HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Divat és informatika a divattervező szemével - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Divat és informatika a divattervező szemével Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 11:33

Egyre több informatikai termék kerül piacra, amelynek megtervezésében ismert forma- vagy divattervezők is részt vesznek. A HWSW-n is bemutattunk már ilyen eszközöket, de elsősorban informatikai szempontból vizsgáltuk meg őket. Vajon egy divattervezőnek mi a véleménye ezekről az eszközökről?
http://www.hwsw.hu/hirek/44690/divat-design-mobiltelefon-notebook-netbook-s-hegyi-lucia.html

#2 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Ludo ergo sum
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 11:33

Némiképp vitatkoznék Lucia utolsó gondolataival: két ok miatt gondolom, hogy a hátizsák igenis megfelelő a laptopokhoz. Egyrészt biztonsági szempontból, mert egy váll- vagy kézitáska esetén mindenki azonnal tudni fogja, hogy laptop van benne, és a tolvajok szemében azonnal potenciális célpont lesz a viselőjéből. Másrészt egy nagyobb gépet sokkal kényelmesebb így, háton vinni - volt egy kb ötkilós 17" gépem, amit eleinte válltáskában hordtam, de nagyon kányelmetlen volt, hogy az egyik vállam mindig nagyon lehúzza. Aztán vettem egy megfelelő Samsonite laptop hátizsákot, és azzal már sokkal kényelmesebb volt, pedig az a táska általában jobban meg volt pakolva, mert többminden fért bele. És azt nehezebb is csak úgy kikapni az ember kezéből vagy lerántani a válláról.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 11:36

@Sityi: Senki sem vitatja a hátizsák praktikusságát, de hogy nem stílusos, elegáns az biztos. Öltönyhöz, nyakkendőhöz nem tudok elképzelni hátizsákot még ha a legjobb Samsonite, akkor se...

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 04. 12:33

Némiképp vitatkoznék Lucia utolsó gondolataival:

Szerintem ő sem praktikussági szempontokról beszélt.

#5 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 12:12

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy csak azért tartsak két táskát, hogy épp olyan színűbe tegyem a gépet, amilyen cipő/öv van éppen rajtam. Másrészt nálam a notebooktáska mobil irodaként funkcionál, hosszú idő alatt alakult ki a tartalma és hogy minek hol van a legjobb helye (toll, bélyegző, iratok, pendrive, névjegyek, stb.stb...)..Ideggörcsöt is kapnék, ha a reggeli rohanásban csak azért kellene akár csak 10 percet pakolnom egyik táskából a másikba, mert éppen barna cipőt vettem fel és nem feketét.

"Nagyon oda kell arra figyelni, mit veszünk fel egy ilyen notebookhoz, nem minden szín passzol hozzá." ezen meg jót röhögtem. Szerintem az ember nem a notebookjához öltözködik, még akkor sem, ha az a notebook mintás... Még akkor sem ha nő. Ha mégis, azzal nem szabad üzletet kötni. :)
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: ganxsta - Dátum: 2010. 06. 04. 13:12

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy csak azért tartsak két táskát, hogy épp olyan színűbe tegyem a gépet, amilyen cipő/öv van éppen rajtam.

Te nem. Más meg azt nem tudja elképzelni, hogy barna bőrcipőhöz sötétkék zoknit vegyen fel. Egy üzletembernél rengeteget számít a megjelenés, bizonyos kultúrkörökben a harmonikus, elegáns megjelenés az üzleti partner iránti tisztelet jele. És ebbe a megjelenésbe a notebook is beletartozik.

Én is hátizsákot hordok az esetek nagy részében, ha meg olyan helyre megyek, akkor otthon hagyom.

#7 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 12:33

@ganxsta: Szerintem van olyan hely, ahol megnézik az ilyet is. Például ha egy divatcéghez megy be a kreatív csapat embere, hogy az új arculatot bemutassa. Ott el tudok képzelni ilyenféle (számunkra) sznobáriát.
Viszont a mi (gondolok itt a KKV-kra) (ügyfél)köreinkben kevésbé fontos szerepet kap, az effajta odafigyelés. Legalábbis el sem tudom képzelni, hogy egy kliensem ezt szóvá tegye nekem, de mint említettem biztos léteznek olyan körök... :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 12:36

Azt meg kell hagyni, hogy egyre kevesebb helyen lehet az informatikust ránézésre kiszúrni. :Đ

Kép

#9 Felhasználó inaktív   scullly 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 13:23

@ganxsta: Én is azt látom, hogy vannak emberek/szintek/helyek, ahol ezt is nézik, nem csak azt, hogy mit tesz le az ember az asztalra.
Alapvetően nem értek vele egyet, de hát "megszoksz vagy megszöksz", és akkor már jó tisztában lenni az ilyen elvárásokkal.
(Mondom ezt úgy, hogy az interjúra notebook-hátizsákkal mentem, mert csak úgy tudtam elvinni az összes cuccot :))

#10 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 13:27

@nhw: Vannak olyan körök, imserekl olyan embert, akinek a segge kilóg a gatyából, 5-10e Ft kifizetése is gondot okoz neki, de kölcsönből megvette az ájfónt, hogy reprezenátáljon... Az ilyeneket meg nem tudom sajnálni. Ráadásul hiába reprezentál, nem nyelik be, hogy mekkora sikeres bizniszman :omg:

#11 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 13:34

Van egy ókori római (vagy görög?) mondás, miszerint "öltözéke alapján fogadják és tudása szerint bocsátják el az embert". A notebook-táska pedig ugyanúgy hozzátartozik az öltözékhez mint a cipő vagy a nadrág vagy az ing...

#12 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 13:34

@Szabó-Kállay Anna: Nyilván van az a szint, de én pl. most már tárgyalásra is simán elmegyek farmerban és ingben, ahogy egyébként napközben dolgozok. Mondjuk az hozzátartozik, hogy persze én sem metálicás pólóban vagy kockás flanel ingben végzem a napi teendőimet. :) De nem is armani öltönyben feszítek egész nap.

#13 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Ludo ergo sum
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 13:35

@Bodnár Ádám, debaj: Nem vitatom, hogy divatszempontból igaza van, sőt. Egy üzletember szerintem is furán mutatna hátizsákkal, neki nyilván marad a Lucia által említett váll- vagy kézitáska. Viszont másoknál szerintem továbbra is praktikusabb a hátizsák, és - megintcsak szeritem - abból is lehet (kellhet?) olyat választani, ami ízléses, passzol az öltözékünkhöz, stb. Kár, hogy erről nem beszélt többet. 

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 04. 13:37 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2010. 06. 04. 14:34

Van egy ókori római (vagy görög?) mondás, miszerint "öltözéke alapján fogadják és tudása szerint bocsátják el az embert". A notebook-táska pedig ugyanúgy hozzátartozik az öltözékhez mint a cipő vagy a nadrág vagy az ing...

Ja, meg az autó, óra, satöbbi. Ennek ellenére az Armani kávézója meg jól bezárt idelent.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: ganxsta - Dátum: 2010. 06. 04. 14:27

@nhw: Vannak olyan körök, imserekl olyan embert, akinek a segge kilóg a gatyából, 5-10e Ft kifizetése is gondot okoz neki, de kölcsönből megvette az ájfónt, hogy reprezenátáljon... Az ilyeneket meg nem tudom sajnálni.

Nekem meg az a legjobb, mikor mondjuk villanyszerelőt keresnek, jön a komoly karórás, öltönyös reprezentálós megmondóember, oszt megy vakítás. A rendes villanyászcsapat furgonnal/kombival, rendezetten nem volt jó. Aztán persze az öltönyös odaküldött sok bodzaszedőt, oszt ment a lopás és a gányolás...

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 04. 16:19

Ja, meg az autó, óra, satöbbi. Ennek ellenére az Armani kávézója meg jól bezárt idelent.

Azt nézem ezt meg sem írták a hírek? Mindenhol csak nyitásra sikerült kugliznom.

#17 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:40

@Jahno: félek, nem tudlak követni. Mi köze az Armani kávézó bezárásának a laptoptáskákhoz?

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2010. 06. 04. 16:40

@Jahno: félek, nem tudlak követni. Mi köze az Armani kávézó bezárásának a laptoptáskákhoz?

A trendek, meg a divatok, nem? Arra is mekkora szükség lett volna, hogy az ilyen bizniszemberek a megfelelő öltözékben megfelelő laptoptáskával csakis a hozzájuk illő kávét fogyaszthassák, nem is akárhol...

#19 Felhasználó inaktív   scullly 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 21:05

@Sityi: Beszéltünk erről többet, csak nem akartam túl hosszúra nyújtani az "öltözködési tippek" részt a cikkben :) Ebben a pár sorban benne van a lényeg, ő alapvetően a bőr váll- vagy kézitáskát ajánlja mindenkinek, még annak is, aki nem jár tárgyalásokra. Valahogy úgy fogalmazott, hogy szerinte a fiatalos jeans-es, inges vonalhoz is nagyon jól passzolnak ezek, tökéletesen férfias választás lehet szerinte egy fekete vagy egy "csoki" bőr. Végülis említette, hogy hátizsákból is léteznek azért szépen kivitelezett, bőrből készült, "dizájn" darabok, de alapvetően inkább a válltáskákat ajánlotta. És a bőrt, mindenképpen, szerinte ez a vízlepergetős anyag nem túl elegáns.

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: scullly - Dátum: 2010. 06. 04. 22:05

És a bőrt, mindenképpen, szerinte ez a vízlepergetős anyag nem túl elegáns.

Az legalább kényes.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó