HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Koffeinnel pörög fel a Google - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Koffeinnel pörög fel a Google Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 10:48

Ma reggel a Google bejelentette, hogy elkészült a webkeresője új indexelési eljárásával. A Caffeine kódnevű megoldás 50 százalékkal gyorsabb indexelést tesz lehetővé, mint a korábbi, azaz a tartalmak még gyorsabban kerülhetnek be a találatok közé.
http://www.hwsw.hu/hirek/44718/google-kereso-index-talalat-caffein-koffein.html

#2 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 10:48

A Google eddig is messze a legpontosabb, legtöbb találatot biztosító kereső volt, minden más kereső (pl. Bing, Yahoo) web-adatbázisa eltörpül a Google mellett. nem is értem, hogy ki az, aki még mindig nem a Google-t használja keresésre. A Google adja a legrelevánsabb találatokat és az indexelési sebességét az mutatja, hogyha nyitsz egy új topicot valami látogatottabb oldalon, akkor kb. 20 mp-el később már ott lesz a keresési találatok között.

Na meg most ez a Caffeine is valami elképesztő újítás, már nem csak a nagyobb látogatottsággal rendelkező oldalak fognak frissülni másodpercek alatt.

A Google egyértelműen a webes keresés atyja és mágusa.

#3 Felhasználó inaktív   Samott 

• proletar correctus
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Meridianham - Dátum: 2010. 06. 09. 11:48

A Google adja a legrelevánsabb találatokat és az indexelési sebességét az mutatja, hogyha nyitsz egy új topicot valami látogatottabb oldalon, akkor kb. 20 mp-el később már ott lesz a keresési találatok között.

Az mondjuk tenyleg durva, hogy hozzaszolok egy tamahoz, elkezdek keresni az adott temakorben tovabbi infok utan... es mar a sajat hozzaszolasom is ott van a talalatok kozt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | film-kép-rejtvény | Minecraft

#4 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 10:56

én is a google keresőt használom szinte mindig, de azért hozzá kell tenni, hogy aki valóban releváns találatokat akar az nem csak egy keresőt használ.
gyakran előfordul, hogy google-n vagy nem találok valamit egyáltalán vagy annyira más találatokat kapok az első 10 oldalon, hogy megpróbálom más keresőn. a bing például kifejezetten jó, és a tőkeerős microsoft sem fogja tétlenül nézni a google sikereit.

#5 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 11:06

@Meridianham: azért azt, hogy melyik kereső ad releváns találatot inkább az adott felhasználó tiszte eldönteni. Én használom a Binget és a Google-t, a Bing gyakran ad relevánsabb találatot a Google sok reklám és ilyen-olyan nagy látogatottságú gyűjtőoldal találataival szemben. De Ionnak igaza van, több kereső, jobb eredmény.

#6 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 06. 09. 11:53

Az mondjuk tenyleg durva, hogy hozzaszolok egy tamahoz, elkezdek keresni az adott temakorben tovabbi infok utan... es mar a sajat hozzaszolasom is ott van a talalatok kozt.

Samott

Ez való igaz, hogy így van, de szerintem azért, mert a fórumok külön figyelmet kapnak, lévén érthető okokból.
De tudok pár hetes friss szájtról, amire még mindig nem adott találatot a Google, még azután sem, hogy az addurl oldalán meg volt adva, ami kell...

#7 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 14:02

"De tudok pár hetes friss szájtról, amire még mindig nem adott találatot a Google, még azután sem, hogy az addurl oldalán meg volt adva, ami kell..."

Szerintem ezt most a Caffeine kiküszöböli.

#8 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 15:10

Vajon az eddigi SEO-kat ez mennyire borzolja fel. Gondolok itt arra, hogy vannak cégek akik százezreket kérnek 1-1 optimalizálásért, elég ciki nekik, ha most nem úgy fog menni a találat mint eddig, lehetnek majd reklamációk bőven...
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#9 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 15:11

Dániel egy szóköz kimaradt itt:
"jelenleg közel 100 millió gigabájt, >>> saz <<< újdonságok naponta további százezer gigabájt "

#10 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 16:36

Régebben volt olyan oldal, amit a Yahoo-n megtaláltam, a Google-n nem. Szerintem az egyik legjobb találmány a Google cache, meg az, hogy képes javítani a véletlenül elírt keresőszavakat is.
"Légy szerény mint én..."

#11 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 16:41

@ion: így van. Akármilyen jó a Gugli, megvan a többi keresőnek is a létjogosultsága. Ritka, ha a G. nem ad megfelelő találatot, másik kereső meg igen, de azért akadnak esetek.

#12 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 17:24

:offtopic: Most köcsög vagyok, ha azt mondom, hogy a szörcs is fel fog pörögni? :)

Ontopic: nekem egyszer volt szükség a google "lassúságára", amikoris egy megváltozott oldal "előző", letárolt változatát kellett megkeresni, s csakis az ő cache-ükben volt elérhető. A lap gazdája ismeretlen természetesen.

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 09. 17:27 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#13 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 06. 09. 12:33

Ez való igaz, hogy így van, de szerintem azért, mert a fórumok külön figyelmet kapnak, lévén érthető okokból.
De tudok pár hetes friss szájtról, amire még mindig nem adott találatot a Google, még azután sem, hogy az addurl oldalán meg volt adva, ami kell...

Meták, kulcsszavak jól és jó helyen voltak?

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 09. 17:30 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#14 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:00

@nhw: A google fórumaiban azt írják, hogy a ranking nem változik ettől, sem a találati listák sorrendje
chill,
aDoayen

#15 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 10. 00:03

Igen, en is azt olvastam, hogy csak az indexelt tartalom lesz hamarabb elerheto. Nem kell aggodni szerintem, mert az eddigi algoritmus frissitesek sem a helyesen optimalizalt oldalaknak artottak, hanem az ugyeskedoknek. Legalabbis en ezt tapasztaltam. White hat SEO. :cool2:

Egy rovid cikk errol a temarol: SearchEngineLand: Google’s New Indexing Infrastructure “Caffeine” Now Live

"Google told me that this change doesn’t make any of the crawling, indexing, or ranking factors more or less important than before. It simply makes crawled content available in search results more quickly..."

#16 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 10. 07:04

@Dojcsák Dániel: Köszi az infot!

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.