HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az új windowsos telefonokra sem lesz Skype? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Az új windowsos telefonokra sem lesz Skype?

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 13:33

Gyakorlatilag teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy Windows Phone 7 platformra sem készül el a Skype azonnali üzenetküldő és VoIP-kliens átirata.
http://www.hwsw.hu/h...lla-fennec.html

#2 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 13:33

A skype eddig is blob-szerű library irányba menetelt, de most kezdek rádöbbenni, hogy mekkora szívás lesz ez a wp7 a kizárólagos (?) SL alapú fejlesztésekkel.

#3 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 13:51

Egyáltalán lesz az új Windows Mobilokra valami is ? :]

#4 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 14:04

"hogy mekkora szívás lesz ez a wp7 a kizárólagos (?) SL alapú fejlesztésekkel.

Csak azoknak lesz szívás, akik valami értelmeset akarnak összehozni rá. Olyan szaga van a dolognak, ami a winmo-s telefonokat a vállalati kedveltségtől a csilivili tucatphone irányába viszi.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#5 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 14:26

Nos, a Skype-nek valahogy nem igazán sikerült sehová normális klienst létrehoznia. A linuxos kliens fényévekkel van lemaradva a windowsossal szemben, ráadásul a hangrendszerekkel állandó problémái vannak. A windowsows kliens állandóan fagyogat win7-en... Van valami platform ahol ez az izé normálisan műxik a jó öreg XP-n kívül ?

#6 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 14:29

@BigiCigi: Ez tisztára a userek számától függ. A winmo-nak lesz a legfejlettebb programozási felülete, ugyanakkor ez nem feltétlenül mérvadó: az IPhone-nak van a legszarabb, mégis erre van a legtöbb szoftver. Az megint más kérdés hogy a fingós programokon, a navigáción kívül mint érdemes fejleszteni egy olyan platformra aminek se képernyője se billentyűzete, se processzora nincs normális.

#7 Felhasználó inaktív   UnA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 14:56

@midnight coder: nekem Linuxon és XP is működik. Igaz, hogy linuxon a verziószáma kisebb (v2.1), de minden funkció működik. A hang nekem se ment át először, de csak annyi volt a hiba, hogy a default beállításnál le volt nyomva a mikrofon nullára...

#8 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 15:26

@midnight coder: Próbáld ki a Skype egy régi verzióját ! Nekem már évek óta az http://oldversion.com -ról letöltött 2.5.0.154-es verzió van és bizton állíthatom, hogy soha sehol nem volt vele gond. Gyak. 1 (azaz egy) db. exéből áll (Skype.exe) és mindenhol atomstabil, standalone még a Windows 7-esen is (!) sőt még az állítólag béta állapotban lévő WebCam rendszere is kiválóan működik.

Volt egy időszak a Skype 3.5~4.0 környékén, mikor magát a Skype protokollt buherálták és akkoriban voltak gondok a különböző kliensverziók közötti kompatibilitással (és még szerintem majd lesznek is)

Linuxon pedig .. legalábbis ami az ubuntu-t illeti, ott a 2.x-es verziók nekem hibátlanul mentek, beszélgetéssel, hangrendszerestül, tulajdonképpen komplett..

#9 Felhasználó inaktív   nickb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 15:47

Az is csoda, hogy egyáltalán csináltak linuxos változatot is. A számítógépek 1-2%-án fut linux, nem hiszem hogy megéri nekik erre erőforrást, munkaerőt pazarolni.

#10 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: kla - Dátum: 2010. 05. 13. 15:04

Csak azoknak lesz szívás, akik valami értelmeset akarnak összehozni rá. Olyan szaga van a dolognak, ami a winmo-s telefonokat a vállalati kedveltségtől a csilivili tucatphone irányába viszi.

Nem arról volt szó korábban, hogy a WinMo 7 vagy hogy hívják lesz a divatcuccok rendszere, az üzleti, komolyabb holmikba meg eleinte 6.5 kerül, utána meg valami más (WinMo 7 Professional, vagy ilyesmi), ahogy mondjuk a Nokiánál az S40/S60 vonal? Nem követem a témát, de mintha korábban erről lett volna szó.

#11 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:28

@debaj: de igen, megmarad üzleti felhasználásra a Windows Mobile 6.x vonal is

#12 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:36

Linuxon hangkártya és disztrib függő. Van ahol semmi gondja (Pl. eee PC-n), de a szüleim gépén az alaplapi hangkártyával komoly gondok voltak ubuntu alatt. Némi varázslással és guglizással meg lehetett oldani, de elég ratyi volt a hangminőség, úgy hogy azóta is opensuse van ott.

#13 Felhasználó inaktív   DeToX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:44

windóz7-en teljesen jól működik a skype 3.8-as verziója. nem kell mindenből a legújabb elqrt verziót felrakni :p
.:detox:.

#14 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 18:30

Ha az ms megtartja a kompatibilitast, akkor azert szidjuk, ha nem akkor meg azert. Sehogysem lesz ez igy jo.

#15 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 23:59

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2010. 05. 13. 15:26

A linuxos kliens fényévekkel van lemaradva a windowsossal szemben, ráadásul a hangrendszerekkel állandó problémái vannak.

Nos, nekem sem működik jól ez az úgynevezett legújabb skype beta. Csak azt nem vágom, hogy miért kötelező leszednem a legújabbat? Miért nincs fönt legalább az 1-el korábbi verzió a honlapon? Régebbi linux-os csomagot sehol sem találtam.
Ennek köszönhetően a skype elmehet a jó #@Đđł-ba. A SIP lehet jó alternatíva lenne... Elég sok kliens létezik rá.

#16 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 01:36

@pusrob: nekem is feltűnt anno, hogy a Nimbuzz, ami nem is natív Skype kliens ugye, jobban kezeli (!) a Skype protokollt, effektíve kompatibilisebb a Skype protokollal, mint maga a Skype !

Míg a 3.5-4.0-es verziókig folyamatosan szívás volt vagy a hangátvitellet, vagy a videoval, de tulajdonképpen valami gond mindig volt, addig a Nimbuzz-t kíválóan és hiba nélkül használom úgymond Skype-zni...

#17 Felhasználó inaktív   floatr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 07:14

@BigiCigi: Szerintem meg a nimbuzz egy rakás szutyok. Valószínűleg a skype által legyártott kommunikációs library-t használják a saját felületbe ágyazva, nem túl hihető h kiadták a protokollt, ők meg saját implementációt faragtak.

#18 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 15:35

@BigiCigi: Csak a Nimbuzz-nak sincs linux-os portja ha jól láttam. Nem baj. Szerintem a SIP protokol lesz itt a nyerő, arra mindegy hogy milyen klienssel csatlakozom, és tuti van normális verzió mindegyik oprendszerre (pl.: QuteCom vagy Ekiga, attól függ hogy Qt vagy GTK-s GUI kell).

#19 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: pusrob - Dátum: 2010. 05. 14. 16:35

Szerintem a SIP protokol lesz itt a nyerő, arra mindegy hogy milyen klienssel csatlakozom, és tuti van normális verzió mindegyik oprendszerre (pl.: QuteCom vagy Ekiga, attól függ hogy Qt vagy GTK-s GUI kell).

Aztán SIP szerver majd az égből pottyan mellé?

#20 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 16:56

@debaj: az Ekiga fejlesztők a saját honlapjukon szolgáltatnak ingyenes SIP szervert, tehát ezzel nincs probléma. Több mint fél mila felhasználója van...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó