HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Elégedetlen Freemail-felhasználókat vidítana fel a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Elégedetlen Freemail-felhasználókat vidítana fel a Microsoft Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 11:06

Erőre kapott a Microsoft a webes területeken, a webes Office megjelenésével párhuzamosan teljesen megújul a Live szolgáltatás is. Az új Messenger és az új Hotmail Magyarországot sem kerüli el. Mától hotmail.hu végződésű címek is létrehozhatóak.
http://www.hwsw.hu/hirek/44713/microsoft-live-hotmail-messenger-iwiw-freemail-e-mail.html

#2 Felhasználó inaktív   labzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 11:06

Látom, eltökélt ebben a Microsoft, kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből, ill. hogyan tudja eladni.
A névjegyzék kezelése is fontos szempont lehet, meg azt sem kell elfelejteni, hogy levél "tárgy" mezőjét, sem mindenki tölti ki (a végtelenségig levő "RE:" meg egyszerűen idegesítő).
Amúgy meg, TwitterGate-val is lehet próbálkozni, vagy egy, másik beépített minibloggal.
Ha már az e-mail szolgáltatókat nézzük, akkor a citromail.hu-nál az automata bejelentkezés is nagy lépés lenne, az indamailnál meg nem értem, hogy miért kell ragaszkodni az e-mail cím beírásához, amikor egyszerűen ott van, az inda felhasználónév. Persze, utóbbinál, megoldották az automata beléptetést.

#3 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 11:35

@labzo: citromailos usernél láttam olyat, hogy a Keresztnév Vezetéknév kombóból csinált a rendszer replynél a to mezőbe keresztnév@citromail.hu vezetéknév@citromail.hu email@cím@citromail.hu zagyvaságot.

pár éve még jónak gondoltam, anno a XXI. század elején még használtam is egy ideig levlistának
amikor ezt láttam, akkor írtam le végleg
chill,
aDoayen

#4 Felhasználó inaktív   Pepitox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 13:08

Nem lesz nehéz dolguk,a freemail mindig is egy rakás szar volt!Én már rég otthagytam!

#5 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 09. 13:09

"A Google operációs rendszere azonban nem lesz a támogatott platformok között."

szánalmas az ilyen. de csak magukkal b.sznak ki.

#6 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 14:47

@dikki: Gondolom ez egy amolyan "Ti nem hasznátok vindózt?!?!?, jóvan, akkor mi meg nem az OS-eteket" típusú lépés, aminek sok értelme nincs, mert az MS pénzt veszít azzal, hogy elbukott egy rakat licenszt. De a guglinál ezzel szerintem számottevő pénzt nem fog veszteni.
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#7 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 14:50

@labzo: citromailnél az is nagy előrelépés lenne, ha az elbaltázott spamszűrő rendszerükkel nem keserítenék meg az ember életét. Én már ott tartok, hogy ha bárki citromailes címet ad meg nekem, kapásból mondom, hogy felejtse el adjon másikat, freemail-est, gmail-est, yahoo-st, hotmai-est. Tök mindegy, csak ne citromailes legyen... . Főleg, ha üzleti ügyben, mert gyakorlatilag képtelenség velük normálisan levelezni...
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#8 Felhasználó inaktív   Szasza2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 15:07

Kipróbáltam a hotmail.hu-t, van még mit rajta csiszolni, de egész jó :)
A guglinál hiányolt mappakezelés legalábbis benne van és nem döglik be állandóan, mint a freemail - narancsértelmezés sikertelen hibával.

#9 Felhasználó inaktív   lgb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 15:12

@dikki: Na ja, es raadasul hol van itt a sokat emlegetett szabvanyossag, miert kene optimalizalni barmire is, eleg lenne bertartani pl a vonatkozo HTML,CSS stb eloirasokat, es akkor az se lenne kerdes, hogy megy-e egy teljesen uj ismeretlen bongeszon is akar, felteve, ha az is jol implementalja ezeket a dolgokat ... Jo, mondjuk MS pl acid testekben stb meg mindig eleg hatul kullog, szoval nem csoda, hogy nem kepesek meg mindig szabvanyos html kodot, stb eloallitani a webes szolgaltatasokban.

#10 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 16:53

Idézet

A legnagyobb hívószó azonban a megújuló felület lesz. A levelezek mellett a Hotmailbe integrálva megjelenik a Live Messenger is, ahogyan a Gmailen belül ott van a Google Talk.

Idézet

Az eddigi nyitóképernyő helyett egy áttekintő panelre érkezik a felhasználó, ahol látszik, hány levele érkezett, mennyi a szürke levél, illetve milyen érdekességek történtek a közösségi kapcsolataival.

Ezek nem igazán újdonságok, szinte eddig is így voltak. Messenger integrálva volt már idáig is, igaz korlátozott funkcionalitással, kezdőképernyő is volt. A SPAM kezelésről pedig annyit, eddig is elég hatékony volt megbízható /nem kívánatos e-mail címek rendszerezhetőségi lehetőségével. Igazából a Skydrive és Youtube integráció lesz újdonság, azaz mint amerre a trendek mutatnak manapság, a közösségi funkciók lesznek hangsúlyozva.

Szerkesztette: zoli62 2010. 06. 09. 16:54 -kor

"Légy szerény mint én..."

#11 Felhasználó inaktív   suckelte 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 09. 17:09

"Az új integrált Live felület és a Messenger-kliens bétatesztelése csak június 23-án indul, de addig is érdemes lehet lefoglalni a még szűz domainen a legjobb neveket."

Ez volt a reklám helye.:)

"s a Google Talk funkcionalitása is szerénynek mondható a Messengerhez képest."

Át kellett váltanom google talk-ra, mert a messenger néha elfelejti elküldeni az üzeneteket, vagy más időpontban küldi el, ennek a funkcionalitásnak a hiánya nagyon bosszantó tud lenni a messengernél.

#12 Felhasználó inaktív   webdev 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 09. 18:22

Az alábbi funkciók nem léteznek:

- "helyet kapott a webes Office csomag is, amiben a Word, Excel, Powerpoint és OneNote alkalmazásokat találjuk meg"
- "lehetővé teszi, hogy a felhasználók 200 darab 50 megabájtos fájlt csatolhassanak a levélhez"
- "megjelent a "thread" támogatás a Gmailhez hasonlóan, annyi módosítással, hogy bármikor egy pillanat alatt ki-be kapcsolható"

Lehet, hogy később menni fog, de a cikk azt sugallja, hogy máris csúcsra van járatva a hotmail. Pedig koránt sincs. Maradok gmail-nél. Ezerszer jobb most, és a leendő "integrált-felturbózott" hotmail beindulása után is.
Szép reklámcikk volt, gratu

#13 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 19:04

csak én nem értem?

"Freemail-felhasználókat vidítana fel a Microsoft"

de bakker... ha elégedett, marad. Ha nem elégedett, és nem egy tehetetlen ***, váltott volna már gmail-re. Ha meg elégedetlen, és nem váltott eddig, akkor nem is fog:)

amúgy is a hotmail szó szerintem szarul hangzil

#14 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 19:10

"A Google operációs rendszere azonban nem lesz a támogatott platformok között."

hát nem tudom... ha megy ie alatt, firefox alatt, operán, safarin, akkor chrome-ban is, és mivel a chrome os ugyanaz, azon is menni fog, ha hivatalosan nem is támogatott
hacsak nem firekt kitiltják az egész webkit-et, de ahhoz előre is gratulálok

#15 Felhasználó inaktív   barii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 19:12

"s a Google Talk funkcionalitása is szerénynek mondható a Messengerhez képest."

várom szeretettel, hogy a böngészőbe integrált messenger mit fog majd tudni, amit a gtalk nem

#16 Felhasználó inaktív   adamekp 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 09. 20:15

"Igaz a meglévő Hotmail-fiókok tulajdonosai közül is minden ötödik váltana, s még a Gmail-t választók tizede sincs kibékülve valamiért a szolgáltatással."

Bocs, de kijött belőlem a nyelvtannáci: Tehát <10% elégedett gmailes, 90+% pedig nem? Persze értem, mit akart a cikkíró papírra (képernyőre) vetni*. :)

*Gem Géza

#17 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:08

@Szasza2: még a régi felület látszik, ne felejtsd el
én láttam az újat már és szerintem elég korrekt.
gmail mondjuk még mindig geekebb, de ez meg jóval lakosságibb
kinek mi. viszont szerintem jó hír, hogy van választék
chill,
aDoayen

#18 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:10

@webdev: még egyszer mondom, ahogy a cikkben is írtam, hogy még nem éles az új felület
az interjúalanyunk prágából idereppent, én bementem a microsofthoz és megmutogatta.

a Live béta elméletileg júni 23-án indul

chill,
aDoayen

#19 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:12

@adamekp: ahhahaha... mivel tagmondat és előtte volt, hogy a hotmailesekkel mizu, és a nincs ezért lett "is nincs> sincs", szerintem nincs igazad
de szép észrevétel. tényleg nyelvtannáci vagy :)
chill,
aDoayen

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó