HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Újra lehet verseny a hazai mobilpiacon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Újra lehet verseny a hazai mobilpiacon Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:15

Holnaptól Telenor Magyarországnak hívják hazánk egyik legrégebbi mobilszolgáltatóját, a Pannont, a cég emellett ismét bizonyítani próbálja, hogy eltökélt a magyar mobilpiac gyökeres felforgatásában.
http://www.hwsw.hu/h...ilinternet.html

#2 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:15

Jónak tűnik ez a perc alapú net, ha nem GPRS vagy EDGE a kapcsolat, mert ott az adott idő alatt csak kevés adat megy át. Jobb lesz ezt HSxPA hálózaton kihasználni! Egyébként szerintem akkor kezdődik az idő számlálás, amikor a modem felcsatlakozik a hálózatra és akkor fejeződik be, amikor onnan lekapcsolódik (vagyis ugyanúgy történik minden, mint a régi vezetékes modemes korszakban), nem az adatforgalom megkezdése és befejezése a trigger (vagyis vigyázni kell, hogy amikor nem használjuk már, akkor bontsuk a kapcsolatot).

#3 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:19

@ATC: jogos, hiszen egy modem (gyakorlatilag bármilyen PC-vel használva) ha csatlakozik, akkor a csatlakozás első perctől az utolsóig forgalmaz adatot. Lehet, hogy csináltak ehhez egy speckó kezelőfelületet, nem tudom...
Can you hear me, major Tom?

#4 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:20

Persze. Most ígérnek 5 perces percdíjat, meg mobilnetet. Aztán majd ha elül a márkaváltás körüli felhajtás, szépen csendben elkezdenek árat emelni. Ez az egész szerintem nem több, mint egy reklámfogás a márkaváltás kapcsán.
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#5 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:25

@ganxsta: a távközlési piacon az a cég, amelyik annyira lenyomja az árakat, hogy utána kénytelen megemelni őket (és mindennek előtte nagy feneket kerít), az gyakorlatilag kinyírja magát.

#6 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:39

ha jól értem, akkor a vezetékes számok hívásdíja a következő: első perc (5+5=)10Ft, utána 5Ft/perc.
Manapság ki szokott mobilról vezetékest hívni? :think:
gigabyte ep35-ds3 | intel e5200 | geil value 2x2gb | gainward gts 250 512mb | samsung 320gb + 1500gb | corsair vx450W | coolermaster cm690 pure # win 7 home premium
IBM ThinkPad T43 2668-WZE + Win Xp Prof.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.

#7 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:49

A pannon nevet vált, és ettől most fél, hiszen emlékszik rá, mekkora gondot okozott ez anno a westel-nek.
Csinál hát egy nagy reklámkampányt, hogy hetekig róla beszéljen mindenki.

Ez idáig rendben is van, de ez nem fogja az állóvizet felkavarni még abban a kis biliben sem, amiben ezek játszanak.

#8 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:53

@Koi Tamás: Nem csak a távközlési piacon van ez így. De azon se lennék meglepve, hogy ha a kommunikációból kimaradt volna az az apróság, hogy mondjuk ez az egész "ötforintos"csak az első 3 hónapban érvényes... A marketingeseknek kellett valami, amit az új cégnévhez próbálnak az emberek agyában társítani és valamilyen indíttatásból ez az 5Ft/perc lett.
Elég nehezen hihető, hogy egy multicég önszántából eldobja magától hosszú távon a profitja nagy részét. Meg valami olyasmi is rémlik, hogy "minden csoda három napig tart.". Személy szerint nem hiszek ezekben az ígéretekben. Láttam már pár márkaváltást, ahol mindíg az volt a (belső)kommunikáció, hogy na most aztán feje tetejére állítjuk a világot, mi leszünk a #1, stb... Aztán maradt ugyanaz a sz@r, mint előtte, vagy még azt is szétrúgták, ami addig működött...

#9 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:55

Off: Megint a tipikus magyar mentalitás, ami új és jó azt fikázzuk, mindenben csak a rosszat látjuk. Mondjatok már még egy olyan ágazatot, ahol évek, évtizedek óta folyamatosan lefelé mennek az árak? Energia, élelmiszer, közüzemi djat, mind mind csak felfelé mennek évek óta, van amelyik az inflációt is meghaladóan. A telekom területen a régebbi tarifák ha számszerűsítve nem is csökkennek azzal, hogy nincs rajtuk inflációkövetés minden évben csak olcsóbbak leszenek. Az új tarifák és csomagok meg a régieknél is alacsonyabb díjúak, olcsóbbak és aztán éveken keresztül azok sem emelkednek, aztán ezek leszenek a régiek és jönnek még olcsóbb újak és így tovább. Miért nem lázadoztok, hogy az áram, a gáz, a víz, a csatorna, az üzemanyag stb. miért nem csökken? Ott az a természetes, ha emelkedik, a telefon és internet meg azok kompenzásására legyen ingyen? Nekem sem mindegy, hogy mennyi a havi rezsim, de nem a telefon és internet benne a meghatározó és legjobban fájó, hanem az áram, a gáz , a víz-csatorna és az, hogy a benzin lassan eléri a 400Ft-ot!

#10 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Off: Megint a tipikus magyar mentalitás, ami új és jó azt fikázzuk, mindenben csak a rosszat látjuk. Mondjatok már még egy olyan ágazatot, ahol évek, évtizedek óta folyamatosan lefelé mennek az árak? Energia, élelmiszer, közüzemi djat, mind mind csak felfelé mennek évek óta, van amelyik az inflációt is meghaladóan. A telekom területen a régebbi tarifák ha számszerűsítve nem is csökkennek azzal, hogy nincs rajtuk inflációkövetés minden évben csak olcsóbbak leszenek. Az új tarifák és csomagok meg a régieknél is alacsonyabb díjúak, olcsóbbak és aztán éveken keresztül azok sem emelkednek, aztán ezek leszenek a régiek és jönnek még olcsóbb újak és így tovább. Miért nem lázadoztok, hogy az áram, a gáz, a víz, a csatorna, az üzemanyag stb. miért nem csökken? Ott az a természetes, ha emelkedik, a telefon és internet meg azok kompenzásására legyen ingyen? Nekem sem mindegy, hogy mennyi a havi rezsim, de nem a telefon és internet benne a meghatározó és legjobban fájó, hanem az áram, a gáz , a víz-csatorna és az, hogy a benzin lassan eléri a 400Ft-ot!

#11 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

#12 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 13:56

Látjátok, a vezetékes netem is sztrájkolt, ezért lett többszörözött hozzászólás, bocs...

#13 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:02

részemről nem tipikus magyar mentalitás, hanem tapasztalat. Nincsenek csodák, max. csak ígérik. Ígérni meg bárki bármit, bármikor tud ebben az országban.

Áram, gáz, víz hogy jön egy szolgáltatáshoz? Az áramot meg kell termelni, jelenleg nagyrészt nem megújuló energiaforrásokból teszik, amik fogynak. És minél kevesebb van valamiből, annál drágább. Gáz dettó. Bár a víz megújil, de az édesvíz készletek erősen fogynak szintén. Ezekkel egy telekommunikációs szolgáltatás hogyan mérhető össze? Almát a körtével hogy lehet összehasonlítani?

#14 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:04

@ATC: Vegyél telepannor mobilnetet, az biztos nem csinál ilyet. :D

#15 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:07

mobilinternet
10 óra /3000Ft
Nálam nem versenyképes. Alig becsülhető a használat (mit tudom én mennyi ideig tölt le egy oldalt), ráadásul ha a szolgáltatás vacak, és lassú, akkor cserébe még drágább is lesz. Noormááális??
Kis forgalmú online játék pl. póker esetében ez megint nem éri meg.
1000Ft/1GB/egy éves felhasználhatóság ez kell a népnek.

#16 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:10

Én itt valamit nem értek?"A Telenor támadást indít a vezetékes telefonok ellen".Ez egy kicsit kifordított szöveg.A másik minek kapcsolási díj?Ilyen jelenleg csak a "legelvetemültebb" szolgáltatóknál van.Ez az egész így nem az igazi.Majd ha mindenféle céges,flotta meg plusz havidíj nélkül lesz mobil-mobil közt 5-10Ft a percdíj.Na az akkor igen....Az esetleg tényleg felfordítaná a piacot.Várjuk meg a konkrét ajánlatokat.Holnap minden kiderül..

Szerkesztette: trec 2010. 05. 17. 14:11 -kor

#17 Felhasználó inaktív   sycko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:13

pannonbol djuice es telenor irany nagyon jo. a HTC Desire telitalalat.

a percdijas neten meg gondolkodnom kell, h megeri vagy sem.

(elsore leestem a szekrol. a percdijas kifejezestol a matavos idok juttnak eszembe).

tenyleg, ti tudjatok, h mennyi idot neteztek egy nap mobilrol? mert nekem fogalmam sincs...

#18 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: ATC - Dátum: 2010. 05. 17. 14:55

Off: Megint a tipikus magyar mentalitás, ami új és jó azt fikázzuk, mindenben csak a rosszat látjuk.

Ilyen a magyar piac:
- Korlátlan - bizonyos korlátok között
- Ingyen - de csak jól kalkulálható keveseknek
- Olcsó - de csak a beetetés idejére
- Kedvezményes - de csak hűségnyilatkozattal..

#19 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:14

@MisterY: az égvilágon semekkora gondot nem okozott a westelnek a márkaváltás, olyannyira, hogy érdemben gyakorlatilag nem is befolyásolta a piacot. Más kérdés, hogy egy ilyen márkaváltás (még akkor is, ha az imázst és a logót már évek óta használják) levezénylése irgalmatlan pénzekbe kerül, és nem árt valamit virítani a befektetőknek.

#20 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:31

@MisterY: Na, ezt próbáltam megfogalmazni. Neked jobban sikerült. :)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.