HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az SAP megvásárolja a Sybase-t - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Az SAP megvásárolja a Sybase-t Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 08:29

Történetének második legnagyobb értékű felvásárlását hajtja végre az SAP, amely tegnap bejelentette a Sybase bekebelezését. A vállalat az adatbázisgyártó segítségével csökkentheti függőségét legnagyobb versenytársától, az Oracle-tól, illetve sikeresen terjeszkedhet a mobilos üzleti alkalmazások irányába.
http://www.hwsw.hu/h...las-oracle.html

#2 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 08:29

Kicsit elgazdaságisodott az oldal, de amúgy remek... :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#3 Felhasználó inaktív   sarocker 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 09:22

Ha tudnáád, mi az a Sybase, látnád benne az informatikai potenciát is. Nekem vegyesek az érzelmeim. A Sybase (ahogy anno a Sun is) egy kicsit a szívem csücske volt, úgyhogy sajnálom, hogy nem marad független vállalat. Viszont a SAP a Sybase-zel óriási technológiai előrelépést tehet. És ha egy kis esze van, akkor erős fejlesztésbe kezd a Sybase különféle adatbáziskezelőin és annak marketingjén.

#4 Felhasználó inaktív   walaki13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 05. 13. 10:08

@sarocker:
Egyetértek. Csak azzal nem, hogy ettől az SAP technológiailag komolyabban fejlődik. Ugyanis nem ez az érdeke (százéves "bevált" megoldásai vannak, és a nagy ügyfeleket nem mozgatja meg az elavult felület, rosszul drótozott programozás stb.), hanem a jó marketing. Az viszont egy korrekt megállapítás a cikkben, hogy eddig komolyabb, elismertebb adatázismotor hiányában (sap db :D ) saját konkurenciája malmára hajtotta a vizet sok esetekben a rendszerük eladásakor.
Mint ahogy az Oracle is operációs rendszer hiányában. És még folytathatnánk a sort. De erre nem az a megoldás, hogy akkor vegyünk egy olyat, hogy teljes legyen a portfólió, és tudunk szolgáltatni (az Ibm például tud, de ő sem vesz meg mindent, van amit csak kiközvetít, a HP már inkább).

#5 Felhasználó inaktív   sarocker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 13:45

Az előrelépést úgy értettem, hogy az SAP a Sybase amúgy igen fejlett adatbázis platformjai révén (a két szélsőséget említve: adattárház és SQL Lite) sokkal hatékonyabb adatelérést és sokkal jobban skálázható rendszereket építhet. Arról nem is beszélve, hogy az Oracle nem igazán rendelkezik beágyazott rendszerekre (pl. okostelefon) méretezett DB arhitektúrával. Persze lehet, hogy a MySQL révén ez változhat, de az jövő a Sybase meg már kb. egy évtizede rendelkezik a technológiával, ami a mai világban az SAP-nek pont kapóra jön.

#6 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:43

@sarocker: Lehet tudom, lehet nem, ezt már nem is fogom az orrodra kötni, de azthiszem én relevánsabban szóltam hozzá a mondatommal a hírhez, mert a gondolatom amit ki akartam fejezni, pont a hír jellegéhez köthető, azonban az, hogy szerinted én nem tudok valamit pont nem kapcsolódik a hírhez. De így legalább reagálhattál, kifejezhetted ön ön magad "nagyságát". :) Sebaj, ha nem a gép előtt ülök akkor is ilyen a világ, a másikkal foglalkoznak az emberek, nem önmagukkal, mert ha magukkal fogalkoznának, akkor már a dudát sem nyomhatnák az autóban és még anyázni sem tudnának, milyen unalmas világ lenne az....
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#7 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• hettyempitty
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 19:23

@Socket: Látom nagyon a szívedre vetted :)
Kép

Xfire profil

LordRolee

#8 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 19:44

Hasonló véleményen vagyok ,ahogy az előttem szólók. Az egyik,h egyre több az "üzleti" hír a hwsw-n: szerintem nem baj,van egy talán konkurensnek nevezhető ujság(site),nyomtatva is megjelenik...na ők az utóbbi időben kicsit valahogy lejjebb adták a színvonalat, így örülök, h több az ilyen hír itt.

A Sybase-t én is sajnálom, az SAP-nak nyilván jól jön, az eddigi Sybase felhasználóknak szerintem nem tuti.

#9 Felhasználó inaktív   sarocker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 09:14

@Socket: Nem személyeskedni akartam, távol álljon tőlem. De dolgoztam már mindenféle SAP rendszerekkel, dolgoztam Oracle-lel és dolgoztam a Sybase különféle adatbáziskezelőivel is beágyazottól a nagygépesig, és a tapasztalataimból kiindulva arra jutottam, hogy nem csupán gazdasági jelentősége van az akvizíciónak. Nyilván van gazdasági, különben a SAP nem kezdett volna bele, de az informatikai oldala sem elhanyagolható.

#10 Felhasználó inaktív   SenkiFia 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 14. 09:56

És azért a Sybasenél van a világ egyik leghatékonyabb 4GL fejlesztőeszköze PowerBuilder és a PowerDesigner is (ami szerintem a legjobb UML és DB tervező szoftver) .
Esetleg ezekkel is tud valamit kezdeni az SAP.
SenkiFia

#11 Felhasználó inaktív   lsarecz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: sarocker - Dátum: 2010. 05. 13. 13:45

Arról nem is beszélve, hogy az Oracle nem igazán rendelkezik beágyazott rendszerekre (pl. okostelefon) méretezett DB arhitektúrával. Persze lehet, hogy a MySQL révén ez változhat, de az jövő a Sybase meg már kb. egy évtizede rendelkezik a technológiával, ami a mai világban az SAP-nek pont kapóra jön.

Szia!

Érdemes jobban körbenézni az Oracle háza táján. Az Oracle Berkeley DB, vagy az Oracle TimesTen In-memory DB szerintem pont a beágyazott rendszerekhez méretezett DB architektúra.

Lajos

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó