléggé meg fogja magát erőltetni :-D

Ilyenkor születnek az olyan ötletek, mint pl. minden új telefonvásárlás mellé automatikusan adnak egy aktivált prepaid kártyát 1-2eFt feltöltéssel az előfizetéséses ügyfeleknek is.
Értelme nincs, haszna se a cégnek, se az előfizetőnek nincs, de a számokat javítja, hiszen hónapokra betoltak egy aktív kártyát a rendszerbe.

#11 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• hettyempitty
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 09:58

Pontosan.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#12 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 17. 19:26

@szabo attila oli: folyamatosan csökkennek az árak
a statisztikák szerint a fogyasztói árindex évente kb 5%-kal esik a mobilpiacon, míg a teljes fogyasztói árindex 4-8%-kal nő

én péládul egyértelmű csökkenésnek élem meg, hogy 10 évvel ezelőtt 160 forint volt a percdíjam, most pedig 21. és nem beszéltünk inflációról.
chill,
aDoayen

#13 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: aDoayen - Dátum: 2010. 05. 17. 20:26

@szabo attila oli: folyamatosan csökkennek az árak
a statisztikák szerint a fogyasztói árindex évente kb 5%-kal esik a mobilpiacon, míg a teljes fogyasztói árindex 4-8%-kal nő

én péládul egyértelmű csökkenésnek élem meg, hogy 10 évvel ezelőtt 160 forint volt a percdíjam, most pedig 21. és nem beszéltünk inflációról.

Hát nekem sosem volt 21 Ft-os percdíjhoz szerencsém. :) Én inkább egy max. 30 Ft körüli mp alapút díjaznék.
"Légy szerény mint én..."

#14 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 20:28

@zoli62: Arrol mi igazan nem tehetunk, hogy rossz csomagban vagy:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó