HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bárkiből lehet mobilos alkalmazásfejlesztő a Nokiánál - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Bárkiből lehet mobilos alkalmazásfejlesztő a Nokiánál Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 13:23

A Nokia kiadta a Qt alkalmazásfejlesztői keretrendszer bétáját, illetve bemutatta az Ovi App Wizardot, amivel bárki tud egy egyszerű widgetet készíteni a Nokia okostelefonjaira.
http://www.hwsw.hu/h...fejlesztes.html

#2 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 13:23

Imádom ezt a "bárkiből lehet fejlesztő" hozzáállást. Most őszintén láttatok már olyan című könyvet hogy "Brain surgery for dummies" ?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 15:16

Azért kedves gesztus, hogy a kedvenc oldalaidból pár kattintással összedobhatsz egy saját widgetet. A bárkiból lehet fejlesztő meg inkább azokra vonatkozhat, akik eddig más platformokra fejlesztettek, és nem sok vonzerőt láttak az egyszerű, hamar megszokható, könnyen átlátható és hatékonyan használható S60-as C++ nyelvjárásban. :-) Még csak nézegetem ezt a Qt-t, de felüdülés a natív S60 programozáshoz képest.

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 15:37

@debaj: ha megnézted tüzetesebben, esetleg írhatnál róla valamit a többiek okulására

#5 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 16:14

A tüzetes az túlzás, letöltöttem az SDK-t, meg végignyomogattam pár tutorialt. :) Lényegében a Java egyszerűségét nyújtja egy natív alkalmazás sebessége mellett (persze kell a Qt framework is, ez úgy 6 megát levesz a készülék memóriájából), nem kell foglalkozni a destruktorokkal és a többi bosszantó S60 C++ jellegzetességgel, callback függvények helyett típusbiztos, üzenetalapú signal-okon (értesítések) és slotokon (eseményfeldolgozók) keresztül zajlik a kommunikáció, a Qt kiegészítők mellett szabványos C++-t használhatunk, és újrahasznosítható a kód, ha a használt Qt modulokat támogatja a platform, akkor egy újrafordítás elegendő, hogy az asztali alkalmazást telefonon használhasd, esetleg a GUI-t kell átszabni.

#6 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 04. 18:31

Legalabb kicsit legyetek igenyesek mielott 1:1ben lekozoltok egy PR cikket ami valami reklam ugynokseg agymeneset hivatott barmilyen rss fole glavirozni ala almacsutka. :(
Nehany kattintas? Haat... Minimum 50 euro, hitelkartya es cegalapitas de ha 10 kattintas alatt vegeztek a hwsw rss ovi app wizard-ositasaval, ugy hogy semmilyen ablak nincs megnyitva elozetesen, akkor eskuszom meg fizetek is az amugy ingyenes rss feed-et tartalmazo alkalmazasert!
En megprobaltam, de se az IE6ot se a Chromot nem szereti, bar az utobbinal ezt nehez eszrevenni.
A Qt creator az bekesebb, azt most nem is szidnam, pedig azt is lenne miert.
(V)

#7 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 18:58

Megcsinálni megcsináltam (a regisztrációt ne számítsuk bele a kattintásokba), de az utolsó lépésben mindenképpen az Ovi Store-ba akarja küldeni, amit inkább kihagynék. OSX 10.6.3, Chrome.

Szerkesztette: debaj 2010. 05. 04. 18:59 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 19:10

@Denevér: http://www.oviappwizard.com, try it out, első kattintással rss feed linkje bemásol, next, logó feltölt, ikon feltölt, cím átír, színek szerkesztése, next, next, kész. cégalapítás, 50 euró? te melyik oldalt töltötted be?

#9 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 19:14

@Bodnár Ádám: Ja, mindezt Firefox 3.6 alatt, Chrome-mal nem néztem, IE6-ot meg nem láttam vagy 5 éve, de azért az már ne legyen szempont hogy egy 2001-es böngészőben nem működik jól. Egyébként honnan veszed hogy PR-cikk?

#10 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 10:19

Hat engem a "Account verification for the Ovi app wizard" mail is kicsit zavart. Az elso problemam akkor kezdodott, amikor az hwsw es az index utan meg ket linket meg akartam adni ahogy lehetne. XP-n a Chromeban egyszeruen nem tudtam se odamenni se odakattanni. Utanna a logo korlatozas 256x256 pixelre, es megcsak nem is torzit vagy segit mint egyeb modokon.
Szerintem probald kuldeni az ovi storeba. Meglesz az az 50 euro. :) Boven ki tudsz lepni elotte amugyis, en kb. a fizess most oldalnal hagytam abba... Sot csak 5 jegyu iranyitoszamot fogadunk el meg ilyesmik...

Szoval ha lett volna egy hwsw rss ami az ovi wizarddal keszitett app ingyen letoltheto, akkor egyetertek, hogy ezt kiprobaltatok. Viszont mivel nem irtatok arrol, ami nekem egy teljesen faek egyszeru wizard hasznalatkor szembekoszont, igy gyanitom, hogy az iras valahonnan (pl. pr-publikacio, sajtokozlemeny, stb.) jott, marpedig az ujsagiras szerintem arrol is szol, hogy a hirek valodisaganak tartalmat ellenorzitek mielott lekozlitek.
Maga a hir nem hoax, csak amit irtatok az nem a teljes igazsag. Az ordog a reszletekben es az utolso lepesben rejtozik. A felnott tartalom szolgaltatok se a hitelkartyad elkeresevel kezdik manapsag, holmi eletkor ellenorzes alatt. Azt majd a vegen, ha mar minden adatod megadtad, es mar lusta lenne visszafordulni...
Aztan lehet ha befizetem az hwsw rss app-ert az 50 eur, akkor a letoltesekbol mar kogazdag lennek :)) Tenyleg az RSS ujrakozlese kinek a joga? Fizet erte nektek pl. a google reader?
(V)

#11 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Denevér - Dátum: 2010. 05. 05. 11:19

XP-n a Chromeban egyszeruen nem tudtam se odamenni se odakattanni.

A Preview gombra rákattintottál a második feed hozzáadása után is?

A hwsw-s kütyü még elbírálás alatt van, egyelőre semmi szó nem esett 50 dollárokról.

#12 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 12:43

@Denevér: a HWSW widget elkészült tegnap, már csak az Ovi Store jóváhagyására vár, senki nem kért tőlünk pénzt semmiért és céget sem kellett alapítani.

#13 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 13:48

@Bodnár Ádám: Hali, Tudok valahogyan kepet mellekelni? Megprobalom ujra es ezuttal screenshotokkal.
A preview-knal kattintottam mindket previewra ha jol emlekszem, mielott a 3. feedet hozza akartam volna adni, es mindket feed meg is jelent az epp aktualis hirekkel, de majd ujra probalom.

Bar mintha mas is belefutott volna a dologba: "50 euros to join OVI store as a developer. "

Ezt pl. Simon irta, itt :
http://www.paxmodept...item.htm?id=779

Kezdek elbizonytalanodni, mert lehet hogy az en keszulekemben van a hiba, vagy Magyarorszagot kellene megjelolnom, es akkor nem kellene developernek lennem a storehoz.
Ugy emlekszem amikor azt mondtam, hogy submit az alkalmazast, akkor kerte az ujabb logint es kezdett el kerdesekkel zaklatni. Persze logikus volt, hogy el kell fogadom, hogy a tartalom kozleshez jogom van (ezzel nincs is problema), es ha bevetelt akarok akkor ahhoz kell egy ceges azonosito.
Nyilvanvaloan nem is annyit kernek mint egy rendes (Java, SOS, Qt) alkalmazasert, sot mintha az ingyenes alkalmazasokert nem is kernenek semmit. Lehet ez volt a baj, hogy random valasztottam egy arat is az alkalmazasomnak. Az ejjel ranezek ujra.
(V)

#14 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

@Bodnár Ádám: Hali, Tudok valahogyan kepet mellekelni? Megprobalom ujra es ezuttal screenshotokkal.
A preview-knal kattintottam mindket previewra ha jol emlekszem, mielott a 3. feedet hozza akartam volna adni, es mindket feed meg is jelent az epp aktualis hirekkel, de majd ujra probalom.

Bar mintha mas is belefutott volna a dologba: "50 euros to join OVI store as a developer. "

Kezdek elbizonytalanodni, mert lehet hogy az en keszulekemben van a hiba, vagy Magyarorszagot kellene megjelolnom, es akkor nem kellene developernek lennem a storehoz.
Ugy emlekszem amikor azt mondtam, hogy submit az alkalmazast, akkor kerte az ujabb logint es kezdett el kerdesekkel zaklatni. Persze logikus volt, hogy el kell fogadom, hogy a tartalom kozleshez jogom van (ezzel nincs is problema), es ha bevetelt akarok akkor ahhoz kell egy ceges azonosito.
Nyilvanvaloan nem is annyit kernek mint egy rendes (Java, SOS, Qt) alkalmazasert, sot mintha az ingyenes alkalmazasokert nem is kernenek semmit. Lehet ez volt a baj, hogy random valasztottam egy arat is az alkalmazasomnak. Az ejjel ranezek ujra.
(V)

#15 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

(V)

#16 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

(V)

#17 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 13:49

Kicsit lassu ma a Chrome-om :) Nem engedte fel a betat a normal upgradet eseten. Bocsi :(
(V)

#18 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 15:35

@Denevér: Értem, tehát össze-vissza kattintottál, nem működött Chrome alatt, nem állítottad be jól az országot, cserébe minket vádolsz meg azzal hogy pr-cikket jelentetünk meg ellenőrzés nélkül hogy ki se próbáltuk. Logikus.

#19 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 18:19

@Bodnár Ádám: Egyenlore ugy tunik. Az orszagot jol allitottam be, viszont ennek ellenere lehet elteres, amitol en mast tapasztaltam. Masreszt mar fent lenne az alkalmazasom, ha tenyleg atlathatoan sikerulne kattintanom. Na mind1.
A vadolasert elnezest, ejjel meg visszaterek ra megegyszer megprobalok ezuttal lassan kattintgatni. Kicsit belelkesedtem a cikketeken, es valamitol nagy csalodas er, de majd hamarosan kiderul mitol is.
(V)

#20 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 21:03

Ha valakit érdekel, a Nokia oldalán egy ideje már elérhető a Qt SDK 1.0: http://www.forum.nokia.com/Develop/Qt/

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó