HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Közel a 4G mobilinternet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Közel a 4G mobilinternet Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 09:37

Jövő tavaszra véglegesedhet a negyedik generációs mobilhálózati szabvány, erősítette meg a napokban az ütemtervet a kidolgozásáért felelős iparági szervezet, a 3GPP. Az LTE optimalizációjával gigabites linksebességek is felépíthetőek lesznek.
http://www.hwsw.hu/h...lozat-3gpp.html

#2 Felhasználó inaktív   bruszlii 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 09:37

kíváncsi vagyok mennyibe fog fájni, amúgy nagyon várom, lehet majd végre videótelefonálni is talán, bár én a mostani webnwalkkal is tudok, ha úgy vesszük (laptopon kamerával)

#3 Felhasználó inaktív   farkaska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:31

Én azt szűröm le a cikkből hogy olcsóbb lesz kiépíteni mint a mostani megoldásnál , remélem ezt az ára is tükrözni fogja. Ha tényleg teljesülnek az ígéretek akkor azzal csak Mi, felhasználók nyerhetünk.

#4 Felhasználó inaktív   predator24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:37

Hát bevezetésnéé biztos drágább lesz mint a mostaniak, kizárt hogy olcsóbb legyen, csak teljes kiépítés, és elterjedés után várható a lazulás az árak terén. Meg azért én kíváncsi leszek erre az "50 Mbps maximális elméleti sávszélesség"-re, hogy az mennyire fog megvalósulni, legyen úgy ;). Bár a Svédektől ered a technológia, ők meg azért tudják hogy mi az a precizitás... hát hajrá,
...kérem kapcsolja ki

#5 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:43

Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor lesz egy olyan hálózat, aminek befejezik a kiépítését, mielőtt az újnak nekiállnának. Most, hogy 4G, meg gigabit, szerintem illene legalább a 2G-t kiépíteni, mert ok, hogy mindenhol nem lehet 3G, de hogy beszédhez elegendő térerőt is vadászni kell, ahogy elhagyod a várost 10 km-re, az azért szemtelenség.
Ha egy autó 200-al megy, és van benne egy légy, és a hátsó ülésről az elsőre akar repülni, akkor miért nem 210-el kell repülnie? Miért elég neki csak a szokásos sebességen repülni? Hiszen ha felrepül, akkor az autó belsejében már repülni fog és független lesz a talajtól.
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose

#6 Felhasználó inaktív   bruszlii 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 04. 11:02

Ebben is van valami, főleg a nagyvárosban élőknek kedvez ez a reform majd, de én megmondom elégedett vagyok a mostani hsdpa-mal is még ha valahol csak 2g van akkor is sokkal jobb mint a semmi, mondjuk amikor Mucsaröcsögén vagyok és leveleznem kell, olyankor nem igazán érdekel hány g van csak legyen :)

#7 Felhasználó inaktív   farkaska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 11:26

Azért el lehetne viselni hogy a levelezésen kívül is lehessen valamit csinálni akár még a szántón is. Ha nem is a HD youtube videókat de mondjuk moziműsort vagy hasonlókat, és ahoz azért kellenek a G-k:D

#8 Felhasználó inaktív   bruszlii 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 04. 13:13

Meg egy jobb fajta videótelefonálás sem rossz dolog :) Tetszik hogy ip alapú lesz a rendszer :)

#9 Felhasználó inaktív   predator24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 13:24

Nohát a beszédhez való térerőt nekem még nem nagyon kellett vadásznom, jó olyan meg esett már hogy kicsit helyezkedni kellett hozzá hogy meglegyen a kellő erő, de ebbe beletörődtem. Ez meg sajnos elkerülhetetlen hogy a városokra fejlesszenek, elsősorban Budapestre, dehát nem csak ebben ilyen az országunk, szerintem ez még sokáig így lesz.
Viszont az hogy IP alapú az tényleg ígéretesen hangzik, csak legyen működőképes ;)
...kérem kapcsolja ki

#10 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 05. 15:37

Az a baj, hogy volt ez már jobb is, 3G előtt nekem se kellett keresgélnem, azóta meg olyan lyukak vannak a lefedettsében, hogy félelmetes. Pannon is leszereli a bázisállomások 1/3-át, LOL. És van egy olyan érzésem, hogy nem csak ők. Lassan lesüllyedünk USA szintjére, városon kívül ott sincs térerő.
Ha egy autó 200-al megy, és van benne egy légy, és a hátsó ülésről az elsőre akar repülni, akkor miért nem 210-el kell repülnie? Miért elég neki csak a szokásos sebességen repülni? Hiszen ha felrepül, akkor az autó belsejében már repülni fog és független lesz a talajtól.
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó