Az Egyesült Államokban egy nő 100 ezer dollárra perelte be a Google-t mert elütötte egy autó egy zárt autópályán, ahová azért ment be, mert a Google Maps útvonaltervezője oda irányította. A legtöbb ember nem ennyire ostoba, s tudja, hogy a digitális térképek nem tökéletesek, sőt az utak folyamatos változásával elavulttá is válnak gyorsan.
http://www.hwsw.hu/hirek/44710/tomtom-tele-atlas-navigacio-gps-pna-mapshare-terkep.html
Oldal 1 / 1
Re: Te magad javíthatod a navigációs térkép hibát
Elküldve: 2010. 06. 08. 13:48
Idézet
Az Egyesült Államokban egy nő 100 ezer dollárra perelte be a Google-t mert elütötte egy autó egy zárt autópályán, ahová azért ment be, mert a Google Maps útvonaltervezője oda irányította. A legtöbb ember nem ennyire ostoba, s tudja, hogy a digitális térképek nem tökéletesek, sőt az utak folyamatos változásával elavulttá is válnak gyorsan.
Ez ott nem annyira ostobaság kérdése, ez odáig fajult, hogy sokak megálhetési forrása, azaz egy életforma. A társadalom ostoba, nem akik ezt kihasználják.
Másik életforma a új dolgok vizslatása, amit az eredeti kitalálók / fejelsztők nem védenek le, vagy hanyagságból, vagy mert nem tartják fontosnak. Szemfülesek levédetik, majd licencdíjat követelnek az eredeti ötletgazdáktól meg minden alkalmazótól...
Idézet
A felhasználói visszajelzések nagyon értékesek, de a feldolgozásuk is erőforrás-igényes. Tavaly csak hazánkban 18 ezer bejelentés érkezett, s volt olyan felhasználó, aki önmaga közel 1300 térképhibát jelentett be egy évben. Ott vannak persze a komolytalankodók, akik magukat viccesnek gondolva használhatatlan információkkal bombázzák a fejlesztőket.
Magyarországom meg az ökormányzatok lágifotókat vizslatnak, hogy kiszúrják az ingatlanokban bekövetkezett változásokat. Igazán megtehetnék, hogy hivatalosan lejentik a változásokat, ez végülis valahol közügy. Nem?
Szerkesztette: hkpk 2010. 06. 08. 13:57 -kor
Elküldve: 2010. 06. 08. 23:41
Ez a Tele Atlas PR-szövege, az ő marketing képeikkel. Persze, van MapInsight, és biztosan van olyan ország, ahol emberi idő alatt fel is dolgozzák az oda érkező dolgokat. De nálunk, itt a gyarmatokon még egy tömegközlekedési főútvonal nevét sem képesek kijavítani már több mint egy éve. (Nem tudom, én lennék-e az a bizonyos 1300-as hibajelző. De hasonló nagyságrendben küldtem nekik én is.)
Tudomásul kell venni, hogy a Tele Atlas is már rég egy hatalmas, vízfejű multi, mint egy dinoszaurusz. Mindennek megvan a maga protokollja, felelőse, ellenőre (ennek ellenére itt K-Európában képesek voltak a legutóbbi Európa térképcsomagot épp a K-Európa DVD nélkül szétküldeni...). A negyedéves kiadás előtt két hónappal már csak a következő negyedévi verzióba van esélye bekerülni egy javításnak. Magyarországon a valódi sebességadatokon alapuló útvonaltervezésről pedig pár évtizedig még ne reménykedjünk.
Tudomásul kell venni, hogy a Tele Atlas is már rég egy hatalmas, vízfejű multi, mint egy dinoszaurusz. Mindennek megvan a maga protokollja, felelőse, ellenőre (ennek ellenére itt K-Európában képesek voltak a legutóbbi Európa térképcsomagot épp a K-Európa DVD nélkül szétküldeni...). A negyedéves kiadás előtt két hónappal már csak a következő negyedévi verzióba van esélye bekerülni egy javításnak. Magyarországon a valódi sebességadatokon alapuló útvonaltervezésről pedig pár évtizedig még ne reménykedjünk.
Elküldve: 2010. 06. 08. 23:58
Én valami ilyenre már válaszoltam, az hova-e tűnt
Szóval minden ilyen GPS meg kütyü úgy kezdi bekapcsoláskor, hogy ez nem minden, változhat, estébé, meg különben is be kell tartani a szabályokat/táblákat, amire külön figyeljünk. De ezek buzi amerikai népek, vagy csak hülye álhírek, ahogy szokott a mikrós macska, lakóautóban hátramenetel teát főzni, meg a többi egykaptafa.
Szóval minden ilyen GPS meg kütyü úgy kezdi bekapcsoláskor, hogy ez nem minden, változhat, estébé, meg különben is be kell tartani a szabályokat/táblákat, amire külön figyeljünk. De ezek buzi amerikai népek, vagy csak hülye álhírek, ahogy szokott a mikrós macska, lakóautóban hátramenetel teát főzni, meg a többi egykaptafa.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.
Elküldve: 2010. 06. 09. 05:25
@Jahno: Szerintem is inkább az igaz, hogy némely ember a kártérítésből akar megélni (Különösen az ügyvédek) és valamiért az ottani bíróság nem mondja ki, hogy lóf@sz az egész.
Másrészről én a jitti-seknek szurkolok, hogy jól vegyék meg tőlük a rendszerüket és akkor sokkal pontosabb lesz mind az út-, mind a forgalomhelyzet megjelenítése.
Másrészről én a jitti-seknek szurkolok, hogy jól vegyék meg tőlük a rendszerüket és akkor sokkal pontosabb lesz mind az út-, mind a forgalomhelyzet megjelenítése.
Elküldve: 2010. 06. 09. 08:35
@treffhetes: a tomtom-ban a jitti-hez hasonló cucc megvan, csak még várunk a lokalizációra. elméletileg idén meglesz még. az pedig az összes magyarországi vodafone sim mozgása alapján kalkulál majd.
a jittinek ez max azért jöhet jól, mert mondjuk a nav n go-nak is kell ilyen és velük partnerkedik. a bibi egyedül az, hogy a jitti felbontása a userektől függ, a tomtomé pedig már az első vásárlónak pontos képet ad. cserébe viszont pengetni kell havidíjat érte, de valamit valamiért.
a jittinek ez max azért jöhet jól, mert mondjuk a nav n go-nak is kell ilyen és velük partnerkedik. a bibi egyedül az, hogy a jitti felbontása a userektől függ, a tomtomé pedig már az első vásárlónak pontos képet ad. cserébe viszont pengetni kell havidíjat érte, de valamit valamiért.
chill,
aDoayen
aDoayen
Elküldve: 2010. 06. 09. 09:27
dee, az emberek ennyire ostobak. a 80-asok vége óta matricázzák usákiában a mikrókat hogy háziállat, pl. macska szárítására nem alkalmas...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó