Az SAP alkalmazások és az Exadata összeboronálásán dolgozik az SAP és az Oracle. A két cég olyan vállalatokat jelentkezését várja, akiket érdekelne az SAP-Exadata párosítás, így ezek közül valószínűleg többen tesztelési lehetőséghez juthatnak.
http://www.hwsw.hu/hirek/44719/oracle-sap-database-11g-r2-exadata.html
Oldal 1 / 1
Re: SAP támogatás az Oracle adatbázis-gépéhez
Elküldve: 2010. 06. 09. 14:25
Amikor az exadatát bemutatták arról volt szó, hogy majd lesz sparcos változat is, és bár erről nem esett szó mostanság (vagy tán elsikkadtam felette).
"Érdemes tudni, hogy x86-64 architektúrán kívül a Linuxot nem támogatja többé sem az SAP, sem az Oracle, így a Itanium és a Power kiesett a pikszisből.".
Pedig a linux a Poweres (7)gépeken is kezdett terjedni, legalábbis az IBM weboldalán mainframe elérhető linuxon is, ami egy mezöny volna az exadatával ha jól gondolom.
Az oracelnél nyilvánvaló, h ebböl az okból nem támogatja a poweres linuxot , de az SAP-nál ez azt jelenti, h linux/power kombóra már nem fejlesztenek?
Ezzel szerintem fékezik ebben a kategoriában a linux terjedését,ami az én logikám szerint nekik sem volna rossz,ha többen migrálnának aixról és társairól linuxra...végül talán csak a linux maradna,és a fejletés olcsobbá válhatna az sapnél is... persze ez az én logikám,nekik ez tuti megéri,csak "hangosan" gondolkodtam
"Érdemes tudni, hogy x86-64 architektúrán kívül a Linuxot nem támogatja többé sem az SAP, sem az Oracle, így a Itanium és a Power kiesett a pikszisből.".
Pedig a linux a Poweres (7)gépeken is kezdett terjedni, legalábbis az IBM weboldalán mainframe elérhető linuxon is, ami egy mezöny volna az exadatával ha jól gondolom.
Az oracelnél nyilvánvaló, h ebböl az okból nem támogatja a poweres linuxot , de az SAP-nál ez azt jelenti, h linux/power kombóra már nem fejlesztenek?
Ezzel szerintem fékezik ebben a kategoriában a linux terjedését,ami az én logikám szerint nekik sem volna rossz,ha többen migrálnának aixról és társairól linuxra...végül talán csak a linux maradna,és a fejletés olcsobbá válhatna az sapnél is... persze ez az én logikám,nekik ez tuti megéri,csak "hangosan" gondolkodtam
Elküldve: 2010. 06. 09. 21:09
@map: Kedves map! Abban igazad van, hogy amikor az Exadata/Database Machine rendszert bemutatták, nem zárták ki, hogy valaha lesz más platformon. De nem említettek semmi konkrét tervet más processzor/op.rsz. megoldásra a Database Machine esetében. Bizonyos szoftverkomponensek, amik kiveszik a részüket a nagy teljesítményből, csak Intel/Linux platformhoz vannak/voltak meg.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó