Re: Végleg megbukott a mobiltévé
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:18
http://www.hwsw.hu/h...-mobilteve.html
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:20
aDoayen
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:22
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:39
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:51
No, ez megint jól megbukott. még be sem vezették, de már tudják, hogy bukott.
Szerintem a 3G-n mobiltv-s szolgáltatást nyújtó szolgáltatóknak sem érdeke olyan készülékeket árulni, ami a DVB-H-t tudja.
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:52
Nyilván a dolog úgy lehetett volna működőképes, ha fokozatosan eltüntek volna azok a készülékek, amik nem képesek a vételre, átadva helyüket a dvb-h vackoknak. Csak ugye nyilván a tuner is extra költség, aztán magára vállalni a többlet költséget senkinek nem lett volna kedve.
Néha mondjuk úgy érzem, hogy a szolgáltatóknak ez az egész készülék mizéria csak egy a szolgáltatással járó teher, olyan baromi szegényes a felhozatal. Androidos készüléket próbáltam nézni clges flottánál kiküldött árlistából és volt össz 1db. Hát ez aztán választék
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:57
Elküldve: 2010. 03. 22. 15:58
Mi, európaiak sokkal csökönyösebbek vagyunk, a 30-40 év feletti korosztályt pedig egyáltalán nem érdekeli, legtöbbjük szerint a tévé otthon legyen és kész. A fiataloknak pedig, akiket esetleg érdekelne (a 15-25-ös korosztály), - ha csak anyu meg apu nem veszi meg - nemigen van pénze DVB-H-t tudó mobiltelefonra. Mert legjobb tudomásom szerint egy ilyen telefon nem 20e forint.
Innentől a technológia véleményem szerint megbukott és nem érdemes több pénzt fecsérelni rá, akkor inkább legyen a B multiplex is DVB-T.
A 3G-n szolgáltatott tévéadás pedig más tészta. Az sokkal több, olcsóbb telefonon is elérhető.
Elküldve: 2010. 03. 22. 16:12
Idézet: bris - Dátum: 2010. 03. 22. 15:58
Mi, európaiak sokkal csökönyösebbek vagyunk, a 30-40 év feletti korosztályt pedig egyáltalán nem érdekeli, legtöbbjük szerint a tévé otthon legyen és kész. A fiataloknak pedig, akiket esetleg érdekelne (a 15-25-ös korosztály), - ha csak anyu meg apu nem veszi meg - nemigen van pénze DVB-H-t tudó mobiltelefonra. Mert legjobb tudomásom szerint egy ilyen telefon nem 20e forint.
Innentől a technológia véleményem szerint megbukott és nem érdemes több pénzt fecsérelni rá, akkor inkább legyen a B multiplex is DVB-T.
A 3G-n szolgáltatott tévéadás pedig más tészta. Az sokkal több, olcsóbb telefonon is elérhető.
A japánok régebben is csináltak kicsi, hordozható tv-ket, kb 15-20 éve van egy darabom. A mostani hasonló horror áron van a tudáshoz mérten, és még mindig analóg vevőkről beszélünk.
Mint ahogy a japán mobiltelefonokban is analóg tv van, nem gsm alapú.
Márpedig azt, amit egyszeri eszközráfordítással elérhetek "ingyen", ne akarja egy mobilszolgáltató prémiumszolgáltatásként nyújtani.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2010. 03. 22. 16:17
De miért kellet különválasztani a hagyományos TV-re szánt adástól?
"kisrobert" szerint nem képes feldolgozni egy mobil a bejövő fullHD-s jelet. Ez az oka?
Vagy nem képes megfelelő minőségben fogni az adást (itt pl a mobil készülék antennájának méretére gondolok)?
Elküldve: 2010. 03. 22. 20:34
Elküldve: 2010. 03. 22. 20:35
Elküldve: 2010. 03. 22. 22:30
Elküldve: 2010. 03. 23. 00:16
Elküldve: 2010. 03. 23. 09:33
Masra jo mint eredetileg terveztek, korlatlan adatcsomagok koraban a streaming videoval (IPTV) nem lehet versenykepes, csak ha nagyon jo telefon van hozza. En tudom, hasznaltam az N96om mindketto video szolgaltatast. Ez a telefon ritka csiga, a billentyzete valahol a touch es a hasznalhato kozott lebeg szoval elszurt egy device, de azt hiszem a gyarto a gyer eladasok utan csak eszhez ter majd valamikor. Pl. Bukarestben ez volt az egyik boltban a csucsmodel nemreg, mig szerintem inkabb szinte a szopasd onmagad kategoria.
Egy dologra jo pl. ez a modell, ha harapdalja a gyerek es sokat van nyalkozelben fogzaskor. Esetleg ha villanypoznat szeresz ipari szinten es neha le szokott esni a telefonod. Na erre nem hasznalnak mas telefont.
Szoval IP TV az korrekt ha megy vonaton, buszon! - amikor epp olni keszul az unalom. Sot nem is kell neki mennie, egy 2 oras Gyor-Budapest alatt nincs is jobb megnezni a tegnapi nap felvett osszes adast egymas utan. Ami nem kell torol, de kb. ket teljes nap is max 2GBt foglal. Kit erdekel a szerver tarolas, meg az EPG mint olyan... Nyers flash olvasas, hogy az aku se meruljon le.
A behangolasa a dvb-h-nak eleg macera, bar ha a dvb-t-hez viszonyitom a jelerosseget, akkor a dvb-t elsunnyoghat messzire.
Szoval felvenni epgvel es elutni az idot, amig egyebkent csak a tajban gyonyorkodne az ember a terero hijan, vagy csaladosoknak idealis vetel. de meg otthonra is mehet a TV out, lassan ott mar csak hdmi bemenet lesz es kihal az analog jel.
Ehhez persze olyan adas kell amit erdemes felvenni, pl. kereskedelmi csatornak, es annyiert, hogy erdemes legyen nezni (pl. ingyen okes is lenne a reklamido nezeseert cserebe (kb. ha van minosegi reklam meg nezi is az ember))
Egy igenyesebb gyarto es es profi operator (mobil halozat es media mogul )meg Europaban is kaszalhatna a dvb-h szolgaltatason, csak szedje rendbe a jogdijakat(pl ha verne a tanyeros teve kinalatat akkor az elgondoltato lenne, mert a muholdvevo tanyer az eleg kevesse mobil...), bar ha most jon egy uj telcsi ezzel az ujdonsaggal mar a mini notebookokat kell lenyomnia, amikhez par filler a dvb-t usb adapter, szoval rendkivul esznel kell lenni...Masrezt mar rossz a mobiltv omene.
(V)
Elküldve: 2010. 03. 23. 10:42
Én ezt nagyjából úgy tudom életképes modellként elképzelni, ahogy mondjuk Koreában is működik (bár megjegyzem ott sem sikersztori a mobiltévé): reggel munkába menet az ingázó a vonaton megnéz egy híradót, vagy reggeli műsort, hazafelé meg mittomén, akár a Mónikát, kinek mi az igénye. Namost erre a célra egy olyan hálózat, ami szinte kizárólag a nagyvárosok lefedésére koncentrál, teljességgel alkalmatlan.
Felvett műsorokat - ahogy írod - ugyan lehet nézegetni bárhol, de ehhez meg nem kell DVB-H hálózat (bár tény, hogy a kényelmi faktor miatt vonzóbb lehet eleve a telefonnal felvenni az adást, nem pedig mondjuk PC-ről átmásolni).
Elküldve: 2010. 03. 23. 11:19
Idézet: Denevér - Dátum: 2010. 03. 23. 09:33
...
Mondjuk az 2 ev alatti korosztalyban, meg a mobil tv gyerek csatornaknak is sikere van(aki volt mar hosszu autouton az sejti mennyire nem mindegy ez, es meg csak el se lopjak mint a kalaptartoba rakott lcdt), de mondjuk hogy ez mennyire etikus becelozni ezt a korosztalyt az jo kerdes. Pl. upc tv csomagjaiban van csecsemo csatorna, es orulunk hogy van.
Az igénytelenség egyik mérőfoka pont ez a bébicsatorna. Azt kéne szívlapáttal csapkodni, aki szerint erre igény van, ill. kreál rá igényt.
Mobil-tv utazás közben? A mobilban lévő rádióval necces a vétel, de a mobilcsatornákon ugye ez nem történik meg. Mint ahogy nem szakad a beszélgetés autóban, metrón utazva, ha az átkapcsolási sebesség x-szeresével haladsz. De mégis.
Autóban "hosszabb" útra a gyermek számára ott a hordozható lejátszó, az enyém csak dvd-t tud, de az újabbak mintha modernebb adatfolyamokat is képesek lennének kezelni. Tavaly használtuk párszor, idén inkább a cd/rádió zenéjére énekel.
Nemrég felvettem a telefonomra egy tv-sorozat epizódjait, azzal ütöttem el az utazási időt (a könyvhöz a metró sajnos sötét).
Volt olyan utastárs, aki azt hitte tévézek, mert az egyik ker. csatorna pár évvel korábbi logója ott figyelt a kép sarkában.
Ez a "móka" (napi két epizód + fület befedő bluetooth füles) napi akkutöltést igényelt.
Taxikban látni kistévéket a műszerfalon, elvileg csak a várakozás perceit (óráit) könnyíthetnék meg. De azért látni, hogy a barátokközt, vagy a mónikasó villódzik a képen, miközben az autó 60-70 körül cirkál.
Elküldve: 2010. 03. 23. 11:37
http://index.hu/kult...li_meg_a_tevet/
Idézet
Elküldve: 2010. 03. 23. 12:14
A Balatonnál okés, de Pesten, Debrecenbe, stb minek? Szerintem az emberek 80-90%-a akkor használná, ha elmegy üdülni, horgászni, stb és nem akar lemaradni a kedvenc műsorairól.
Mekkora buli, hogy pesten 5 utcányira utazok és addig TV megy a mobilon
Ismétlem SZERINTEM, nem jó helyen kopogtattak Arról nem beszélve, hogy ki a bánat fizet elő ezekre a semmit mondó csatornákra: m1, m2, Duna TV és Duna II Autonómia, ATV és a Hír TV.?

Súgó