HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Ma már nem lehet megtérülő 3G-s beruházást csinálni - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Ma már nem lehet megtérülő 3G-s beruházást csinálni Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:40

A Vodafone Magyarország tavaly volt tíz éves, és bár a hangszolgáltatások piacán nem tudta behozni hátrányát a legfiatalabb szolgáltató, a mobilnet-piacon már komoly harcot vív a Telenorral. A szolgáltató első embere a HWSW-nek többek közt az iparág előtt álló legfontosabb feladatokról, kihívásokról beszélt.
http://www.hwsw.hu/hirek/44693/beck-gyorgy-vodafone-mobilszolgaltato-telenor-t-mobile-hspa-3g.html

#2 Felhasználó inaktív   Marcy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:40

Át kéne olvasni az egész cikket. Helyesírás ellenőrző nem fogja kifogásolni pl. ezt a mondatot:
"úgy tűnik, hogy a Pannon névváltásával rég nem tapasztalt módon felélénkült volna a verseny a piacon."
De ezen kívül van még sajna 5-6 ilyen hiba elszórva.

Érdekes interjú egyébként, pirospont neki.

#3 Felhasználó inaktív   Marcy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:41

@Marcy: Ja és ilyenkor fontos, hogy NE az olvassa át a cikket, aki írta. De nem ragozom.. :)

#4 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:59

@Marcy: javítva, köszi. Az ilyen hibákat egyébként pont nem fogja meg a spellcheck.
Can you hear me, major Tom?

#5 Felhasználó inaktív   Marcy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 13:24

"Számomra két érdekes tanulsággal szolgálta ez a felmérés..."
"Szolgáltatásban, vagy készülékben?"
"A mobilinternet-piacon szoros versenybe feljöttünk..."

Olvass vissza, én is pont azt írtam, hogy nem fogja meg ezeket a spellcheck.

#6 Felhasználó inaktív   daylienn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 13:53

Hát igen, nem könnyű a helyzetük. A T-Mobile-nak sikerült egy olyan imázst kialakítani, ami mindig "friss" érzetet kelt és emellett nem jön rosszul a T-Home hátszele sem. A Pannon meg a Telenor/djuice névváltással felzavarta maga körül az álló vizet és sikerült olyan szolgáltatásokat, olyan áron kínálnia, amivel magához is csalogathatja az embereket.

Most már a Vodafone-on volna a sor, hogy beújítson egyet, mert Balázsék még csak éppeh (sőt, ezt sem mondanám, mert azért csak nem mind1, hogy egy híresség, vagy A cégvezető szól az emberekhez, akár csak reklámon keresztül is), hogy verhetik a másik Balázst, de ez még nem elég az előrelépéshez.

Nem lennék szívesen a vezetőség helyében, mert ahhoz elég nagyot kéne durrantani és elég sok téren (hozzáállás, arculat, marketing, szolgáltatások, tarifák, készülékkínálat), hogy ne csak a jelenlegi részesedés megtartásáért kelljen kapaszkodni.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

#7 Felhasználó inaktív   Alwares 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 14:15

Több ügyfeletek is maradna ha nem csökkentenétek normális internet használat mellett is a használhatatlan szintre a sávszélességet.... Ha már a youtube is ki esik a normál használat alól akkor csókolom, megyünk máshová...

#8 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 14:18

Yodafon? Ahhoz képest hogy mekkora világcég áll mögöttük, elég harmatosak.
Csomagok átláthatósága egy kicsit kehes. Ne csodálkozzanak ha az emberek nem veszik igénybe a szolgáltatásokat, a múltkor olvastam a Fotel c. yoda-magazint, úgy el lehet tévedni a díjcsomagjaik között, meg hogy mi rendelhető mivel, hogy az nem igaz. Nem kell csillió díjcsomag meg opció, elég kevesebb, csak legyen átlátható.

#9 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 14:37

"Egy a Vodafone csoport megrendelése alapján nemrégiben készült nemzetközi felmérés szerint a magyarországi mobilszolgáltatók műszaki színvonala átlag feletti. "

És az árszínvonala is, tegyük hozzá.

E52 német tínél pár euró (10 alatt) csomagfüggően, itthon meg ahol néztem 50kHUF, no comment.

A másik meg ez: LINK
HTC Desire ingyen, 2 év hűséggel, 35 GBP / hó (első 3 hónap 20 GBP), korlátlan belföldi mobil és vezetéses, korlátlan SMS, korlátlan mobilnet. 35 GBP az 12e HUF mai árfolyamon.

Osztrák példa: ingyen 1000 perc minden EU irányba, korlátlan mobilnet, meg gondolom vmi SMS is van hozzá, és 1 EUR-ért iPhone, 20 vagy 30 EUR a havidíj.

Kollegám fizet 10k-t Ikon400-ért, 400 perc beszélgetés, 400 SMS és 2 GB adatforgalom van benne.
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

#10 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 14:52

"Beck György: Én Cegléden lakom, és mind ott, mind Pesten kizárólag mobilinternetet használok, és azért mindenhol látszik, vagy látszódott, hogy folyamatosan nőtt a megbízhatóság"

De aranyos. A Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójának lakóhelyén jó a Vodafone mobilnet lefedettség :)

#11 Felhasználó inaktív   oati 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 07. 15:37

Arra a kérdésre adnék tippet, talán miért a Vodánál volt a legnagyobb a lemorzsolódás az elmúlt időszakban! Hiába jó a hálózat, jó a lefedettség, jó a marketing értékesítés, jó az értékesítési csatorna, ár stb, ha a szolgáltatás megvásárlása után az ügyfélszolgálat és a cég rugalmatlanul kezeli a problémákat. Az én példám röviden. internet 2 év hűségnyilatkozattal. A vásárláskor a modemem időszakos hibás, bemelegedés után 5 percenként leáll. A szerviz 5 javitás után se tudja javítani, elutasítja a cserét, A cég elutasítja a cserét a szervizhez küld, A fogyasztóvédelem egyedi ügyekkel nem foglalkozik. Így a 2 év hűség alatt pár hónapot használtam a netet, majd vettem másik szolgáltatónál, az jó volt. Ez szobadísz volt a vitrinben. kidobtam több mint 100 ezer forintot az ablakon. 2 év után azonnal lemondtam. Talán sokan mások is a rugalmatlan ügyintézés, a furfangos sávszélesség csökkentés (korlátlan de mégse) trükkök miatt morzsolódtak le? Ha tisztességgel eljártak volna az eszköz cseréjével, ma is vodás lennék. Ezen kéne a tisztelt Uraknak a tárgyaló asztaloknál elgondolkodni, hogyan tudnák a vásárlási után is az ügyfelet megtartva korrekten kezelni.

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: oati - Dátum: 2010. 06. 07. 16:37

Ezen kéne a tisztelt Uraknak a tárgyaló asztaloknál elgondolkodni, hogyan tudnák a vásárlási után is az ügyfelet megtartva korrekten kezelni.

Ugyanezt kb. bármelyik szolgáltatóra el tudod mondani.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 15:55

@xclusiv: Hagyjuk mar azt, hogy mindig jovunk az eppen akcios nyugati arakkal. Igen, van ami olcsobb, de majd ha olyan lesz itt is a vasarloero mint UK-ben, akkor beszelhetunk rola.

Masik oldalrol pedig mutass nekem ott 2500-ert 20Mbit-es korlatlan netet:)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#14 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 06. 07. 15:37

A másik meg ez: LINK
HTC Desire ingyen, 2 év hűséggel, 35 GBP / hó (első 3 hónap 20 GBP), korlátlan belföldi mobil és vezetéses, korlátlan SMS, korlátlan mobilnet. 35 GBP az 12e HUF mai árfolyamon.

Ez átlag halandónak is elérhető, vagy csak valami business opció? Mert amit én találtam az messze nem korlátlan itt.

#15 Felhasználó inaktív   ATC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 18:38

A világon csak Magyarországon van olyan, hogy a Voda harmadik szolgáltatóként belépett a piacra is ott is ragadt. Mindenhol máshol pár éven belül 2. vagy 1. helyre feltornázta magát. Ez nem csak a Vodát minősíti, hanem a két régi szolgáltatót egyben dicséri.

#16 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 22:03

Cikket elolvasva. Tavaly óta történt automatikus sávszélességnövelés, vagy árfeleződés az ADSL piacon?
"Légy szerény mint én..."

#17 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 22:51

A t-s 2,4,8-bol (szigoruan nevlegesen) 5 es 15 lett de fene tudja mikor. De az ara tuti nem lett fele, egy par -regebbi- evet osszemosott az ur.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2010. 06. 07. 23:51

A t-s 2,4,8-bol (szigoruan nevlegesen) 5 es 15 lett de fene tudja mikor. De az ara tuti nem lett fele, egy par -regebbi- evet osszemosott az ur.

Én is pont ez utóbbira akartam kitérni az előző hozzászólásommal.
"Légy szerény mint én..."

#19 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:07

Nekem Vodafone internet van, mobilban is, meg modemmel is. Otthon van vezetékes kábeltévés.
Ami gond a vodafone-nal:
1. nincs edge, így csak nagy városokban működik, ahol 3G-van
2. főleg utazás közben használnám, vonaton, buszon, sehol nincs térerő
3. ha éppen megy, akkor azért jó szokott lenni a sebesség, csak éppen nem megy.

Leginkább szerintem ez a Vodás dolog fix internet kiváltására/helyette jó, hogyha valaki 2 vagy több fix helyen akarja használni, és akkor nem több fix csomagra fizet elő, hanem egy vodás csomagra.

#20 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2010. 06. 07. 16:55

@xclusiv: Hagyjuk mar azt, hogy mindig jovunk az eppen akcios nyugati arakkal. Igen, van ami olcsobb, de majd ha olyan lesz itt is a vasarloero mint UK-ben, akkor beszelhetunk rola.

Masik oldalrol pedig mutass nekem ott 2500-ert 20Mbit-es korlatlan netet:)

Én azt látom, hogy itt minden drágább. Telefon, ktv, bank, mindenhol többet fizetsz, mint kint.

Netes árakkal nem vagyok tisztában, de a 20 Mbit 2500-ért nem mindennapos errefelé sem. A digi kicsit felforgatta a piacot, de a tányéros tv kivételével mindenhol magasak az árak
Dell Latitude D630, M-Audio Transit, Panasonic SA-XR55, AKG K530, Mordaunt Short Avant 904, HP ProLiant MicroServer N36L, Samsung Galaxy S, TP-Link TL-WR1043ND, Ipod Shuffle 2nd gen., Panasonic TX-P42S30E
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL

'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó