HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Magasabb fokozatba kapcsol a Nokia - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Magasabb fokozatba kapcsol a Nokia Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 11. 19:24

Megváltoztatja korábbi szervezeti felépítését a Nokia, hogy eredményesebben vehesse fel a küzdelmet az okostelefonok és más mobil számítógépek területén az iPhone, Blackberry és Android telefonokkal. Az átszervezés célja láthatóan a termékfejlesztések függetlenítése dedikált erőforrások biztosításával.
http://www.hwsw.hu/h...bian-meego.html

#2 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 11. 19:24

Érdekes,én már nézegettem androidos telefont,nekem nincs,cimborámnak van...nekem valahogy ugy tünt többnek akar tünni mint ami.Az iphone dettó,sokmindent kinál,trendi köntösben,de sokminden hiányzik. Ez a nokiás huzás tetszik,ilyen egy mobilgyártó...de nem vagyok elfogulatlan nyilván :D

#3 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 19:28

Most olvastam,h a Sprint mobilcég dobja a nexus One-t az uj htc model miatt...én pl ezen nem csodálkozom,hirtelen mindenki mobilban és közösségi cuccokban akar utazni. Nehéz kenyér :D

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 11. 19:57

@map: a Nexus One is HTC :)

#5 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 20:04

A HTC gyártja igen, de nem saját szakállára :D

#6 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 20:09

Plusz azért a HTC népszerübb mint a nexus ONE, nem lett akkora felhajtás körülötte,mint az iphone körül...pedig szerintem a gogol arra pályázhatott :p Befejeztem az offolást !

#7 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 11. 21:33

a nokia ki fog szorulni a piacrol, legalabbis valoszinu hogy igy lesz, mert maradi a cegfelepitese
mar csak az olcso gagyi kategoriabol el
The iPad Scene:
http://majic12.blog.hu

#8 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 22:05

Én egyre kevesebb olcsó Nokiát látok,nem tudom ki hogy van vele. a cég felépitése alatt mit értesz?? Szerintem nem sokban különbözik a többiektöl ebben a tekintetben. Van olyan cuccuk amit a Foxconn készít, van amit a Sanyo(akku, legalábbis régen még azt is gyártottak a Dorogi Sanyo üzemben, már azt hiszem csak a napelemek maradtak)..sokimndent csinálnak bérgyártásban.A többiek is hasonlóak. Vagy mire gondolsz?

#9 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 22:08

vagy sok manager? :p

#10 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 11. 22:58

@map: arra gondolok, hogy nincs egységes irány a fejlesztésben, fél évente váltanak OS-t, hardvert processzort , lenyegtelen dolgok ezek szamukra, igy ellehetetlenitik a fejlesztest, csak spontan telefonokat gyartanak , adhoc modon , persze ezzel kiszolgálják a csorokat egy ideig, amig a tokeerosebb jobb cegek ala nem vagnak az arral aztan akkor mehetnek a sullyesztobe
nézd meg az applet, mit csinal a harveren nem változtat, sem az os-en, csak kicsit finomit evente mindenen az eladasok meg az egekben

nezd meg ezt, melyik nokia tud ilyet , mutass nekem egyet

http://majic12.blog...._szet_a_hurokat
The iPad Scene:

#11 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 12. 09:32

A nokia mindig is gagyi volt,havonta kidob 47 modellt...

#12 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 12. 09:34

és ebből 46 majdnem egyforma nyekergős műanyag :D

#13 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 10:42

Na értem én amit mondasz, de azért az apple olyan mobilt ad amilyet akarok,persze mindaddig amig iphone-t akarok(Henry Ford iskoláját járják ezen a téren),és ennyi,minden igényt egy termékl nem elégit ki. A Nokiának vaskosabb a kinálata,csóróknak szánt mobilok,üzelti fényképezös zenés.,az imperion is nokia szinekben versenyez asszem,a Vertu dettó..én nem látom olyan rendszertelennek,a kategoriák persze különböznek(a symbian pl elég régi motoros a nokiánál). Az igaz,hogy a PRjukban én sem vélek sok rendszert felfedezni,de azért a kinálatban meglelem. Azért a világ egyik legnagyobb távközlési gyártója csak ugy nem tünik el a süllyesztöben,föleg,h nem minden piac annyira árcentrikus mint a magyar....ezért sok termék hivatalosan nem is kapható nálunk.

#14 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 10:46

ja ,és éppen pont ilyet nokiára nem tudok mutatni...nem tudom,h van-e! Nekem nem hiányzik :D A szoftver fejlesztés nehézségéröl Nokiára mondjuk egy Neumannos tud nyilatkozni gondolom,én nem tudok hozzászolni,ahogy az Apple Appstorejához és a fejlesztéshez sem,de azt gondolom,h náluk a platform egyen,de vannak más hátrányaik(zárt terjesztés,korlátozott fejlesztöeszközök).

#15 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 12. 11:28

@map: vannak hatranyok, de 200 ezer program van iphone-ra, 2 ev mulva ez a szam fel millio lesz
The iPad Scene:

#16 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 12:28

OFF: ok-ok:D én tudtam,h ez méröszám:D csak az a kérdés,h mitöl növekedne töretlenül a programok száma? egy idö után telitödik a kinálat? csak kérdezem

#17 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 15:20

Hát, egyrészt jelenleg piacvezetők, szerintem sok cég cserélne velük.

Másrészt idióta marketingesek/közgazdászok össze-vissza szervezgetik a céget, ahogy az idióta marketingesek/közgazdászok szokták. Esetleg még egy névcsere vagy logócsere kellene, azzal is szoktak bohóckodni.

Harmadrészt tényleg érdekes koncepciótlanság látszik rajtuk. A Symbian ^3 vagy miafene, maemo, meego, stb., meg mellette a létező S40, S60, ahelyett, hogy egy huszárvágással csináltak volna Androidra egy S60 szimulátort, aztán lenne komoly sw ellátottságuk, lenne egy jó alap platformjuk, aminek a fejlesztési költségei sok cég között terülnek, stb.
Viszont a feature phone-ok S40-re migrálása szerintem jó ötlet.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#18 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2010. 05. 12. 12:28

@map: vannak hatranyok, de 200 ezer program van iphone-ra, 2 ev mulva ez a szam fel millio lesz

Ez lehet, csak a fél millióból lesz 490000, amit nem vesznek meg 10-nél többen.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#19 Felhasználó inaktív   otto_dc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 08:10

Laikus véleményem:
Az Apple gyakorlatilag egy termékkel van jelen a mobil-piacon, amit viszonylag egyszerűbb fejleszteni, fenntartani, ráadásul ugyanezt a metódust alkalmazták eddig az összes terméküknél, van már praxisuk. A Nokiának viszont sok-sok telefonja van, de a fejlesztés, no meg a support sosem volt hibamentes. A fejlesztésben vicces, hogy belül ugyanolyan (vagy nagyon közel ugyanolyan) telefonokat más dizájnnal és más kategóriában, és áron tolták. Az utóbbi időben meg kijöttek félig-meddig kész telefonokkal is. A Nokia Suite a kezdetekben iszonyatosan korlátozott (és többé kevésbé használhatatlan) volt, az most már kezd jó lenni, cserébe az OVI-t érőltetik, na de az még elég gázos a Suite-tal szemben, hacsak nem a vásárlás, meg a social networking áll a célkeresztben.
Most ránézésre négy fejlesztési vonal látható: az S40, az S60, a ^3, ill. a ^4, és a Meego. A 60-as szerintem hamarosan kihullik a hivatalos trendből kb. 2-3 éven belül, és gyanítom marad a 40, mint alacsony kategória, és középen-fent (hardvertől, szolgáltatástól függően) a ^4 és Meego (linux). A nyílt forráskód segíteni fog, a telefonok céges supportjának a civil fejlesztői közösség jó kis puffert nyújt, ráadásul aki benne van, az többnyire hűséges is a márkához. Azaz, ha most nem cs...ik el, maradhatnak az élvonalban, és mi sem járunk rosszul.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó