HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A mobilnetesek majd negyede a semmiért fizet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A mobilnetesek majd negyede a semmiért fizet Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 08. 10:57

Februárban is folytatódott az az év eleji trend, mely szerint lassabban nő a mobilinternetre előfizetők száma a három hazai szolgáltatónál. Ezzel együtt egyre többen vannak, akik előfizettek a mobilnetre, de valójában nem használják.
http://www.hwsw.hu/h...ile-pannon.html

#2 Felhasználó inaktív   zyg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 08. 10:57

Feltalálhatnák már a prepaid netet.

Otthon van net, munkahelyen szintén. Úton útfélen ha várakozik az ember vagy ha huzamosabb ideig nem jut géphez, wifihez de szükség van rá akkor lehetne ezt használni.
Megvennék 1000 hufért 1 gigabyte forgalmat, aztán az év során leforgalmazom amikor épp szükségem van rá, éppúgy mint 1 feltöltőkártyás telefonnál.

#3 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:01

@zyg: a prepaid vonalon nincsenek igazán vonzó ajánlatok, ez tény, bár a voda csomagja legalább annyiban jó, hogy 30 nap után nem nullázzák az egyenleget.
Can you hear me, major Tom?

#4 Felhasználó inaktív   leslie 

• Hőstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:08

Melóhelyi mobilnet is ilyen. Szökőévente 1x van használva, de akkor kell.

#5 Felhasználó inaktív   zyg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:13

Továbbá az is gond, hogy egyre több eszközünk van ami 3G képes: Telefonok, routerek, tabletek.
Most mindegyikbe vegyen az ember külön sim kártyát és fizessen rá havidíjat?
Isten áldja meg aki kitalálta a pda-telefonokon a tetheringet, szükség megoldásnak már ez is jó.
Csak hát ugye a pda aksija nem igazán arra van kitalálva hogy 3G-s netet wifin osszunk órákig.

Amúgy miért van szükség a sim kártyákra? Miért nem lehet hogy simán bepötyögöm a telefonba az ügyfélkódomat és onnantól nekem számláz?

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:16

@zyg: nem kell mindbe SIM-kártya, tessék venni ilyet vagy ehhez hasonlót: http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#7 Felhasználó inaktív   zyg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:25

Határozottan tetszik a dolog. Köszi

#8 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:26

Nekem a közelemben 2 olyan kuncsaft is van, aki előfizetett mobilnetre, pontosabban egyik, másik promóciós ajándékként kapta laptop mellé, de fentartja. Mindkettőt megpróbáltam lebeszélni, mivel igazán nincs rá szükségük, mármint úgy, hogy csak GPRS módban tudják igénybe venni. Mindkettőnek van másik, vonalas internet előfizetése is, ami szélessávú, és otthon a noti is ehhez csatlakozik. Egyik kuncsaft egy évben egy nyaralás alkalmával a Balatonnál igénybe vette a mobilnetet, és örült is neki, áradozott, hogy ott hasított, mint a szél. És ezzel kifújt a használata.

Másik többet utaztatja a notit, de minden célhelyen van wifi, amihez csatlakozni lehet. Tkp csak azért kell neki mobilnet, hátha egyszer valahol az erdő sürűjén áthaladva hirtelen szüksége lesz az Internetre....

Az ő pénzük. Valamiből meg kell élnie a provájdereknek is.

#9 Felhasználó inaktív   zyg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 11:36

@hkpk: na pont erről beszélek, ezért kellene a nem havidíjas mobilinternet csomag. Persze ha most az egyik szolgáltató bevezet egy ilyet, holott én a másiknál vagyok előfizetve az se túl nyerő. Elég macera a simkártya cserélgetés. Remélem a T bevezet majd egyszer egy ilyet :)

#10 Felhasználó inaktív   Cheif 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 08. 12:52

Én használnám, viszont az isten háta mögött lakom és extra lassú, más lehetőség viszont nincs netre :(
Üdv: Cheif!

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zyg - Dátum: 2010. 04. 08. 11:57

Megvennék 1000 hufért 1 gigabyte forgalmat, aztán az év során leforgalmazom amikor épp szükségem van rá, éppúgy mint 1 feltöltőkártyás telefonnál.

Csak erre nem sűrűn tudnak építeni a szolgáltatók, hogy 1ezer ember befizet, aztán lehet sosem kezdi meg az 1 gigát, mert csak.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 08. 12:26

Tkp csak azért kell neki mobilnet, hátha egyszer valahol az erdő sürűjén áthaladva hirtelen szüksége lesz az Internetre....

Nekem is ezért volt, aztán 3 éve fizettem, gondoltam pont le fogom mondani. Erre alig húztam el 3 napra nyaralni, cégnél betelt a DHCP tartomány, mert kiosztottak hirtelen 30 gépet, meg jött 20 külföldi vendég, akkor picsa jó volt PDAról meghegeszteni a fagyi mellett. Persze megjött a roamin számla is, az már nem volt olyan picsa jó :-/

#13 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:14

Engem tavaly a Vodafone-tól hívtak fel, hogy látják, ahogy vígan netezek, viszont nincs még mobilnet-előfizetésem, úgyhogy lenne most egy jó akció kifejezetten az olyanoknak, akik előfizetés nélkül, kilobájt alapon számlázva lógnak a neten. Én meg mondtam nekik, hogy valóban netezek, de már másfél éve Net200 előfizetésem van, erre mondta a hölgy, hogy az adatbázisuk szerint pedig nincsen, viszont nem én vagyok az első, ahol nem stimmel a dolog. Hogy ezek után mennyire lehet megbízni egy olyan kimutatásban, amit nem a szolgáltató, hanem egy külső fél készített, ahol még nehezebb összenézni a szolgáltatott adatokat a valósággal, az jó kérdés.

#14 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:25

@debaj: az NHH sem az ujjából szopja az adatokat, mindent a mobilszolgáltatók adnak át nekik.
Can you hear me, major Tom?

#15 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:40

Mindjárt összedobok egy Huawei-Vodafone konfigot.
Alapvetően egy nettel dolgozó kismamának lesz, de muszáj tesztelni. A leírásban az áll hogy ablakhoz közel helyezzük el. A házunkban a vodások az udvaron, vagy a körfolyosón szoktak telefonálni...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16 Felhasználó inaktív   blalo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:44

@zyg: 1000Ft/GB?
Hol élsz te. Ez pillanatnyilag 10Ft/MB jó esetben, de mintha láttam volna 10Ft/10kB-ot is. Nevetséges.

#17 Felhasználó inaktív   blalo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:51

@csozsi: Az ablak semmit nem jelent. Nálam 30cm-enként változott, nem is kicsit. Most kb. 6Mbit a le- és 1Mbit a feltöltés.

És igen, azért váltottam mobil netre, mert geci volt velem a T-Akony! Remélem jól meg is fogják büntetni őket miatta! Össze-vissza hazudoztak, hogy nem lehet a DSL netemet 4Mbit-ről 5Mbitre bővíteni kb. feleár/hó-ért (országszerte reklámozzák). Pedig de.
Most a mobilnet sokkal gyorsabb, mint a DSL. Csak sajna korlátos, de még így is olcsóbb. Kapják be. Most már csak a mobil előfizetésem van náluk, de májusban az is letelik.

#18 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 04. 08. 15:25

@debaj: az NHH sem az ujjából szopja az adatokat, mindent a mobilszolgáltatók adnak át nekik.

Éppen erről beszélek, ha még a saját házuk táján sincs minden rendben, akkor jó kérdés, milyen gondosságot fektetnek bele a külső félnek készített jelentésekbe. :) A kishőgy ott legalább átkattintotta a hibásan szereplő júzereket, de az NHH-nak semmi ilyen kontrollja nincs az adatok felett, aztán ki tudja, hogy épp maradt-e benne egy munkalap aljáig végigkopipésztelt mező, mert az adminisztrátor már ment volna rágyújtani.

Persze nem azt mondom, lehet, hogy stimmel ez a 20-30%-os kihasználatlanság, mert ha belegondolunk, hogy sok helyen bundliba jár a Pannon mobilnet jópár netbookhoz meg notebookhoz, úgyhogy ez még akár meg is magyarázná, miért olyan kiugróan rossz a másik kettőhöz képest a kihasználtságuk. Csak első hallásra soknak tűnik, hogy ennyien fizetnek a semmiért.

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 04. 08. 15:40

A házunkban a vodások az udvaron, vagy a körfolyosón szoktak telefonálni...

Innentől kezdve mégis mit várnál? Ugye nem adatforgalmat?

#20 Felhasználó inaktív   EasyRider73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 18:52

NHH statisztikák úgy készülnek, hogy az előző negyedévit szorozzuk 1.0kevéssel, aztán amelyik szám túl kerek, azt kicsit módosítjuk. A legelsőt pedig még akkor készítette valaki, amikor a céget is másképp hívták, valamelyik egész másik szolgáltatás adataiból.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó