HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Már nem a fájlcsere a legnagyobb adatzabáló a neten - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Már nem a fájlcsere a legnagyobb adatzabáló a neten Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 03. 15:10

A Cisco Systems szerint 2010-ben már nem a fájlcsere, hanem a videózás adja a legnagyobb forgalmat az interneten. 2014-re a videózás terjedése miatt négyszeresére nő a világhálón forgalmazott adatmennyiség. A mobil videó a legforróbb.
http://www.hwsw.hu/hirek/44671/cisco-visual-networking-index-internet-video-forgalom.html

#2 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 03. 15:10

[félig off]
Peer-to-peer, vagy streaming video? A internetszolgáltatók "ügyesen" megoldják, lásd Pannon (ill. most már Telenor) korlátozza mindkettőt. :) Lényegében, csak azzal van bajuk, amit (mint ahogy a statisztikák mutatják) a legtöbbet használnak az emberek. :)
[/félig off]
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#3 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 20:59

én nem tudom,az én telenoros mobilnetemmel rengeteget videozom youtube,inda stb. ,és sorozatokat, filmeket. Na nem HD minőségben( lehtöségem sem lenne rá,h HD-ban nézzem :) ).
A hónapban már lassítottak azt hiszem 2-3x, de még igy is bőven elfogadható idö alatt töltenek be a filmek. Vagy csak én vagyok szerencsés? :D

#4 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 21:06

Egyébként érdekesnek találom,h egyre több a felhő a virtuális égen is,egyre több az internetes tartalom, egyre inkább az a divat,h felhöben tárolunk adatokat,onnan kapunk szolgáltatásokat...ciscoéknak meg társaiknak pedig lassan gyöngyözik a homlokuk,h ki tudják szolgálni az igényeket. Csak én érzem,hogy az infrastruktúra szolgáltatók nem igazán vannak összhangban a tartalom szolgáltatókkal?

#5 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 21:07

jav: nem csak tartalom szolgáltatók,hanem az internetes vállakozások növekvö igényeivel

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 23:52

Mobil videó? Amivel hónapok alatt annyit forgalmazunk, mint pár óra torrenttel?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#7 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 08:44

@map: "telenoros mobilnetemmel rengeteget videozom [...] hónapban már lassítottak azt hiszem 2-3x" pontosan erről beszéltem. :) IMHO arcátlan a - cikk tanulsága szerint - legnépszerűbb internetes szolgáltatást korlátozni.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#8 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 08:46

Persze hirdetik magukat, hogy így meg úgy korlátlan, aztán ha ki is akarod használni akkor rögtön nem az. Csak annak korlátlan aki korlátozottan használja :-D

#9 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 21:08

értem én mit mondasz,csakhogy rossz szerintem,hogy lassitanak. Én ennyiért méltányosnak találom a szolgáltatást amit nyujtanak. Gondolom nem rossz akarásból teszik,, gátat szbanak,hogy ne zubogtassunk egész nap a hálozaton videót. Ez szerintem elfogadható :)

#10 Felhasználó inaktív   map 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 21:08

értem én mit mondasz,csakhogy rossz szerintem,hogy lassitanak. Én ennyiért méltányosnak találom a szolgáltatást amit nyujtanak. Gondolom nem rossz akarásból teszik,, gátat szbanak,hogy ne zubogtassunk egész nap a hálozaton videót. Ez szerintem elfogadható :)

#11 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: map - Dátum: 2010. 06. 03. 22:06

Egyébként érdekesnek találom,h egyre több a felhő a virtuális égen is,...

:offtopic: Jaja, nagyobb árnyékokat is vetnek... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#12 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 04. 09:46

Persze hirdetik magukat, hogy így meg úgy korlátlan, aztán ha ki is akarod használni akkor rögtön nem az. Csak annak korlátlan aki korlátozottan használja :-D

Volt olyan szolgáltató, akihez bementem, s az ügyfélezsolgálatos csaj harmadszorra mondta csak ki, hogy forgalom-limit átlépése után sévszélesség-korlátozás... Kétszer hiába kérdeztem rá.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#13 Felhasználó aktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 22. 09:54

Volt olyan szolgáltató, akihez bementem, s az ügyfélezsolgálatos csaj harmadszorra mondta csak ki, hogy forgalom-limit átlépése után sévszélesség-korlátozás... Kétszer hiába kérdeztem rá.

Redundánsan kell kérdezni. :-)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó