HWSW Informatikai Kerekasztal: Videó rögzítése a Desktopról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videó rögzítése a Desktopról Win7 hez kellene program. Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 29. 07:39

Sziasztok

Szükségem lenne egy olyan programra ami képes videót rögzíteni a képernyőről.
Tulajdonképpen egy segítségnyújtó videót kellene csinálnom 1-2 dologról hogy, hogy kell használni.

Eddig próbálkoztam az MS expressionencoderrel (media encoder utodja) csak az a bajom vele hogy míg a nyers fájl tökéletes minőségű addig a kész videó már sokkal rosszabb bármire állítom a minőséget kódoláshoz, a betűk szinte olvashatatlanok a videón pedig az fontos lenne.

Ha tud valaki valami használható programot az ne tartsa vissza :)

Köszi előre is.

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 29. 07:45

Itt a jing neveztű cucc, ez flasht csinál, ha mikrofon van, akkor pofázni is bírsz alá:

http://www.jingproject.com/
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 29. 08:45

Itt a jing neveztű cucc, ez flasht csinál, ha mikrofon van, akkor pofázni is bírsz alá:

Köszi mindenképpen kipróbálom, de ehhez akkor nem tudok más videó szerkesztővel később hangot alávágni ha jól gondolom, mivel flash.
Mert hang az lesz mellé csak azt csajok mondják majd fel külön :)

OFF:
Mitől van neked ennyi - pontod?
Pedig a fórumon te vagy az egyik aki többek közt nekem is sokat segítettél több témában is.

Szerkesztette: Virus9AX 2010. 03. 29. 08:01 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 08:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 03. 29. 08:59

Köszi mindenképpen kipróbálom, de ehhez akkor nem tudok más videó szerkesztővel később hangot alávágni ha jól gondolom, mivel flash.
Mert hang az lesz mellé csak azt csajok mondják majd fel külön :)

OFF:
Mitől van neked ennyi - pontod?
Pedig a fórumon te vagy az egyik aki többek közt nekem is sokat segítettél több témában is.

Nem tudom flasht érdemes-e konvertálni, meg vissza. Vagy jó pénzes szoftverrel lehet alá hangot tenni. Akkor van ilyen cucc, ami .avi-t rögzít, legfeljebb megkeresem, de ezer éve nem használtam.

Negatyv meg azért, mert az jó, mióta új fórummotor van, azóta nem trendi pluszban lenni :-)
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 29. 09:03

Nem tudom flasht érdemes-e konvertálni, meg vissza. Vagy jó pénzes szoftverrel lehet alá hangot tenni. Akkor van ilyen cucc, ami .avi-t rögzít, legfeljebb megkeresem, de ezer éve nem használtam.

Negatyv meg azért, mert az jó, mióta új fórummotor van, azóta nem trendi pluszban lenni :-)

:cool2:

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 03. 29. 08:18

:cool2:

Méghogy ő negatív, a kocsog engem is megnyomkodott egyik ráérős nap, mikor én ott dolgoztam mellette, aztán csak a röhögést hallottam, hogy persze, lehet olyat is :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#7 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 08:50

CamStudio

Ingyenes, széleskörűen konfigurálható, AVI-ba ment amit utána VirtualDub-ban vagy Windows Live Movie Maker-ben tovább lehet tutujgatni (én legalábbis ezekkel próbáltam)

#8 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 14:51

+ a camstudióhoz van egy egész jó encoder is, amivel simán lehet HQ minőségben felvenni, aztán utána abba tömörítí át az ember, amibe akarja.

ott van az oldalukon: Lossless Codec: New CamStudioCodec1.4.zip
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#9 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 29. 08:45

Szvsz a Camtasia Studio a legjobb ilyen teren ;) En mar sok "felvetelt" csinaltam mar igy ;)

(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: AnarchoiD - Dátum: 2010. 04. 06. 19:35

Szvsz a Camtasia Studio a legjobb ilyen teren ;) En mar sok "felvetelt" csinaltam mar igy ;)

Gondoltam fizetős nem játszik, de a Jing is ennek az ingyenes leszármazottja.
Make love not Wor.

#11 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 06. 19:39

Gondoltam fizetős nem játszik, de a Jing is ennek az ingyenes leszármazottja.

jaja jing ingyenes , de olyan is (nemveletlen ingyenes) ;)
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#12 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 20:57

A CamStudioval mi a baj? Ingyenes, teljesen szabadon és széleskörűen konfigurálható, megy Win7 64 bit alatt is mindenféle trükk nélkül, AVI-t produkál, amit aztán lehet mókolni VirtualDubbal vagy Movie Makerrel.

Szerkesztette: Sityi 2010. 04. 06. 20:58 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 16:33

Köszi srácok az ötleteket ki fogom próbálni mind sztem ::)

#14 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 10:27

Amiota a Windows ablakkezeloje DirectX alapu lett sokkal hatekonyabban tud rogziteni videot a Fraps. Talan erdemes kiprobalni.

#15 Felhasználó inaktív   abydos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 14:39

Sziasztok!

Nagy szükségem lenne a segítségetekre és remélem sikerül megoldást találnunk :(

Elkezdtem videókat felvenni és bemutatókat csinálni játékokból. Minden tökéletes is volt, hosszasan keresgéltem programok után, melyik képes a legjobban felvenni a képernyőt. A HyperCam 2 volt az egyik első amit kipróbáltam, de nem voltam elégedett a képfrissítésével. Fen hagytam, mert ha pusztán csak a képernyőt akarom felvenni és nem egy videojátékot, akkor arra ez is jó lesz.

Megtaláltam a Frapsot és azzal minden tökéletes volt. A képet és a hangot tökéletesen felvette, legnagyobb meglepetésemre alig lassultak be tőle a játékok.

A minap viszont fel akartam venni a HyCammal a képernyőmet.... Próbálkoztam, hogyan lehetne a legjobban felvenni a dolgokat, de valami gond mindig volt. Váltogattam a codecec közül, az alapértelmezett túl gyors volt, míg a többi hibásan vett fel stb. Fel is adtam, nem szórakoztam vele tovább. Ám a Fraps-al fel akartam venni egy játékot, és nem volt hangja.... Nem tudok most már hangot felvenni, ez számomra hatalmas érvágás így nem tudok ezzel dolgozni. 

Le is írom mivel próbálkoztam eddig:
- Rendszervisszaállítás.
- A HyCam 2 szoftvert megpróbáltam úgy visszaállítani, ahogyan volt.
- Fraps újratelepítése, a registryből törlése, minden hozzátartozó fájl törlése.
- Hangkártyánál a rögzítő eszközöknél való állítgatás, egyesével letiltani mindent, illetve újraengedélyezni. Stereo Mixert bekapcsoltam (eddig nem volt) illetve Wave beállítás kikapcsolása (ami eddig be volt.)

Amire jutottam:
Eddig a Frapsnál az alapértelmezett beállítás ez volt: Record Win7 Sound - Stereo
Ez eddig tényleg hibátlanul működött. Most viszont a legfőbb problémám az, hogy: A Record External Imputnál nem tudok hangkártyát választani a recorder részből, csak a mikrofon működik. Ha a mikrofont letiltom, akkor megjelenik a Wave és fel tudom venni a játék hangját! Igen ám, de ezzel az a baj, ha nincs mikrofonom, nem tudom azonnal alákommentálni a mondandómat és ép a kommentálás a lényege a videóimnak. A másik, ami még feltűnt, hogy ilyen állapotban borzasztóan lelassulnak a játékok és még a legegyszerűbbek is késve reagálnak. Egyszóval ha nem is venném fel a hangot, akkor se lenne megoldás, hogy emiatt a legrégibb játékok is szaggassanak

Ami dolog még fenn áll (valahogyan ezt kellene megjavítani), az az, hogy "Record Win7 Sound - Stereo" módban vesz fel hangot a gépemből, de nem a játék hangját! Ha zenét, videót vagy böngészőt indítok el a játék alatt és annak a hangja is megy a felvétel közben, akkor csak azoknak a hangját veszi fel, magának a játéknak a hangfelvételét kihagyja!

Szóval ez lenne a problémám, eléggé zavaró, rengeteg beállítást próbáltam, nagyon kellene a segítségetek. :(

Az alapértelmezett integrált hangkártyám le van tiltva. Asus Xonar D1-et használok.

Köszönöm Szépen
Üdv!
abydos

Szerkesztette: abydos 2010. 08. 13. 14:42 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 13. 19:03

Codecek ill codec packok szoktak pl bezavarni, ha vannak ilyenek a gépen azokat is pucold le egyszer.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#17 Felhasználó inaktív   abydos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 08. 13. 20:03

Codecek ill codec packok szoktak pl bezavarni, ha vannak ilyenek a gépen azokat is pucold le egyszer.

Külön Codeck Packot nem tedtem fel a gépemre, de több program is több codecet használ, sajnos nem tudom, mi az amire nagyon szükségem van és mi az amire nincs. Olyan programot esetleg nem ismersz, amivel ki lehet kapcsolni a codeceket egyesével?  :unsure:

Köszönöm a választ, ha nem találok ilyen progit akkor megpróbálok még jobban belekutyulni a codecek világába!

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó