HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Ismét ereje teljében a HP - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Ismét ereje teljében a HP Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 19. 10:25

Jelentősen emelkedett a HP forgalma és nyeresége a legutóbbi negyedévben. A vállalat eredményeit azonban nem a több milliárd dolláros felvásárlásokkal duzzasztott szolgáltatási részleg vagy a szoftverdivízió húzta, hanem a PC- és szervergyártás.
http://www.hwsw.hu/h...c-gazdasag.html

#2 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 19. 10:25

Mikor tanulja mar meg a cikkiro, hogy az ISS-ben nem csak x86-os szerverek vannak, hanem peldaul az Itaniumos blade-ek is??
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 10:44

@bogdan: tévedés, az Integrity blade-ek a business critical servers (BCS) vonalba tartoznak

#4 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 12:41

nem, nem oda tartoznak. anno, amikor ezt kielemeztuk (lasd Ars technika szekcio), ez egyertelmuen kiderult! hivatkozast is hoztam ra.
a forum ma:

#5 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 12:48

@bogdan: Én meg felhívtam a HP üzleti kritikus rendszerekért felelő termékigazgatóját ma délelőtt, aki azt mondta hogy az ISS-ben csak x86-os gépek vannak, az Integrityk pedig a BCS-be tartoznak attól függetlenül hogy blade-ek vagy sem.

#6 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 12:53

Amerikat hivtad?
(csak mert a magyaroknak nem nagyon volt fogalma ezekrol eddig sem.. hany integrity blade-et adtak el amugy eddig a magyarok..?)

Szerkesztette: bogdan 2010. 05. 19. 12:54 -kor

a forum ma:

#7 Felhasználó inaktív   Lore 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 19. 15:09

@bogdan:

...én még csak 10 éve dolgozom a HP ISS-nél, de eddig én is úgy tudtam, hogy az Integrity-vonal a BCS-hez tartozik.

Amúgy, kedves bogdan, ha beütöd vmelyik általad preferált webes keresőbe a "HP Business Critical Servers" szóösszetételt, te is igen gyorsan meggyőzödhetsz erről, lényegesen gyorsabban, mint amennyi időbe a 3x -egy téves elképzelést makacsul védelmező- hozzászólásod megírása került.

...és tényleg, valóban elképzelésünk sincs róla, melyik termék hova tartozik, ennek eldöntéséhez mi is Amerikát szoktuk ám hívni! Ennek ellenére azért valahogy mégis sikerült már jónéhány Integrity blade szervert eladnunk, mind a BL860c, mind a BL870c modellekből, és vélhetőleg nem lesz ez másképp az új Integrity kiszolgálókkal sem.

#8 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 15:47

az történt, hogy az idc és a hp számai között diszkrepancia van az itanium üzlet nagyságával kapcsolatban, amire bogdan felépítette azt a hipotézist, hogy az entry level integrity gépek esetleg az iss-hez tartoznak. az idő múlásával a hipotézis ténnyé szilárdult, ahogy az lenni szokott.

#9 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 15:47

dupla

#10 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 21:09

special, arrol en igazan nem tehetek, hogy oregszel, es kihagy az emlekezeted!
de hadd frissitsem fel egy kisse... adott volt egy bizonyos diskrepancia, amit SENKI sem tudott kozulunk megmagyarazni (Te sem, aki pedig meg akkor is felhivtad a HP magyarorszagot..) amire en nem felepitettem egy elmeletet, hanem talaltam egy konkret hivatkozast, ami kerek perec kimondja, hogy az Itanium blade-eket (nem az entry level szervereket! honnan vetted ezt a marhasagot?) a HP az ISS-ben szamolja el. a hivatkozast sem akkor, sem most nem cafolta senki. nem mellesleg (most tartsak tudomanyfilozofiai kiseloadast, hogy mi erosit meg egy hipotezist..?) az adott allitas precizen megmagyarazta az addig erthetetlen tenyeket. (segitek a nagysagrendi visszaemlekezesben: valami 400-500m-rol volt szo, de csak 200-300-at talaltunk meg a BCS-ben. a segedmagyarazat meg ramutatott, hogy az ISS-ben blade-kent van kb. 200, es 250 a BCS-ben!)

Lore: nem egeszen vilagos, hogy az ellen szavakra rakeresve mit tudhatnank meg tobbet.. ellenben ha a 'HP "Industry Standard Server" Itanium'-re keresunk ra, akkor talalhatunk erdekes dolgokat. peldaul egy nyilatkozatot egy HP-stol, aki egy friss Integrityrol allitja: "This is an industry-standard server that..." eleg zavaro, mit ne mondjak! forras: http://www.computerw..._virtualization
De ami a lenyeg: hogy tudhatnank meg a google segitsegevel (komolyan gondolta ezt barki is?), hogy a HP kozponti (amerikai) vallalatiranyitasa es konyvelese hova sorolja be ezeket az eladasokat?

de visszaterve a cikkre, a szerzohoz es a tisztelt medium szerkesztosegehez fordulva: voltakeppen miert is lenne hihetobb a HWSW mint mondjuk a Register? ajanlom az ide vonatkozo cikk elolvasasat (most talaltam, a fenti szokapcsolattal, btw..):
http://www.theregist..._f2010_numbers/

Szerkesztette: bogdan 2010. 05. 19. 21:12 -kor

a forum ma:

#11 Felhasználó inaktív   Lore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 09:17

bogdan:

Szerintem két dolgot összekeversz: az ISS (így csupa nagybetűvel) egy HP üzletág (ami KIZÁRÓLAG x86-os szervereket forgalmaz). Az "industry-standard server" (így csupa kisbetűvel) meg egy definíció, amit boldog-boldogtalan használ a szervereire - a HP-n kívül a Dell, az IBM, és a többiek is ( és tényleg nem csak az x86-osokra). Bocs, de te az utóbbira hoztál példát, míg az előbbiről kommentelsz...

Ahogy te használod, (ISS) az mindehol kizárólag a HP x86-os (ProLiant) divizióját jelöli, ami nem forgalmaz Integrityket, függetlenül attól, hogy az IDC ezt hogy számolta el amúltbéli jelentéseiben (Ez utóbbi 100 százalékos pontosságáról amúgy én a te helyedben nem lennék meggyőzödve).

PS: Szerinted amúgy, ezekben az üzletkritikus UNIX szerverek szempontjából ínséges időkben, azt a kevés Integrity blade bevételt is x86-os oldalon tüntetné fel a cég, ahol kb. kerekítési hiba? Mellesleg itt van előttem az IDC Q1-es kimutatása, ahol egyértelműen nincs keverve a két kategória.

#12 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Lore - Dátum: 2010. 05. 20. 10:17

Szerintem két dolgot összekeversz [...] Bocs, de te az utóbbira hoztál példát
meg a The Register is..? en ugyanis ket hivatkozast hoztam! olvastad a masodikat is?

(mellesleg en igazan nem tehetek arrol, hogy egy szokvanyos kifejezest fogott a HP, es elnevezte vele az egyik deviziojat, oszt magyarazkodik, hogy az nem is az!)

egyebkent milyen fura, hogy en hozok hivatkozasokat, az ellenervek mellol meg hianyoznak azok..
egyebkent az, hogy az IDC mit hova szamol az egy dolog, es az is, hogy a HP elszamolasa hogy nez ki. milyen kapcsolatban lenne a ketto? a HP egyebkent NEM tunteti fel az x86 oldalon az Integrity blade-eket, hiszen nincs is ilyen "oldal"! BCS es ISS van. de azt a HP sehol nem definialja nyilvanosan, hogy mit hova szamol precizen, hogy ezek mit is takarnak. felsorolasszeruen, nem reszletezve beszel roluk, de semmi tobb. abbol nem derul ki semmi erdemleges. de lassunk egy hivatalos HP dokumentumot, ahol az Integrity blade a BCS-ben van!

Szerkesztette: bogdan 2010. 05. 20. 09:57 -kor

a forum ma:

#13 Felhasználó inaktív   Lore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:13

bogdan:

"(mellesleg en igazan nem tehetek arrol, hogy egy szokvanyos kifejezest fogott a HP, es elnevezte vele az egyik deviziojat, oszt magyarazkodik, hogy az nem is az"

Történelemóra: az ISS 1989 óta létezik, ti. a Compaqban (jelenlegi HP egyik "fele") így hívták az x86-os szerverdiviziót (a fuzió után ezt vittük tovább megszakítás nélkül) Sőt, akár hiszed, akár nem, még az "industry-standard server" kifejezést is ők terjesztették el, kínálatukat megkülönböztetendő a konkurens RISC/UNIX gyártók "nem iparági szabványos", "zárt" rendszereitől. Egyszóval az "oszt magyarázkodik" elég durva anakronizmus a részedről.

"a HP sehol nem definialja nyilvanosan, hogy mit hova szamol precizen"

A HP BCS EMEA főoldala neked elég jó hivatkozás?

http://h41112.www4.hp.com/promo/bcs-integrity/emea_middle_east/en/new_homepage/uk/en/index1.html

Szíveskedj elfáradni a félreérthetetlen elnevezésű "Product Pack" menüpontra, és hagyd, hogy a HP "meggyőzzön" arról, hogy jobban tudja, melyik terméke melyik vonalhoz tartozik.

De a kedvedért legyen dedukció is: http://h18000.www1.hp.com/products/servers/platforms/
HP ISS weboldal. De vajon hová tűntek az Integrity bladek?Lehet, hogy soha nem is voltak ott?

Részemről ennyi, végezetül még megjegyezném, hogy engem ezen mérnek, így (már csak saját önös érdekből is) elég jól tudom, hol a két kategória közötti határ - ami elképzeléseddel ellentétben az utolsó memóriamodulig lemenőleg meg van húzva.

#14 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:59

bocs, de a masodik NEM az ISS veboldala, hanem a ProLiant weboldal! (az "ISS" elo sem fordul sehol..)

es hogy vegyem komolyan ezeket a linkeket, ha ezt talalom:
http://h18004.www1.h...stem/index.html
ez akkor melyik divizio is lenne.. ;-)

de OK, vegyuk ugy, hogy en nem tudok eleget a dologrol, es tevedhetek. de mi a velemenyed a The Registerrol? beszelnek marhasagokat ossze-vissza? egy nem hozzaerto bagazsrol volna szo? azt sem tudjak, mi az az Integrity? (persze ok nem a HP szive csucske, erre jol emlekszunk, hiszen ok hoztak rendre a megszegyenito szamokat. vagy mar akkor sem voltak kepben?)

a ki-mit-mikor nevezett el dologban sehogy sem vagyok anakronisztikus: ha a HP (jogelod) talalta ki a kategoriat, es a HP nevezi igy az egyik Integrity szerveret, akkor mit kene veljek a dologrol? (nem mellesleg folyton industry standardnak nevezik az Itaniumot, miota megjelent!)

Szerkesztette: bogdan 2010. 05. 20. 11:59 -kor

a forum ma:

#15 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 20. 12:59

bocs, de a masodik NEM az ISS veboldala, hanem a ProLiant weboldal! (az "ISS" elo sem fordul sehol..)

Ha meg a BCS lapján a Products linkre kattintasz, akkor erre a lapra jutsz:
http://h20341.www2.h...w.html?var=tab2
Ez bizony az Integrity cuccok weboldala, és mellesleg a BCS vagy a Business Critical Systems egyszer sem fordul elő. QED.

Az meg elég vicces, hogy a cég álláspontjával egy újságban megjelent valamit állítasz szembe.

Szerkesztette: debaj 2010. 05. 20. 12:25 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:04

@bogdan: Az ISS meg a BCS az üzletág neve, a ProLiant és az Integrity pedig terméknév. A ProLiantek az ISS üzletág termékei, az Integrityk pedig a BCS-é, teljesen függetlenül attól, hogy a weboldalon mi van feltüntetve vagy mi nincs. A HP notebook termékoldalán sincs ott hogy Personal Systems Group.

A Microsoft oldalán amikor az Office próbaváltozatát tölti le valaki, ott sincs feltüntetve hogy ez a Business Divisionhöz tartozik mint ahogy az Xbox 360 dobozára sincs ráírva hogy ez a Microsoft Entertainment and Devices részleget fogja gazdagítani.

Komolyan, ha maga Mark Hurd vagy Cathie Lesjak mondaná, nekik azért elhinnéd vagy nekik is elküldenéd azért Register linkjét?

#17 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:11

kerdesedre a valasz: igen, termeszetesen nekik elhinnem.
vagy barmi esszeru hivatkozasra, amibol eddig nem nagyon volt..
Ytse: azt egyebkent nem nagyon ertem, miert rajtam kered szamon, hogy mi van egy weblapon, hiszen nem en hoztam ilyen hivatkozast!

ja, es megvalaszolna nekem valaki, hogy a HP Blade System reszleg*, az melyik divizionak a resze? es azon belul vajon arulnak-e Integrity blade-eket?

amugy en nem az egy szem Registerre alapozok, hanem mas (regi) hivatkozasokra is.

*magyaran o mit is vezet? http://search.hp.com...1002_USEN&pos=7

Szerkesztette: bogdan 2010. 05. 20. 13:23 -kor

a forum ma:

#18 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:20

@Bodnár Ádám: "Komolyan, ha maga Mark Hurd vagy Cathie Lesjak mondaná, nekik azért elhinnéd vagy nekik is elküldenéd azért Register linkjét?" Dehogy hinné!

#19 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:21

@bogdan: "igen, termeszetesen nekik elhinnem."
Vita és további bizonygatás nélkül? Aligha! Milyen kár, hogy ezt nem tudjuk kipróbálni!

#20 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 14:26

@bogdan: Milyen ésszerűbb hivatkozás van egy, a területért felelős HP alkalmazottnál, aki évek óta Integrityk eladásából él és minden bizonnyal jobban ismeri a HP belső felépítését, az üzletágakat, termékvonalakat, felelősségi köröket és riportolási szabályokat mint te, én vagy a Register?

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó